Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

rodspidsbehandling

Jeg har længe haft smerter i en kindtand, og den blev derfor rodbehandlet. Jeg har stadig smerter i tanden, faktisk værre end før rodbehandlingen og har derfor mistanke om, at det rodspidsen det er galt med. Jeg er henvist til en specialist, men har først fået en tid midt i december! Jeg har bestemt ikke lyst til at vente så længe, så undersøger derfor hvor jeg ellers kan blive behandlet, men kan ikke finde frem til ret mange steder. Er der nogen, der kan anbefale en specialist? På Sjælland eller i Malmø og Helsingborg.

Alternativt overvejer at få tanden hevet ud og spare op til en implantat, men synes bare det virker voldsomt.

Kommentarer

  • Indstillinger
    Er lige igennem det samme har haft ondt i 4 uger, fik hjørnetanden rodbehandlet og nu her efter 8 uger har jeg fået en tandbyld og været meget hævet i ansigtet.
    Er på anden pennecilinkur med tilhørende svimmelhed pga af de stærke piller.
    Jeg er af den overbevisning, at man skal prøve at redde tanden. Går til klorskyldninger nu hver uge, håber på det bedste, men det er en sej omgang.
    Al behandlingen foregår gennem egen tandlæge.
  • Indstillinger
    Jeg vil gerne give min nyerhvervede viden videre.
    Jeg har i årevis fået betændelse/tandbyld når nerven i en tand blev berørt, f.eks.hvis jeg fik skiftet en plump. Ind i mellem er betændelsen også kommet af sig selv. Ellers har jeg normal tandstandard og går til regelmæssig tandkontrol.
    Jeg har fået stækt smertestillende medicin når jeg fik disse betændelser, ja selv morfin har jeg prøvet. Intet hjalp og det gør altså så utroligt ondt. Nu får jeg forebyggende penicelin af tandlægen når jeg skal have skiftet plumper eller lignende. Har prøvet dette 2 gange og det har fungeret.
    Jeg har netop, på Carsten Vagn-Hansens hjemmeside, set at man kan have kronisk rodspidsbetændelse. Det kan også have indvirkning på autoimume sygdomme såsom stofskiftesygdomme, som jeg fik konstateret for 5 år siden.
    Så hvis nogen, som jeg, igen og igen får betændelser i rodspidserne så kan det være en kronisk betændelse og jeg vil da prøve at finde ud af om det ikke kan behandles.
  • Indstillinger
    Uha det lyder da ikke godt...
    Jeg har selv haft 2 rodbehandlinger. Begge gjorde meget ondt inden, de blev behandlet.... De blev lavet i Danmark. Men en af de rodbehandlede tand havde jeg lidt problemer med senere, det var som om, jeg havde list ømhed langs kinden og i kæben. Havde lidt betændelse. Tandlægen i Danmark mente jeg skulle have en guldkrone. Jeg tog til Malmø. Der sagde hun, at der kun var kommet hul i den rodbehandlede tand, og så "lappede" hun det, og her sparede jeg penge og fik også god kvalitet. Har kommet der siden da.

    Det er fra avmintand.dk jeg fandt klinikken. Det er hos Bella:
    http://www.avmintand.dk/tandlaege/sveri ... a-zederman

    Jeg har lige været det, ventetiden var kun omkring 1 uge.... Men hvis du har sindssygt ondt, kan du jo prøve at ringe til lægevagten. Der findes iøvrigt også en tandlægevagt på Oslo Plads i København. Der var jeg nemlig på en lørdag, da jeg havde sindssygt ondt i den tand, der skulle rodbehandles. Han var ret professionelt, ham der behandlede mig. Tandlægevagten: http://www.tandvagt.dk/

    P.S. Jeg ser først nu, at tråden er gammel, men håber så min erfaring kan bruges til noget alligevel. ;-)
  • Indstillinger
    Om rodbehandlede tænder.
    Prøv at søge information hos Tandvårdsskadeförbundet www.tf.nu

    Her er to artikler om emnet:
    http://www.tf.nu/nyhet/rotfyllning-av-t ... t-problem/
    http://www.tf.nu/artiklar/patrick-stort ... sjukdomar/
Log in eller Registrér for at kommentere.