Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Ingen mens og negativ test

Redigeret 12 oktober, 2009, 10:20 i PMS og menstruation
Lige lidt bekymring herfra :)

Jeg tager p-piller og har gjort det siden 2007, min mens er altid kommet i pausen og varet ca.4 dage. Jeg tog min sidste p-pille onsdag d.30/9 og min menstraution skulle jo så komme torsdag/fredag men der er ikke kommet det mindste! En lille plet brun udflåd var alt der kom og det var så det.

Har selvfølgelig tjekket for graviditet, tog 1 test mandag d.12/10 og igen onsdag d.14 men de var begge negative. Bliver selvfølgelig lidt nervøs så kontaktede min læge telefonisk onsdag efter sidste test. Han tager det ikke så højtideligt og synes bare jeg skal fortsætte på en ny pakke p-piller og hvis der heller ikke kommer menstraution efter den måned kan jeg jo kontakte ham igen..

Kan det virkelig passe at jeg skal gå så længe uden menstraution uden at han vil tjekke mig??
Og så vil jeg selvfølgelig gerne høre om andre har oplevet at den ligepludselig bare udebliver?
Det skal lige nævnes at jeg ikke har skiftet mærke så det kan ikke være grunden, jeg er 21år gammel og med fast kæreste.

Mvh. :)

Kommentarer

  • Indstillinger
    Jeg går ud fra, at du er fuldstændig klar over at p-piller er et hormonpræparat, der går ind og forhindrer ægløsning, og at blødningen i syv-dages pausen således ikke er en "rigtig" menstruation, men en kunstigt fremkaldt blødning.

    Som sådan kan din læge sagtens have ret i, at det ikke betyder noget, og det gør det heller ikke i de fleste tilfælde, men vi taler altså om de fleste tilfælde, ikke alle.

    Hvis du vil være god ved dig selv, så vil jeg mene at du for din egen skyld skal lægge de p-piller på hylden et par måneder, bruge en anden prævention og lade din krop prøve at fungere uden dette hormontilskud.

    Forhåbentlig vil din "rigtige" menstruation så komme helt af sig selv, og når det er sket et par gange, så kan du begynde på p-pillerne igen.

    Både din læge og andre vil sikkert mene, at det er en åndsvag ide og noget værre pjat, men hvis du læser under "snart gravid" vil du læse om kvinder, der har taget p-piller gennem mange år og nu gerne vil være gravide, men der sker ikke noget. Først der får de at vide, at de kan være under påvirkning af p-piller i endog meget lang tid efter ophør. Jeg påstår ikke, at man så ikke kan blive gravid, men der kan øjensynligt sagtens gå nogle år.

    Derfor synes jeg, det er fornuftigt lige at finde ud af, om man eventuelt hører til den - og det er vist nok en lille gruppe, men den er der - der ikke bare uden videre får normal menstruation ved ophør af p-piller, og det kan man jo finde ud af ved at holde en pause en gang i mellem - bare nogle måneder.

    Både læger og speciallæger mener generelt at p-piller er fuldstændig fri for bivirkninger, og at man bare kan tage dem år efter år efter år. Det er sikkert også rigtigt - i de fleste tilfælde, men altså kun i de fleste, ikke alle.
  • Indstillinger
    Jeg er klar over at det ikke er en "rigtig" menstraution man får på p-piller men har aldrig tænkt videre over at tage dem da det bare virkede som den nemmeste prævention da jeg skulle starte på noget :)

    Jeg har kigget lidt rundt på nettet og som du også siger, læst om andre der har oplevet det samme og fandt også kvinder der har problemer med at blive gravide efter mange år på p-piller. Så måske er det en meget god ide at smutte forbi lægen og snakke om at starte på en anden form for prævention og så give min krop lidt fred.
    Jeg blev da lidt bekymret, jeg har jo aldrig før oplevet at min menstraution bare er udeblevet, var sikker på at den kom fordi jeg havde smerterne som jeg plejer. Men måske har min krop bare brug for en pause i ny og næ.

    Tusind tak fordi du gav dig tid til at svare mig :)
  • Indstillinger
    Som nævnt vil du med stor sandsynlighed finde manglende forståelse hos din læge, hvis du vil holde en pause.

    Derfor handler det om, at du skal lytte til din egen krop, og din egen fornemmelse for, hvad der er godt eller mindre godt for dig. Som nævnt synes jeg da ikke, man helt skal holde op med p-piller fordi en enkelt blødning udebliver, men netop bare lige selv følger lidt med i, hvordan kroppen fungerer uden medicinering - så et par måneders pause en gang i mellem er vel alt rigeligt, hvis det hele ser ud til at fungere, som det skal.

    Jeg vil lige gøre opmærksom på, at jeg ikke har nogen form for professionel indgangsvinkel, men er bekendt med at der efterhånden også findes enkelte læger og specialister, der er begyndt at stille spørgsmålstegn ved det rigtige i at medicinere en sund kvinde i år ud og år ind uden pause - jeg skriver udelukkende om mine følelser i dette her, og har meget svært ved at forstå, at det kan være specielt sundt at få sin fertilitet styret af hormoner i mange år; at det for læger er vanskeligt at forstå det, hvis man ønsker at holde en pause og lade - som du selv skriver - kroppen få lidt fred ind i mellem.
  • Indstillinger
    Hej igen

    Hvis min læge ikke har forståelse for at jeg vil holde pause fra pillerne må det jo være hans sag, hvis han ikke vil hjælpe mig med en anden form for prævention så må vi hoppe på kondomet ;) Men har aldrig prøvet andet end p-piller så håber da han vil sætte mig lidt ind i de andre muligheder!

    Ih hvor er det frustrerende, jeg bliver MEGET nemt bekymret og noget som dette kan nage mig i ufattelig lang tid, så det er virkelig en belastning på trods af at jeg har læst om flere der har oplevet det!
    Har faktisk lige taget endnu en graviditetstest, lige for at være helt sikker..Men jeg må prøve at glemme det lidt indtil min næste mens burde komme og så se om den har lyst til at dukke op :)
  • Indstillinger
    Åhh kæreste, det var ikke min mening at gøre dig unødigt bekymret; der er med stor sandsynlig slet ingen problemer i den udeblevne blødning. Mit argument var udelukkende, at man som kvinde godt lige må stoppe op og give sin krop lidt fred en gang i mellem uden den kunstige styring.

    P-piller er en rigtig god og fornuftig prævention - især når man er i fast forhold; min holdning er udelukkende at man lige skal holde en pause en gang i mellem, og ikke tage dem uden pause år ud og år ind.

    Ja, jeg har skrevet det, men jeg vil bare sikre mig, at du ikke skal bruge dette til at blive unødigt nervøs, for det er der ingen grund til.
  • Indstillinger
    Det er skam ikke din skyld at jeg er bekymret, synes det er skønt at du svare mig!

    Jeg bliver bare nemt bekymret og har kun oplevet udebleven mens én gang-hvor det viste sig at være fordi jeg var gravid..desværre endte det hele i en provokeret abort for næsten et år siden..måske var der et lille håb inden i mig om at jeg var gravid så jeg kunne gennemføre den graviditet jeg valgte fra...hold da op hvor kan man banke sig selv oveni hovedet utallige gange når man har valgt som jeg gjorde! Men sket er sket..
    Men nu vil jeg give min krop en pause og finde os et mindre "skadeligt" præventionsmidde og så krydre fingre for at der kommer noget næste måned!
    Så vil jeg også lige sige, hvor er det dejligt at du er så aktiv herinde som du er! Jeg er desværre ikke så god til at svare andre, selvom jeg gerne ville..så det er godt at der sidder mennesker som dig herinde :)
Log in eller Registrér for at kommentere.