Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

indlæg slettet

Helene2Helene2
Redigeret 10 december, 2009, 16:09 i Store børn
Hej Carina

Jeg forstår godt din forskrækkelse. Jeg er ikke specialist men mine alarmklokker går i gang, når jeg hører om doktorlege med søskende og specielt, når man er 11 og 14 år. Det var (set med mine øjne) noget andet, hvis din datter var måske 4-5 år.
I og med, at jeg selv har været udsat for incest, kan jeg se spøgelser, hvor der ingen er, det kan jeg ikke afvise.
Mit bedste forslag er derfor, at du kontakter Støttecentret mod Incest. I den professionelle rådgivning, kan de bedre spørge ind til nogle relevante ting, De kan sikkert enten be- eller afkræfte, om du har noget at være bekymret for og hvad du i så fald kan gøre. Den professionel telefonrådgivning er helt anonym og har åbent: Tirsdag: 09.00 – 12.00 og onsdag: 12.00 – 15.00. Telefonnummeret er 33 13 63 83.

P.S.: Jeg synes, det er rigtigt fint, at du lytter til dig selv og handler. Du overhører ikke dine indre alarmklokker men søger råd, selvom din læge har nedtonet problemet. Den ansvarlighed skal du give dig selv stor påskønnelse for.


Mange hilsner Helene

Kommentarer

  • Indstillinger
    Kære carina,
    Jeg synes bestemt ikke du bare skal lade denne episode "gå i glemmebogen". Og jeg synes heller ikke du skal love din dreng ikke at nævne det igen. Det er dig der som den voksne beslutter hvordan den sag skal løses. Det er den bedste måde du på lang sigt kan hjælpe dine børn.

    Nu ved jeg ikke hvordan dit forhold med deres far er, men hvad er det for problemer din dreng frygter at få, hvis du taler med faderen om det? Du kan jo spørge ham helt neutralt og objektivt, om han har gjort nogle iagttagelser omkring børnene.

    Der er et eller andet ved den situation der virker absurd, og jeg forstår slet ikke, at jeres egen læge kan sige at det er normalt! Du er nødt til at tage en snak med ham/hende igen om hvorvidt din datter kan have været udsat for en eller anden form for overgreb. Det er jo ikke sikkert, men det bør da overvejes. Hvis det er tilfældet skal hun jo have hjælp!!

    At børn eksperimenterer med andre jævnaldrende er inden for det normale, men det er ikke normalt at eksperimentere med sine søskende! Din dreng på 14 år burde i hvert fald være så gammel, at han ikke lod sig besnakke til at "lege læge" på den måde med en lillesøster.
    Jeg ville helt klart gå videre med det. Og hvis jeres læge ikke tager dig alvorligt, så gør sundhedsplejersken på skolen forhåbentlig.
    Jeg ville klart gå videre med sagen med det samme hvis jeg var dig! Lige med det samme!
Log in eller Registrér for at kommentere.