Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

rysten i hænderne

Redigeret 16 oktober, 2009, 09:07 i Urolige ben
Heej jeg er 18 år og har så langt som jeg husker haft en rysten i mine hænder.
nogen ide om hvad der kan skylde det?

Kommentarer

 • Indstillinger
  Jeg tror, det skyldes Stofskiftet.
  Hvis ikke du har været hos lægen, synes jeg du skal gøre det.
  Hej fra Kathinga
 • Indstillinger
  Hejsa..

  Jeg har fra jeg var ganske ung, også lidt meget af en frygtelig rysten på hænderne,- ikke særligt befordrende, da jeg var frisør.. Diverse læger kunne ikke komme i tanke om andet, end at det måtte være mit stofskifte, så de sendte mig gang på gang til blodprøve-tagninger her, der og alle vegne, men hver gang med samme resultet,-- mit stofskifte var upåklageligt..
  Jeg endte med at nå en alder af 45, før en læge blev træt af mig og sendte mig til specialist (det hed vist en neurolog) og det første han spurgte mig om, var om det hjalp hvis jeg drak 1-2 glas rødvin eksempelvis og det kunne jeg så bekræfte, at det hjalp rigtig meget..
  Hans diagnose var, at det er noget neurologisk familiært.. Min første reaktion var, at der ikke er andre i familien der har det sådan. Det behøver der heller ikke nødvendigvis at være, fik jeg så at vide,- det kan bare ligge i generne..
  Jeg fik en recept på Propanolol og det har jeg taget lige siden for det hjælper..
  Jeg håber at du kan bruge mit svar søde ven..- ned til lægen med dig, for det er ganske uudholdeligt at gå på den måde. Jeg forstår så ganske udmærket din bekymring, men du er ikke alene, vi er mange, der er bare ikke så mange der får gjort noget ved det,- men det syntes jeg helt sikkert at du skal få gjort.. Rigtig held og lykke til dig..

  Mange hilsner fra Jette
 • Indstillinger
  Min søn 13 år har let rysten på sine hænder, han kan god skrive men ikke benyte en håndholdt kikkert. Han har også kraftig håndsved - jeg tænker om der kunne være et sammen hæng da det også kan være neurologisk - . har du også det problem?
 • Indstillinger
  svar til Jette.

  Din historie om rysten på hænderne er nærmest identisk med min. Jeg får også propranolol. Jeg tager ½ pille om morgenen og ½ om aftenen. Hvad er din dosis?

  Hilsen Bo
Log in eller Registrér for at kommentere.