Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Langtidsvirkninger af kemoterapi

Redigeret 25 januar, 2011, 14:40 i Livet efter kræft
For snart 10 år såden fik jeg kemoterapi efter brystkræft. Jeg er kommet til at tænke på, hvorvidt der er nogle bivirkninger efter sådan en behandling, altså som kan opstå efter mange år. Er der nogen der har erfaringer eller konkret viden?

Kommentarer

 • Indstillinger
  Hej med jer,
  Jeg ved desværre ikke ret meget om senvirkninger efter kræftbehandling, men er selv meget interesseret i at høre fra andre der har erfaringer med disse.
  For 11 år siden fik jeg konstateret lymfekræft - non Hodgkins. Efter behandling med højdosis kemo, strålebehandling samt tranplantation af egen knoglemarv blev jeg lykkeligvis erklæret rask og har levet fint i alle disse år med diverse småskavanker. Er i dag 46 år.
  I sommer blev mine lunger dårligere og dårligere og jeg har derfor været til både lunge- og hjertespecialist.
  Jeg har netop fået at vide at min hjertemuskel er blevet slap pga tidligere kemobehandling (nedsat med 25%) , samt at mine lunger har taget skade af henholdsvis stråle- og kemobehandling (lungefunktion nedsat med 30%)
  Herudover har blodprøver netop vist at mit jernoptag er forhøjet samt at mine nyretal er forhøjede. Dette skal jeg til yderligere undersøgelser for på hospitalet.

  Jeg vil meget, meget gerne høre fra andre, der har oplevet lignende.
  Jeg har søgt overalt på nettet, men kan ikke finde andet end at organerne kan tage skade af kemobehandling. Herudover står der på www.cancer.dk at man kan læse mere under de enkelte kræftsygdomme, men jeg kan intet finde under lymfekræft.

  Jeg vil så gerne vide mere om, hvad jeg ydeligere kan forvente mig af disse senfølger. Hvad indebærer det på sigt? Kan jeg leve et normalt liv eller??

  Håber at høre fra nogen derude....

  Mange hilsner
  Hertel
 • Indstillinger
  Du kan finde ud af noget om senfølger når du går ind på www.senfølger.dk.
  Her kan du læse om andre patienters erfaringer med behandlig og skader/senfølger der er opstået i den forbindelse. Du har også mulighed for selv at skrive noget. Du har ret i at det ikke er nemt at finde noget om senfølger, men ikke destro mindre er senfølger.dk en gruppe under cancer.dk. Her kan du finde noget om stort set alle kræftsygdomme
 • Indstillinger
  Jeg havde Leukæmi som 5 årig (snart 16 år siden) og fik kemo.
  har fået at vide at ens hjertefunktion kan blive beskadiget, og jeg får derfor scannet mit hjerte hvert 5. år.
  an på alderen kan det også påvirke frugtbarhed (hos mænd ofte sterilitet).

  det er vidst lige det jeg ved om det..
 • Indstillinger
  hej kirsten
  jeg er 41 og har for fire år siden været i behandlimg for brystkræft. jeg fik kemoterapi forebyggende,idet de mente at have fjernet det hele. hm.... jeg fungerer nu på mindre end halv kraft. humøret fejler ikke noget men min krop er med et blevet noget slidt i betrækket. man kan ikke se på mig at jeg kun kan være igang max to tre timer, koncentreret ved ex. møde, er jeg færdig og bliver nødt til at sove. hvis jeg overhører signalerne oplever jeg følelsen af at skulle besvime, alt stresser mig jeg midster koncentrationen, går ind i ting og høre ikke hvad der bliver sagt til mig. ....mm
  jeg har fået ledsmerrter og osteoporose sandsynligvis som reaktion på den prednisolon jeg fik under behandlingerne.
  kort sagt er mine resourcer som "fra hånden til munden", ikke det liv jeg havde regnet med.
Log in eller Registrér for at kommentere.