Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Snurrende fornemmelse i venstre hånd og fod, og nakkesmerter

Hej, jeg er ny på dette forum, og jeg har været i tvivl om, hvor jeg burde oprette dette emne. Til dels fordi jeg ikke selv ved, hvorvidt tilstanden skyldes noget neurologisk, muskulært eller ledmæssigt.
Jeg går og døjer med en sovende/brændede fornemmelse i venstre hånd og fod, nakkesmerter og får jævnligt hedeture. Det hele startede for over 3½ år siden, og dengang søgte jeg læge, da jeg frygtede en evt. blodprop, eller lignende. Lægen mente det måske kunne have været en mindre forbipasserende blodprop, og jeg blev henvist til en neurolog. Efter en tur til Odder til CT-scanning kunne neurologen konstatere, at der ikke var noget neurologisk i vejen med mig. Min egen læge mente at der måske var tale om angstanfald (jeg tror også selv, at jeg har udviklet lidt angst, men at angsten er kommet af symptomerne, ikke omvendt) og jeg fik SSRI. Disse piller gjorde absolut ikke tingene bedre, så dem stoppede jeg med efter 5 måneder. Har stadig panikangst-lignende anfald, men det er meget sjældent (måske 2-3 gange årligt). Den snurrende fornemmelse i venstre fod og hånd, samt nakkesmerterne er igennem de sidste 3½ år kommet on and off, typisk sådan, at jeg har haft det 1 uge af gangen, og så har det været væk i 3 uger. Men de seneste 2 måneder har det været her uafbrudt, og det er virkeligt generende. Det startede med, at jeg også følte mig meget svimmel, så jeg ringede til min egen læge. Pga. af ferie, blev jeg henvist til en anden læge, som testede følelse og nerver. Samtidig tog han et par blodprøver, for at teste mit blodsukker og blodprocenten, samt for at screene for stofskifte osv. Ingen af disse viste noget unormalt. Jeg tog herefter på ferie, hvor jeg syntes symptomerne blev bedre, men få dage efter jeg kom hjem blev de igen værre. Jeg opsøgte igen min egen læge, som stadig mente det var spændingshovedpine, så jeg fik en række øvelser jeg kunne lave. Samtidig startede jeg med at gå til kiropraktor. Ingen af delene gjorde den store forskel. Jeg har været ved øjenlæge, for at få tjekket mit syn, da jeg også synes dette har forandret sig (på en lidt udefinérbar måde), men alt var som det skulle være. Min egen læge har nu henvist mig til neurolog igen. Samtidig er det som om, at jeg er begyndt at gå dårligere på mit venstre ben, men jeg har svært ved at vurdere, om det er mit knæ som driller, eller om det er pga. af den sovende fornemmelse i benet. Det bør her måske nævnes, at jeg lemmerne ikke sover i den grad, og jeg følesansen er påvirket. Følelesen er ens i både højre og venstre fod/hånd.
Jeg har på de 3½ år løbende været hos kiropraktor/fysioterapeut, men jeg synes ikke det har hjulpet noget. Smertestillende håndkøbsmedicin som panodil og ipren har ingen lindrende effekt.
Det er virkelig generende, og jeg har svært ved at koncentrere mig om mit studie, da den snurrende fornemmelse hele tiden forfølger mig. Samtidig har jeg svært ved at sove, da jeg ofte vågner ved, at det brænder eller strammer i venstre hånd og fod. Jeg føler virkelig mit liv er gledet ud på et sidespor. Jeg kan ikke huske sidste gang jeg var glad.
Jeg har selv undret mig over følgende: Hvis det var en spændingshovedpine, hvorfor har anfaldende så den seneste tid varet mere end 14 dage ad gangen!?
Hvis det er en klemt nerve, hvorfor er det så både venstre fod og ben som snurrer?

Kan det være "nakkehovedpine"?

Jeg var som 22 årig indblandet i et færdselsuheld, og har flere gange overvejet om min situation evt. kan skyldes whiplash, men symptomerne optrådte først kort efter jeg fyldte 25 år, altså omkring 2½ år efter uheldet. Kan man opleve følgevirkningerne af et whiplash så ”lang” tid efter et uheld?
Jeg er 28 år gammel, er i ok form, og hverken ryger eller drikker alkohol.

Håber I kan komme med noget input, for jeg (og lægen tilsyneladende) er helt på bar bund!
«1

Kommentarer

 • Indstillinger
  Du kunne prøve at læse dette . Her kan du måske stille dit spørgsmål til en specialist.
  Det er meget lidt sjovt at spekulere over, hvad det kan være. Mærkeligt, at læger kan have svært ved at forstå, man bliver nervøs, angst eller bange, når de ikke kan finde ud af , hvad der er galt.

  http://dagenssundhed.dk/ekspertpanel/read/ryggen/44
 • Indstillinger
  Hej
  Nej hvor er det mærkeligt at læse dit indlæg... jeg har det nemlig lige nøjagtig på samme måde.....
  Sovende fornemmelse i fod/arm - kraftnedsættelse, voldsom hovedpine/nakkesmerter samt dyb smerte i det ene øre. Det er on/off, gode dage og dårlige dage.
  Har fået taget div. blodprøver og neurologisk undersøgelse og tilsyneladende fejler jeg ingenting. MR scanning vist heller ingenting, udover en gammel skade.
  Nu afventer jeg spinalprøve for borrelia inf. og hvis den er negativ, ja så må jeg jo være rask. Det er bare lidt svært når man ikke føler sig rask....
  Jeg har fået tillægsdiagnosen angst, og som dig er jeg sikker på den er udsprunget at at have haft det så dårligt længe, at jeg jo er angst for at være syg.
  Men det kan jo heller ikke udelukkes at det er stressrelateret, et overload af kroppen, som nu reagere med mærkelige symptomer. Der er ingen tvivl om at krop og psyke hænger sammen.
  Men frustrerende er det, og jeg håber det er på retur.
  Hvor længe har det stået på for dig?
  Mvh Max
 • Indstillinger
  Kære Lindahl007

  Prøv at læse denne hjemmeside www.tungmetal.dk
  Dine symptomer kunne ligne symptomerne ved tungmetalforgiftning.

  Det er så typisk, at lægerne er på bar bund ved tungmetalforgiftning, idet de mangler viden om mulige diagnostiske metoder til at stille diagnosen kronisk tungmetalforgiftning.
 • Indstillinger
  MRI Scanning kan udelukke Sclerose.
 • Indstillinger
  Er der kommet en afklaring for symptomerne?

  Jeg lider selv af en del af de samme ting, jeg er en 29 årig mand, som har lidt af mange forskellige symptomer siden december 2012. Jeg har prøvet alt mht. kiropraktor, fysioterapeut, psykolog, akupunktur osv. jeg har fået taget adskillige blodprøver og fået lavet EKG 4 gange og arbejds EKG en gang, alle test siger jeg ikke fejler noget. Jeg kan dog mærke at dette ikke passer.

  Symptomer:
  Hjertebanken
  Svier i brystet
  Trykker i brystet
  Svært ved at få luft
  Stikker/prikker/snurrer i arme og ben
  Ondt i alle muskler
  Hovedpine
  Svimmel
  Nedsat kraft i arme
  Muskler vibrerer
  Hedeture med voldsomme svedture
  osv.

  Jeg har prøvet at vågne 3 gange om natten, hvor min puls banker MEGET hurtigt, åndedrætsbesvær og generelt meget utilpas i brystet og hovedet. Her er jeg sikker på at det er ude med mig.

  Jeg håber nogen af jer andre har nogle svar, alle inputs er mere end velkomne, jeg er ved at være på bar bund efterhånden!
 • Indstillinger
  Hjertebanken, svært ved at få luft o.s.v. . Kan man ikke få ilt nok, så snurrer det i arme og ben og man bliver svimmel. Selvfølgelig føler man også nedsat kraft i armene. Hovedpine er næsten selvskreven.

  Jeg ved det naturligvis ikke, men det lyder som noget nervøst.
  Jeg har prøvet at have nervøst hjerte og det kunne give disse symptomer. Det er en ganske ufarlig tilstand.
  Skulle man besvime falder hjertet til ro.

  Jeg vågnede dog ikke pludseligt om natten. Kunne man måske tænke sig du har det der kaldes søvnapnø. Men det kunne jo også være en ubehagelig drøm.
  Rent gæt.
 • Indstillinger
  Er du blevet undersøgt for scelrose.
  Tænker at din tanke om piskesmæld, heller ikke er helt tosset.
 • Indstillinger
  Min læge siger at det ikke er sclerose, på trods af at der ikke er taget test for det. Det er meget frustrerende at have alle disse symptomer og alarmerende når de "bryder" ud.
  Jeg bruger måske for meget tid på at søge om symptomer på nettet, hvilket nok ikke hjælper heller, da jeg straks tror jeg fejler det ene og det andet.

  Ikke desto mindre kan jeg mærke en masse underlige prikkende/stikkende rundt i kroppen og forskellige smerter som alle sætter mine alarmklokker i gang.
  Hvis bare man kunne få en diagnose!
 • Indstillinger
  Hvordan går det med jer ??

  Har i fundet ud af hvad det er ??

  Jeg har samme symptomer
 • Indstillinger
  Jeg har haft alle symptomer. Og det var stress, angst og for højt blodtryk (som kom af stressen). Det er fint at få undersøgt alle de fysiske symptomer for at være sikker på at der ikke er noget fysisk galt. Men lider man af angst, så vil jeg virkelig anbefale at man går til psykolog, selvom det koster en del penge. Psyke og krop hænger så meget sammen. Jeg er kommet på den anden side ved 5 samtaler hos Kristina Mølgaard, kognitiv psykolog, som egner sig bedst til angst og kropsterapi hos Helle Kardell, der arbejder med Rosenmetoden. Accepter ikke angst er bare mit råd!!
Log in eller Registrér for at kommentere.