Hjem Hjerte og blod Blod og blodsygdomme

Rabarber nedsætter blodtryk og kolesterol!

Redigeret 29 oktober, 2010, 03:21 i Blod og blodsygdomme
Hej alle interesserede

Jeg er selvfølgelig godt klar over, at det ikke lige er sæson for rabarber. Men jeg kan ikke lade være med at viderebringe min opdagelse: Rabarber virker blodtryksnedsættende og kolesterolnedsættende.

Det er flere år siden, at jeg opdagede, at rabarber havde en god indflydelse på mit blodtryk. Men jeg har aldrig kunnet finde oplysninger, der kunne bekræfte min opdagelse. Nu har jeg prøvet at lede på engelsk. Rabarber hedder ”rhubarb” på engelsk. Og der er masser af Internetsider, der kan bekræfte min opdagelse. Der står oven i købet, at rabarber også kan virke kolestorol nedsættende.

http://lifestyle.iloveindia.com/lounge/ ... -2104.html

Desværre har jeg ikke flere rabarber i fryseren. Men nu er mit blodtryk – ved hjælp af rabarber - blevet normalt, og jeg håber derfor, at jeg kan undgå en forøgelse af min medicindosis. Jeg vil prøve at holde blodtrykket på det normale niveau ved at spise bladselleri regelmæssigt. Bladselleri virker nemlig også blodtryksnedsættende. Min erfaring er bare, at bladselleri især virker, når det høje blodtryk skyldes stress, hvorimod rabarber virker, ligegyldig hvad blodtryksproblemet skyldes.

Jeg håber, at der er nogle, der kan bruge mit råd. Jeg skal nok huske at gentage det til foråret.

Mange hilsner

Kameliadamen

Kommentarer

 • Jeg fandt tilfældigt dette og syntes det er interessant at læse.

  http://www.overgangsalderen.net/forum/s ... hp?t=10699  Jeg hæftede mig især ved dette:

  Det mest velkendte er muskelskader. I alvorlige tilfælde kan dette medføre nyresvigt, som har kostet adskillige hundrede mennesker livet indtil nu, og som har ført til, at det mest farlige statin (cerivastatin) er blevet trukket tilbage fra markedet.
  citat slut

  Da jeg fik statinbehandling fik jeg så mange smerter i mine ben, at jeg havde besvær med at gå.
  Et andet statinmiddel gav mig smerter i blæren og jeg mener bestemt også i nyrerne, idet smerten også var i nyreområdet. Jeg havde spor af blod i urinen.

  Nyrespecialisten sagde, hvis jeg fik smerter af medicinen skulle jeg stoppe med den. Hvilket jeg gjorde og der gik ikke lang tid før blod og smerter var væk.
  Nogle læger vil slet ikke høre om den slags bivirkninger. En sagde til mig, at det skal vi ikke diskutere. Jeg undrer mig over, det er sådan et tys, tys spørgsmål.
  Jeg undrer mig over nogle læger slet ikke lytter til deres patienter.
  Det gavner ikke helbredet, når man bliver mødt med mistro.

  Jeg har endelig, efter flere år, fået det godt. Jeg kan åbenbart ikke tåle visse stoffer.
  Noget jeg mener læger burde være mere opmærksom på. Nogle mennesker skal også have andre doser af medicinen. Vi er ikke ens.
  Min bror tåler f.eks. kun en lille dosis af en bestemt hjertemedicin. Men den kan han så heller ikke undvære.
  Til alt held for ham var lægen meget opmærksom på det og troede på min bror, da han fortalte han blev syg af den normale dosis.
 • citat

  Gerontologi udgør kun et marginalt emne i det totale pensum på lægestudiet og særlig fokus på netop gerontologi hører til sjældenheder. Derudover den specialviden, der langt fra er omfattende nok og måtte være til rådighed, kun alt for ofte overhovedet ikke finder vejen til de praktiserende læger, der så behandler ældre patienter, som de behandler de yngre. og dette på trods af, at forudsætninger for hver af disse patientgrupper er meget forskellige.

  Havde man derimod kunnet tage de rette, medicinsk-faglige hensyn til den ældre patientgruppe - kunne de fleste typiske behandlingsfejl tillige med forkert medicinordination være undgået. Den praktiserende læge tager ofte ikke i betragtning, at f.eks. den ældres nyrer succesivt svækkes med alderen. Denne naturlige svækkelse medfører, at udskillelse af medicinen i organismen er ligeledes langsommere og dermed fører til ophobning af medicinen i kroppen, med en utilsigtet over-virkning af medicinen samt en stigning af bivirkninger til følge.

  I enkelte tilfælde har vi målt op til en femdobling af koncentrationen af bestemte lægemidler i blodet hos ældre patienter, ved en ellers almindelig dosering - informerer Muhlberg.

  Hvad for en fyrreårig er den rette dosis, kan vise sig at være giftigt for en halvfjerdsårig. Sandsynligvis er dette årsagen til Wehlings bedstemors kvalme, hvilket er jo en typisk symptom på en skjult forgiftning med digitalis (et virkestof i lægemidler mod hjertesygdomme). Lægerne ved ofte ikke (eller glemmer), at de ældre patienters nyrer ikke er så funktionsdygtige længere, som hos yngre mennesker. Problemet er, at bestemte blodtests, der hos yngre mennesker bekræfter eller afkræfter hvor vidt deres nyrer fungerer fint - hos ældre mennesker derimod viser de næsten altid nyrefunktionen indenfor normen, selv når de ældre nyrer faktisk er svækkede.

  Det vil derfor være hensigtsmæssigt at udbygge et testprogram for netop ældre patienter, med sigte på en tilbundsgående undersøgelse af de ældres reelle nyrefunktion, hvilket dog desværre ser ud til at udgøre en større udfordring, end de fleste praktiserende læger er i stand til at leve op til.

  citat slut
 • Jeg blev både overrasket og lettere chokeret over at erfare blodtryksmedicin sætter kolesteroltallet op. Jeg lå her til morgen og spekulerede på om blodtryksmedicin og kolesterolmedicin bekæmper hinanden. Hvis kolesterolmedicinen sætter kolesteroltallet ned vil blodtryksmedicinen så kæmpe for at få det op.
  Og hvis, hvad kan grunden så være til det.
  Hvorfor sætter blodtryksmedicinen kolesteroltallet op. Er det nødvendigt for at holde trykket nede.
  Hvis det er årsagen er der noget helt galt.
  Ja, det er bare nogle tanker jeg gør mig.
 • Hej Persille

  Nu er det længe siden, at jeg har beskæftiget mig med dette emne, men jeg kan godt huske, at jeg blev forarget, da jeg fandt ud af, at der er visse former for medicin, der hæver kolesteroltallet.

  Men jeg tror, at det - hvad Atacand/Amias angår – er en meget lille virkning, som ikke har ret meget betydning. Det er muligvis værre med Centyl, som du jo ikke får, men som jeg også får, foruden Atacand.

  Jeg tror, at kolesterol-forøgelsen er en utilsigtet bivirkning – ikke noget, som er en del af selve den blodtryksnedsættende virkning.

  Så vidt jeg husker, har du – ligesom jeg – engang fået en betablokker som blodtryksmiddel. Jeg fik det kun kort tid, for jeg læste jo, at betablokkere kunne give depression, søvnforstyrrelser og mareridt, og disse ting var jeg netop plaget af i den periode. Men ud over disse meget alarmerende virkninger stod der også at en betablokker forøger blodets fedtindhold og nedsætter mængden af normal muskelmasse. Dengang var der ingen, der talte om kolesterol, men jeg var kun i begyndelsen af fyrrerne, og jeg blev virkelig meget opbragt over, at min læge havde givet mig medicin, der havde sådanne virkninger! Jeg blev rasende!

  Når jeg får lidt mere tid, vil jeg finde mine notater om emnet frem og se, om jeg kan finde mere om sagen, men jeg tror altså ikke, at det, hvad Atacand angår, er så slemt, at vi behøver at bekymre os om det.

  For resten har jeg – uden problemer – fået min læge til at bestille dobbelt portion af Atacand/Amias, som jeg vil få almindeligt tilskud til, hvis bare jeg henter det inden 15. november. Dvs. det håber jeg da, for man ved aldrig med sikkerhed, før det er afhentet på apoteket, og det skal jeg gøre i dag. Det betyder, at jeg kan vente med at skifte blodtryksmedicin til foråret. I øvrigt må Atacand jo også snart blive billigere. Om et halvt år kan det være, at Atacand er billigere end Cozaar.

  Mange hilsner

  Kameliadamen
 • Hej Kameliadamen.

  Jeg skal også have bestilt noget medicin. Jeg må hellere se at få det gjort. Min læge ville søge lægemiddelstyrelsen om tilskud. Jeg ved ikke, hvor lang tid der går med det.

  Men jeg kan tage det roligt i nogle måneder. Jeg skal også have dobbelt portion.

  Mange hilsener.
Log in eller Registrér for at kommentere.