Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Forkert medicin?

Forkert medicin? For et halvt år siden begyndte jeg at få sugen og svien i maven nedenfor navlen. Efter diverse undersøgelser (kikkertundersøgelse, røngtenundersøgelse gastroskopi) fik jeg omsider konstateret, at jeg havde en Helicobacterbacterie i min mave. Under behandlingen med pencillin og mavesårspiller(Klacid, Imadrax og Pantoloc)hvade jeg mange generende bivirkninger, som jeg klagede til min egen læge og specialisten i gastroskopi over. Men jeg fik at vide, at jeg skulle fortsætte med medicinbehandlingen til den var slut.
Sidst i september sluttede så medicinbehandlingen, men jeg går nu her og har stadigvæk efterbivirkninger af denne behandling. Og jeg er totalt kørt ned af det. Jeg har småkvalme, ondt i maven. Til tider sugen og svien i maven. Bare træt, træt og træt.
Og når jeg så siger til min egen læge, at jeg ikke skulle have haft disse piller, så svarer hun bare , at det var der ingen der kunne vide noget om.
Hvad gør jeg nu? Jeg kan ikke blive ved med at leve på denne her måde.

Sofia

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej

    prøv træning - motion og vitamintilskud b-vitamin.
  • Indstillinger
    Hej Sonja

    Når man har en skadelig bakterie, kan det være nødvendigt med noget antibiotika. Men problemet er, at antibiotika ikke blot slår den skadelige bakterie ihjel. Den slår også de gavnlige bakterier ihjel – dem, som skaber en sund tarmflora, der kan give dig en god fordøjelse og sørge for, at du optager alle vigtige næringsstoffer.

    Hvis jeg var dig, ville jeg gøre to ting:
    1. Sørge for at genoprette en sund tarmflora. Helsekostforretninger har produkter, som man kalder pro-biotika. Der er tale om mælkesyrebakterier, som er gavnlige for dig. Du kan også spise surmælksprodukter. Jeg kender en økologisk yoghurt fra Naturmælk, som indeholder 3 forskellige bakterie-kulturer. Den hedder ABC-kultur og smager helt fantastisk med lidt blåbær på. Jeg ved, at Arla også har lanceret et produkt, som hedder Cultura probio
    http://www.markedsforing.dk/artikler/vi ... yt-medlem/

    2. Gå til læge og få taget nogle blodprøver. Når du er så træt, mangler du muligvis jern eller andre ting. Men hvis jeg var dig, ville jeg også bede om at blive tjekket for i hvert fald D-vitamin, B12 og folinsyre.

    Min svigerdatter har været udsat for lignende problemer efter en langvarig antibiotika-kur. Lægen affejede også hendes klager over træthed. Men det viste sig, at hun manglede jern. Når der ikke er en sund tarmflora, kan man ikke optage de nødvendige næringsstoffer. Forleden dag så jeg et eller andet sted, at der i vores tarme (normalt) befinder sig bakterier, som danner B-vitaminer. Hvis disse gavnlige bakterier er blevet slået ihjel af din penicillin-kur, så lyder det faktisk som en god ide at tage B-vitaminer.

    Jeg undrer mig til stadighed over, at læger ikke kender disse ekstra-virkninger af antibiotika. Og jeg undrer mig over læger, der affejer folk, der er trætte, uden at undersøge dem!

    Mange hilsner og god bedring

    Kameliadamen
Log in eller Registrér for at kommentere.