Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Psykisk eller ?

Redigeret 6 november, 2009, 07:19 i Forslag og kommentarer
Hej,

Jeg vil lige forhøre mig om noget, som jeg ikke rigtig ved hvordan og hvorledes jeg skal tackle. Min kæreste har i nogle i knap en måned bøvlet med store smerter. Det startede egentlig med dele i kroppen sov og lægen blev selvfølgelig besøgt. Han har før haft spændinger og lægen mente en fysioterapeut var løsningen i det her tilfælde og samtidig fik noget smertestillende. I perioder gør alle led i hans krop stort set ondt og de smertestillende piller som er ret kraftige tager kun toppen af smerterne.

Han har været til fysioterapeut ca.15 gange og hvor det til at starte med i perioder gik fremaf, er der stort set de seneste uger ikke sket nogle som helst fremskridt. Fysioterapeut´en har svært ved at hjælpe har fysioterapeuten selv udmeldt, da der er så mange steder han har ondt, og det gør det selvfølgelig klart sværere at finde problemet.

Så lægen blev kontaktet igen og diverse blodprøver blev taget uden der blev fundet nogen som helst unormal. Lægen kom så pludselig med påstanden om det nok var noget psykisk og det kom selvfølgelig som et chok, da de stærke smerter han har haft jo pludselig lyder som om det hele er "indbildning".
Mange har talt om en scanning af ryggen for at se hvad der gemmer sig bag, men lægen har ikke nævnt noget om det og et eller andet sted skulle man jo tro lægen var sikker i sin sag, da det jo er oplagt at få det røntgen da man jo så kan udelykke fysiske problemer.

Men mit spørgsmål er: Kan det virkelig være tale om et psykisk problem med sådanne smerter ?. Og hvordan vil man egentlig skulle behandle det. Gå til psykolog er da fint nok, men når min kæreste ikke ved hvad psykologiske problemer han har, så er det jo svært at hjælpe. ?

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej gwerty

    Du spørger, om psyken virkelig kan give så stærke fysiske symptomer. Jeg er selvfølgelig ikke ekspert, men jeg har levet de sidste to år med smerter i bryst, nakke, ben og hoved. Jeg er blevet undersøgt grundigt, men der er ikke noget at se - alt er fint. Jeg skal lige tilføje, at jeg har været stresset i samme periode og lider af og til af panikangst, og det var deraf mine smerter kom.
    Jeg mener godt, at kroppen kan få stærke smerter af psykisk ubalance - men som du selv skriver, så er det sjældent, at der ikke har været en årsag til, at man pludselig får ondt. Der skal lige som være en udløsende faktor.
    Nu skriver du ikke, hvordan din kæreste håndterer stressede eller pressede situationer; om han er en type, der bekymre sig meget, eller er tavs omkring sine problemer. Som udgangspunkt tror jeg, at de fleste gerne være stærke og vise, at vi kan løse problemerne på en fornuftig måde, men nogle gange er man bare ikke i kontakt med sin psyke, og selv om man ikke synes, man har et problem, så kan det godt være kroppen fortæller en noget andet. Ja, sådan var det for mig. Men jeg synes nu umiddelbart ikke, det lyder sådan i din kærestes tilfælde. Jeg ville forlange at blive røntgenfotograferet - som du jo også selv hentyder.
    Ved ikke, om du kan bruge dette indlæg til noget, men jeg håber for dig og din kæreste, at I finder ud af, hvad der er galt, så der kan gøres noget ved det.
    De bedste tanker fra
    Elektra
  • Indstillinger
    persille1persille1
    Redigeret 5 november, 2009, 03:40
    Jeg tror ikke det er indbildning. Det er noget læger siger, når de ikke kan finde ud af årsagen, desværre.
    Jeg har selv i mange år haft muskelsmerter.
    Fysioterapeuten siger, at nogle mennesker har muskler, der giver smerter.
    Der er ikke det sted på min krop, hvor jeg ikke er mere eller mindre øm.

    Nå, men dette hjælper jo ikke din kæreste, og det lyder også værre end mine smerter. Her er nogle ideer. Desværre skal man selv gøre et stort stykke arbejde, for at finde ud af det.
    Jeg ved læger ynder at sige disse smerter er psykiske, det hverken kan eller vil jeg udelukke.
    Jeg har bare utroligt svært ved at tro på det.
    Hvis det er psykisk, så bliver det til fysiske smerter og det kan virkelig gør ondt. Min fysioterapeut kan mærke mine muskler er hårde.
    Jeg kan også selv mærke mine muskler aldrig slapper af, men er spændte.
    Kunne man ikke tænke sig , det er en kemi i kroppen, der ikke er som den skal være.
    Tænk også på vitaminer og maden.

    Hvis I vil læse noget om disse smerter, så lægger jeg nogle link.
    En specialists udtalelse var jo sikkert det bedste. Hvis ikke din kæreste kan få en henvisning har man jo mulighed for selv at betale. Hvis man kan skaffe pengene.
    Jeg ved godt dette ikke er nogen rigtig hjælp, men mange mennesker slås med diffuse muskelsmerter. Vi må klare os, som vi nu bedst kan.
    Jeg håber dette har været til bare en smule hjælp. Jeg kender jo desværre til, hvordan man kan have det.
    Andre har måske en bedre ide. Det ville jeg ikke være ked af. Vi er sikkert nogle stykker, der ville blive glade for det.







    http://www.netdoktor.dk/sygdomme/fakta/ ... merter.htm

    http://www.netdoktor.dk/sygdomme/fakta/ ... merter.htm

    http://www.dsgnet.dk/Sites/artsym/smits ... ndelse.asp

    http://vegetarkontakt.dk/?-muskelsmerter-og-oemhed=9457



    http://www.reumatolog.dk/
  • Indstillinger
    Hej Qwerty

    Jeg har hørt om flere lignende tilfælde i de sidste par år, altså tilfælde, hvor folk får smerter og sovende fornemmelser forskellige steder, og derefter af lægen får at vide, at der nok er tale om noget psykisk. Hver gang har det efter lang tids lidelser vist sig, at problemet skyldtes D-vitamin-mangel.

    Jeg kan selvfølgelig ikke være sikker på, at der også er tale om D-vitaminmangel i din kærestes tilfælde, og du skriver jo, at lægen faktisk har taget blodprøver, og at der ikke var noget galt med dem. Men hvis jeg var jer, ville jeg lige sikre mig, at han faktisk er undersøgt for D-vitaminmangel og i øvrigt alle de næringsstofmangler, som en praktiserende læge kan undersøge for.

    Jeg har taget en tilfældig omtale af symptomer på D-vitaminmangel:

    http://www.familieogsamfund.dk/Regioner ... ogsket.htm

    Du vil se, at symptomerne på D-vitaminmangel beskrives sådan:

    ”Der kan forekomme varierende grader af muskelsmerter, muskelømhed, lændesmerter, led- og knoglesmerter. Endvidere kan forekomme prikkende, stikkende og sovende fornemmelse i hænder og fødder…”

    Hvis jeg var jer, ville jeg kontakte lægen og spørge, om din kæreste er undersøgt for D-vitaminmangel.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Kære qwerty121

    Du spørger, om voldsomme smerter kan være et resultat af psykiske problemer. Svaret er ja, det kan de sagtens. Det betyder dog ikke, at smerterne har med 'indbildning' at gøre; smerterne er der, og de opleves fysisk, og de skal tages alvorligt. Deres årsag - hvis de er psykosomatiske - kommer man dog kun nærmere vha. psykologhjælp.

    Jeg har selv en ven, der, som din kæreste, havde en del voldsomme, fysiske smerter. Han blev undersøgt for forskellige lidelser, men uden resultat, så de efterhånden mange læger, han kom i kontakt med, mente, at smerterne måtte skyldes et psykisk traume.

    Min ven var uenig med lægerne - han kom endda til pykologer, der også var uenige med lægerne (de kunne simpelthen ikke finde ud af, hvad der psykisk skulle være i vejen med ham) - så til slut valgte han at betale for diverse fysiske undersøgelser på et privathospital. Igen uden reusltatet.

    Det viste sig -efter et meget langt sygdomsforløb - at smerterne virkeligt skyldtes et psykisk traume. Det var bare så dybt begravet i hans bevidsthed, at han slet ikke kunne huske, at det havde fundet sted. Han var heller ikke klar over, hvad det var, der havde bragt det til overfladen igen, før han kom i terapi. Dvs., at han hele tiden følte sig ved psykisk godt helbred - han kunne ikke komme i tanker om nogen problemer overhovedet. Men de var der. Og smerterne forsvandt, da han gik i terapi.

    Jeg siger ikke, at din kærestes smerter nødvendigvis skyldes et psykisk traume; det er jeg slet ikke i en position til at bedømme. Tværtimod synes jeg, det måske ville være godt for jer, også at høre endnu en læges mening og/eller efterprøve de forslag, I har fået i denne tråd. Jge vil blot slå fast, at selv meget stærke smerter sagtens kan være et udtryk for et psykisk traume - og det handler som sagt ikke om 'indbildning', og det er ikke en undervurdering af, at din kæreste virkeligt har ondt. Det betyder bare, at smerterne evt. skal kureres vha. psykolog-hjælp fremfor lægehjælp - eller evt. en blanding af de to.

    Jeg ønsker dig alt det bedste.

    Inga
  • Indstillinger
    Hejsa;-)
    Jeg synes den er svær for det kan være begge dele.
    Jeg har selv haft stærke smerter som gik fra brystet til navnlen og stråler til begge sider af ryggen.
    Jeg blev tjekket i hoved og røv uden de fandt noget ,men tog til lægen en dag efter jeg havde stærke smerter i flere timer. hun indlager mig og senere fandt de ud af at jeg havde galdesten , og det er og var derfor min smerte var forfærdelig!
    Nu venter jeg på MR Scaning for at tjekke det hele.
    Mit D-vitamin var også meget lavt lå på 34 skal vist være på min. 80 .

    Men jeg har også en fødselsdepression og det er kun oppe i mit hoved det køre rundt. jeg kan have ondt , bange for det ene og det andet, og virkelig tro på at jeg er syg , men når alle mine prøver så er fine ja så er det psyken.
    Min Psykolog siger at det er vores tanker der pårvirker os , men at vi mærker følelsen før vi tænker over vores tanker,
    Håber ikke det lyder for kringlet ;-)

    Men det bedste er at du støtter 100 % og tror på det der bliver sagt

    Judith
Log in eller Registrér for at kommentere.