Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Skæl - stort problem

Hej, jeg har længe gået rundt med skæl i hovedbunden.

Jeg har prøvet alt som jeg er blevet rådet til af både apoteker og læger.

Og alt på recept.

Hvad skal jeg gøre? Andre med det samme problem?

Det er en kæmpe plage!

Kommentarer

  • Indstillinger
    har du talt med en dame frisør --de har også gode råd --måeke hun kan give dig en kur --det er lidt anderledes end at vaske det selv
  • Indstillinger
    så først dit indlæf nu. det var helt sikkert en mulighed jeg vil følge op på. tak for hjælpen.. jeg vil skrive feed back herinde.. tak
  • Indstillinger
    Hej

    Jeg har døjet meget med skæl, og jeg prøvede også at gå til hudspecialist, men der var ingen hjælp at hente. Da jeg for nogle år siden begyndte at få en masse kosttilskud, blandt andet B-vitaminer, forsvandt mit skæl-problem fuldstændigt.

    Senere har jeg læst, at mangel på biotin kan være årsag til skæl. Biotin regnes nogle gang med til B-vitaminerne (Nogle kalder det for B8-vitamin). Under alle omstændigheder er der biotin i den B-vitamintablet, jeg tager. Det er Total B fra Biorto, som kan købes i helsekostbutikker og hos Matas, men andre B-vitamin-mærker indeholder sikkert også biotin. Prøv at kigge på etiketten.

    Du får lige en henvisning til oplysningen om biotin og skæl:

    http://bionordic.dk/indhold/html/vitamin/biotin.html

    Og her er et link til en tidligere tråd om skæl, hvor Vera skriver, at hun faktisk havde gavn af rådet om at tage B-vitaminer:

    viewtopic.php?f=20&t=18791

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Jeg køber matas´s shampoo mod skæl, og det hjælper mig vild meget:))
  • Indstillinger
    Hej

    Jeg har også haft et ret stort skæl problem i hovdebunden. Første gang jeg kom af med det, var da min frisør rådede mig til at masere madolie ud i det og rede skæl`len ud. Det var ret effektivt.

    Men år senere kom det igen. Denne gang sagde min læge at jeg skulle vaske det med Ninzoral skæl shampoo. Men ikke kun lade det sidde i nogle minnutter som alle tror, men heeele 30 minnutter. Er du da sindsyg hvor skælen forsvandt hurtigt og jeg har effktivt kunne holde den i skak siden. der går uger hvor jeg ikke behøver at bruge Ninzoral:-)

    et par gode råd fra en ligesindedet
    Peter
  • Indstillinger
    Jeg har selv døjet ekstremt meget med skæl(kroniske hvide skuldre). Men siden jeg for 4 år siden begyndte at bruge Alkymeas naturshampoo(se www.Alkymea.com) er jeg praktisk taget fri af det. Dog kan jeg ikke bruge en anden shampoo i længere tid, uden at det begynder igen. Da jeg startede med at bruge Alkymeas shampoo, fik jeg efter de første 2 - 3 hårvask rigtig meget skæl, men så aftog det gradvist over et par uger til et absolut minimum. Og nu er der i lange perioder slet ikke noget.
Log in eller Registrér for at kommentere.