Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

"nydiagnostiseret" og med andre symptomer!

Redigeret 13 marts, 2013, 03:48 i Hypermobilitet
Hej :)

Jeg håber meget at få lidt hjælp fra nogen, men mest af alt har jeg lige nu nok bare brug for at få smidt en masse tanker ud!

Jeg er en ung pige på knap 26 år. Jeg har 2 børn, og har hele mit liv haft problemer med mine led. Jeg har så for en uge siden været ved en reumatolog der har konstateret at jeg har meget hypermobile led i hele kroppen. For at udelukke bindevævssygdomme, (som der er en reel risiko for jeg har) har jeg fået taget blodprøver og skal til røntgen. Jeg får svar inden for de næste 14 dage.

DEN del er der så at sige styr på, men jeg har et problem i min venstre side, som så småt startede for 5 år siden da jeg blev gravid med min yngste datter. Det skal siges at jeg havde svær bækkenløsning og iskiasnerve i klemme samt "ondt alle vegne" under hele graviditeten.

Sidste år forsvandt alle mine symptomer men, de kom så for nogle måneder siden tilbage, men denne gang med FULD udblæsning!

Jeg vil prøve at skrive mine symptomer op i punkter:

-Kan ikke bevæge de 2 yderste tæer
-har ticks i hele venstre side
-føleforstyrrelser som snurren, selv i panden!
-følelse af at der løber strøm i mit ben
-det kilder og klør i musklerne og ledene
-nedsat kraft i hele venstre side
-føler at venstre side "slæber efter"
-smerter i nakke og skulder
-smerter i albue, lænd og hofte
-hele venstre side føles bare anderledes, tyk på en måde
-når jeg laver knibeøvelser kan jeg mærke at musklerne i højre side er med, men i venstre er de ikke.

Min højre og venstre side er delt fulstændigt op, det er meget væmmeligt!

Det var bare lige det jeg kunne remse op, så har jeg også problemer med balancen, svimmelhed, led der ikke fungerer ordenligt, som skal "rettes" ved en fysioterapeut, problemer med synet.

Mange af jer her, behøver jeg nok ikke fortælle at jeg er SÅ bange!!! Min læge venter på at få svar fra reumatologen før han vil sende mig videre til en neurolog, for det er retmæssigt hans område. Men her i ventetiden, er jeg ved at gå til! Jeg er bange, jeg er fortvivlet, hvad fejler jeg, er det alvorligt? Skal jeg dø?

Nu fik jeg lige læsset nogle tanker af, håber da at nogen måske kan hjælpe mig, men lige i dette hul jeg sidder i tror jeg at INGEN kan hjælpe, ej heller lægerne :(

Den trist og bange

Kommentarer

 • Indstillinger
  Hej du

  Dit ID hedder "nysepareret" - er du det - lige blevet separeret, altså?

  Hvis ja, så skal du vide at det kan tricke voldsomme fysiske reaktioner! 25 år og nysepareret med 2 små børn...Og hvis de fornyede reaktioner er kommet efter, lige op til eller efter en separation, så...

  Dernæst, så har man det altså bare elendigt, når du venter på en diagnose... Jeg har været igennem flere gigtudredninger, og har haft det frygteligt i ventetiden - og så er en del af symptomerne forsvundet når jeg fik svar. Mit bedste råd til dig er at vente tiden af! Og jeg tror bestemt ikke at du er ved at dø :-). Men at du er i risikozonen for at udvikle angst symptomer, hvis det ikke allerede er der.

  Tag en tur forbi lægen igen og bliv beroliget.

  Skriv igen!
 • Indstillinger
  Hej, og tak for dit svar :)

  Brugte Netdoktor da jeg lige var gået fra min mand, og bruger bare samme ID som dengang ;)

  Jeg gik fra min mand for 1 år siden, da han drak som et hul i jorden og havde gjort i nogle år. Jeg har været igennem et forløb hos en konsulent der har hjulpet mig "ud af" de problemer jeg har haft i den forbindelse (altså at have været gift med en alkoholiker). Følelsesmæssigt i den forbindelse er jeg "kommet ud på den anden side" som man siger :) Heldigvis :)
  Jeg NYDER ikke at være alenemor, men nyder igen at have en tryg hverdag for mine 2 børn!

  Mine symptomer i min venstre side kom da jeg blev gravid med mit barn nr 2, og så er det kommet og gået lige siden (5 år). Det er bare først nu jeg har fået SÅ mange problemer med det! Dengang kom det i form af bækkenløsning og iskiasnerve der var i klemme.

  I tiden lige efter jeg forlod min mand, havde jeg rigtig meget angst, og jeg brugte 1/2 år på at komme mig! Det skal siges at jeg hele mit liv har lidt af angst, kan huske eller genkende angsten fra min barndom. (min mor lider af under det samme). Det forværres altid hvis jeg har det dårligt, selvfølgelig! Og lige for tiden har jeg mange smerter og mange føleforstyrrelser. Man bliver "bange" for at de problemer man har bliver akut værre.

  Jeg ER meget bange nu hvor udredningen er startet, det er som om det hele bliver lidt for virkeligt når man kommer ned til lægen og der bliver sat så mange ting igang, det er svært at få tankerne væk! Jeg skal imorgen ringe til reumatologen og høre om jeg skal have en tid eller jeg får svar på prøverne over telefonen!

  Mine symptomer i min venstre side startede for alvor lige da jeg flyttede for 2 mdr siden. Det var for meget bæren tunge ting osv. Rent psykisk havde jeg det bedre end jeg havde haft det i mange mange år! Jeg er selv meget bevidst omkring min angst og min psyke da jeg ved hvad den kan gøre ved mig! Derfor undrer det mig meget hvis det er psykisk, men man ved jo ikke ALT om sig selv når det kommer til vores psyke ;)

  Det lev vist en lang smøre :0) Men tak fordi du viste interesse, det er jeg meget glad for :)
 • Indstillinger
  Hej har du fået en diagnose??? Det er jo længe siden du har skrevet?
 • Indstillinger
  Sådan lige umiddelbart så lyder dine symptomer lidt som en case jeg engang så på mit medicinstudie. Sygdommen hed brown-séquard syndrome. Du kan læse lidt om den her: http://en.wikipedia.org/wiki/Brown-S%C3 ... d_syndrome
 • Indstillinger
  Hej
  Det lyder som om du har mere end en diagnose. Da du fortæller at du også har problemer med synet, kom jeg til at tænke på sclerose. Jeg håber du er kommet videre med en udredning. God bedring. Helle8
 • Indstillinger
  Hej

  Jeg har nogenlunde de samme symptomer bare i højre side af kroppen og har haft det i 1 år nu :(

  Blev indlagt sidste år med mistanke om en hjerneblødning eller årerbetændelse i hjernen. Dette blev dog udelukket og jeg blev så tjekket for borrelia, sclerose...
  Da de intet fandt blev jeg sendt til neurologerne på OHU, der også måtte opgive mig :(

  Ja det er virkelig ubehageligt med føleforstyrrelser i kroppen!! Skal selv til læge om det igen, da jeg har det slemt pt :( Ja man tror virkelig at man skal dø når man har det sådan

  Hilsen Kat
 • Indstillinger
  Nu er det et stykke tid siden der har været gang i denne tråd, men håber at TS kommer ind og læser med for jeg genkender meget af det symptombillede der opstilles.
  Jeg har Hypermobilitet hvilket har slidt mit bevægeaparat så meget nu at det er 20 år ældre end jeg faktisk er. Jeg er endnu ved at blive udredet, men der er mistanke om at der er noget EDS inde over. Hypermobilitet er ikke bare Hypermobilitet, der findes flere forskellige slags, hvor der kan være andre symptomer ind over, der skiller de forskellige typer fra hinanden eller mixer dem lidt. EDS hører ind under sjældende handicaps og kan være meget svært at udrede korrekt. Jeg kan fornemme at du TS ikke er udredet af en specialist (Viden om hypermobilitet), hvilket ikke er helt i orden synes jeg. Har du mere end blot Hypermobilitet er det vigtigt for dit helbred at få det undersøgt ordenligt.

  Jeg håber du kommer ind og læser og fortæller hvor du er nu i dit forløb.
Log in eller Registrér for at kommentere.