Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Smerter forskellige steder!

Redigeret 13 juni, 2012, 23:24 i Rygsmerter
Hej !

Jeg er en fyr på 24 år, som til dagligt læser til konstruktør. Jeg er igang med mit tredje semester lige nu. Så har siddet ned på en stol i godt 1½ år nu.

Det hele begynde i november 2008 sidste år. Jeg sagde mit studiejob op, som jeg havde ved siden af skolen - jeg kunne simpelhen ikke holde til det mere. Havde ondt i min ventre skulder og i venstre side af lænden. Ca. sidst i november 2008 kontakter jeg min læge, og bliver henvist til en fysioterapeut. Jeg går så i behandling 5 - 6 gange i december 2008 og januar 2009, hvorefter min fysioterapeut og jeg vælger at droppe det, siden det ikke hjælper. Jeg forsætter så med at lave øvelser og træner lidt. Smerterne er der stadig.

Jeg få så i marts 2009 bevilget stol og hæve-sænkeskrivebord af skolen. Dette er en stor hjælp til at give mig en nogenlunde tålelig daglig dag. Ca samme periode, begynder jeg at få smerter omkring mit hjerte. (Det føles om lange nåle jeg prikker i hjertet). Jeg prøver i første omgang at berolige mig selv, men efter noget tid bliver jeg lidt bange og kontakter lægen igen. Jeg får taget en "EKG" undersøgelse, og røntgen af hjertet. Der var ikke noget af se på dette, så bliver sendt hjem uden svar igen. Har også fået taget blodprøve, men der er heller ikke noget at se.

Smerterne bliver stadig ved, og jeg begynder at kunne mærke "ømme" punkter i håndled og ben på forskellige tidpunkter. Jeg bliver også svimmel nogle gange, og har svært ved at fokuserer med mine øjne.

Jeg kontakter lægen igen, og er ved at bliver godt frustreret. Jeg bliver henvist til en Reumatolog. Det venter jeg så ca. 2 mdr på. Da jeg så kommer til reumatolig i juli 2009, stiller han nogle "standard spørgsmål" og sender mig til en MR-Scanning.

Da mine smerter stadig bliver ved og faktisk værre, beslutter jeg i sommeren Juni/juli 2009 at ændre min livsstil. Det er nu i ryggen, arme og ben. Jeg stopper med at ryge, begynder at svømme, styrke - og løbetræne. (I sådan grad, jeg stadig kan holde til det).

Dette hjælper lidt og kan holde smerterne nede på et niveau så jeg kun i snit har en sygedag om ugen. Dvs. jeg arbejder hjemme fra.

I fredags 09.10.09 får jeg svar fra min Reumatolog. Det tager ca. 60. sec hvor han fortæller mig at der ikke er noget at se, og sender mig så til fysioterapeut igen. Jeg prøvet at fortælle ham, at jeg jo har prøvet dette uden held, men det lader ikke til at gøre nogen forskel.

Jeg ringer så til min læge i dag, og han ved ikke hvad han skal sige, og sender mig til en ny Reumatolog!

Så i dag er jeg konstant træt, jeg sover dårligt næsten hver nat, og vågner tidligt fordi jeg har ondt. Prøver at følge diverse råd og vejledninger som alligevel ikke hjælper. Jeg har ikke nogen lægeerklæring, så det er faktisk umuligt at søge noget som helst. Jeg er på SU, og skal betale alt selv. Føler at jeg ligeså godt kunne snakke til en mur.

Nogle som måske kunne hjælpe, eller har det på samme måde!

Mvh.

Saandberg

Kommentarer

  • Indstillinger
    Min svoger gik, som du, og var til stadighed dårlig tilpas.
    Ingen vidste hvad der var galt. Han blev også undersøgt for sklerose, men lægerne fandt intet. Han var til mange undersøgelser og endelig langt om længe blev diagnosen stillet. Det var sklerose.
    Jeg ved jo selv, hvordan man leder efter mulige forklaringer.
    Jeg siger intet om, det er det du fejler, for det aner jeg ikke noget om, men giver dig en ide . Så kan du jo læse om det.


    http://www.sundhedsguiden.dk/da/temaer/ ... -sklerose/

    citat
    MR-skanning kan afsløre MS
    MR-skanning er ikke blot en af de vigtigste undersøgelsesmetoder ved mistanke om MS. Teknikken gør det også muligt at se, hvad der egentlig sker ved MS. Blandt andet kan man følge sygdommens udvikling og effekten af behandling med sygdomsbremsende medicin. [25.08.09]
  • Indstillinger
    Tak for dit svar. Har læst en masse om MS de sidste par dage, og ja, det kan nok ikke udelukkes. Faktisk passer mine symptomer meget præcist på MS.

    Jeg er imellemtiden også blevet henvist til en neulog - så det er dejligt at der sker lidt igen.

    Venligst

    Saandberg
  • Indstillinger
    Men hvis der er andre derude med MS, vil jeg meget gerne høre, om hvordan jeres diagnose blev stillet.

    Venligst

    Saandberg
  • Indstillinger
    Hej!
    Jeg har altid haft rygproblemer, men efter en beh. hos en fys. i 2004 gik det galt, jeg følte at der skete "et eller andet" i v.side a lænden, og ligesom dig, så trækker det op langs v.side og op i skulderen, så det sidder rundt om skulderbladet. Jeg har også været ved et utal a reumatologer/fys/kiropraktor/rygcenter osv., men også uden effekt.
    Den ene reumatolog mente alt var prøvet, og den anden henviste mig til reu.afd på Hvidovre Hosp., men de afviste mig uden at se mig, på grund af kroniske smerter, så til sidst sendte reu. min journal til mig.
    Jeg er pt på smertecenter, og er kronisk rygpatient, men jeg mangler en diagnose, og min egen læge nægter flere undersøgelser, da han mener alt er undersøgt, ja! i 2004/2005, men iflg lægerne er det åbenbart utænkeligt at tilstanden kan være blevet forværret, hvilket jeg jo kan mærke at den er!
    Man løber konstant panden mod en mur, alt imens man bliver mere og mere frustreret over sin situation og sine smerter!
    Som dig sover jeg meget dårligt, med afbrudt søvn mm., pga smerter, men hvem tager snart en med rygsmerter seriøs?- desværre har der tidligere været en gruppe i befolkningen som dengang så det som en pensionsmulighed, og det bliver VI straffet for i dag!

    På smertecenter lærer man at man skal undgå "doktor-shopping", men hvad skal man gøre, når man ikke kan hente hjælp i vores "velfærdssamfund"?

    Håber du finder et svar!- for mit eget vedkommende har "kampen" nu varet i 5 1/2år!

    KH
    Sus
  • Indstillinger
    hey du.

    Jeg har og døjer stadig med mange af de ting du selv døjer med. Jeg har været igennem de samme undersøgelser plus flere, som du har. Jeg har prøvet fys. kiopraktor osv uden held. Fået taget scanninger af næsten hele kroppen. Træt, smerter svimmel osv. Har været ved privat neurolog pga. mulig sklerose osv
    MEEEEEN så kom efter 6 månders maridt endelig en diagnose på mit problem efter en reumertolog tænkte lidt anderledes.
    Jeg havde dælme fået borrelia i mit nervesystem hvad hverken min læge, specialister osv. havde tænkt på.
    Blodprøven var kun et hint, jeg fik lavet en lumbal punktur i ryggen og så var diagnosen klar.
    Det er self' ikke sikkert at du har det, men det er da værd at have med i tankerne hvis man stadig fumler lidt i blinde omkring hvad det kan være.

    MVH
    con123
  • Indstillinger
    hej saandberg

    Jeg kom tilfældigt ind på dit indlæg, og kom straks til at tænke på noget der hedder Senetensbehandling, en muskel afspændende helhedsbehandling,
    der er sku mange der løber rundt i det offentlige system uden at der blive kigget på helhed i kroppen, prøv at google sentensbehandling eller senetensklinik. måsker er der en behandler i nærheden, det har hjulpet mig flere gange.
    det er super effektivt. spændte muskler kan give nerveafklemning (føleforstyrelser) så det lyder måske simpelt, men det virker

    Blomme
  • Indstillinger
    Jeg har haft smerter som dig - skiftende steder for flere aar og saa gik det vak for 2 aar indtil for nylig hvor de om igen. Jeg provede alt - alle lager - pg de kunne intet finde- og jeg blev narmest meer syg af alle de lager og forskellige behandlinger. En dag sagde jeg STOP - og istedet provede jeg bare at slappe af ...tog fri fra ALT - pg lavede afspanding af musklerne 2 timner dagligt for tre moneder - pg saa fik jeg det pludesligt meget bedre...oveni fik jeg noget medicin til at sove paa - saa jeg ikke laa og var spandt i musklerne om natten...men kroppen skal have HVILE - isar om natten. Saa igennem det sidste 1.5 aar har jeg igen glemt at afspande og smerterne er tilbage. Ergo, tror jeg, at losningen er afspanding ..helt almindeligt - ned paa gulvet og hvil en time - slap af - og lad vare med at rore paa dig, selv nor musklerne begynder at gore ondt...gennemlev det..og saa en dag forsvinder dine smerter igen...MEN man skal obenbart ikke tro at man so bare kan give den 100 gas igen..
  • Indstillinger
    Har du fået afhjulpet dit problem?
Log in eller Registrér for at kommentere.