Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

hjælp!!!!!

Redigeret 14 oktober, 2011, 22:55 i Vulvodyni
hej kvinder!

jeg er en ung kvinde på 22. jeg har været til utallige undersøgelser både ved læge. gynækologisk institut og hudspecialist....

lige siden jeg var 15 år har jeg haft smerter i og efter samenleje.. jeg får en stor rifte fra skede indgangen og over til anus.. det brænder og svier både i og efter samenleje. det varer i ca 2 dage og så forsvinder det igen... fra jeg var 14 til jeg blev 15 havde jeg ingen problemer.

det er som om at jeg er for lille i skeden men de siger der er masser af plads..
når min egen læge undersøger mig gør det ufattelig ondt når hun prøver på at undersøge mig.. mine slimhinder er røde og der skal ikke så meget til før det sviger.. jeg har aldrig brudt mig om bind, tvinger mig selv til at bruge tampax selv om det brænder og irriterre.. jeg får tit svamp i underlivet og har fået mange behandlinger og pode prøverne viser også at jeg har for mange hvide blodlegmer i underlivet..

jeg var ved en hudspecialist, jeg lå på briksen og hun skildte lige skamlægerne fra hinanden og så siger hun, nej du fejler ingenting du ser fin ud.. (hvordan kan hun bare sige det?)

gynækologisk institut spurgte de mig om min kærestes penis var stor, jeg gloede nok lidt mærkeligt på ham og sagde så, nej den er faktisk meget lille af sig...

jeg bliver mere og mere irriteret over mit underliv og græder tit.. jeg har altid bare bidt smerten i mig da jeg er bange for at min kæreste vil finde en anden. vi snakker tit om mit problem og vi har tit siddet og kigget på nettet for at finde andre med samme problem...

hvad kan jeg gøre? min sex lyst er egentlig meget i bund.. min kæreste smiler altid når jeg siger. nå nu går der så to dage før vi kan have sex igen..
jeg har aldrig prøvet at have sex 2 gange og heller ikke 2 dage i træk.

håber der er nogen der kan hjælpe

Kommentarer

  • Indstillinger
    ps har altid beroligede mine forældre om at jeg aldrig blev prostitueret.. sikke da en uendelig smerte man kunne få..
  • Indstillinger
    det lyder ikke rat. Hvis det er du vil bruge pengene og har dem burde du måske prøve at kontakte et privathospital de plejer aat være mere behjælplige og hvis ik du vil det så bliv ved med at kæmpe snak med din læge om hvor meget det gener dig få lavet en henvisning til en specilist stil gerne krav til din læge
    held og lykke
  • Indstillinger
    hej

    tak for svaret.
    synes bare det er svært at blive ved med at kæmpe når de ikke vil høre.
    jeg har kæmpet de sidste 5 år
  • Indstillinger
    Kære Futine.
    Det, du lider af, lider jeg også af. Der er ingen, der præcist kan fortælle dig, hvad det er, om det er virus, en hudsygdom, hormonrelateret, etc.
    Mine symptomer startede for 11 år siden og var uudholdelige - ikke kun når jeg havde sex, men også når jeg havde stramme bukser på, eller andet, der generede....
    Jeg konsulterede praktiserende læger, hudlæger, gynækologer, men lige lidt hjalp det. Ofte var lægerne svarende til din beskrivelse med hudlægen, der kort kiggede for at konstatere, at der intet var at se.
    Inden jeg kom til ekspertisen havde jeg lagt underliv til rigtig mange undersøgelser - ofte med deltagende medicinstuderende. Vælg dem (de medicinstuderende) fra - du har sikkert mange undersøgelser til gode endnu -og du skal passe rigtigt meget på dig selv!
    Efter flere års søgen efter læger, der kunne hjælpe mig, er jeg kommet til to:
    En læge, som du med fordel kan konsultere er Carsten Sand på Bispebjerg Hospital. Han er dermatolog (hudlæge) og ham kan du komme til uden henvisning, hvis du konsulterer ham i kønssygdomsklinikken. Ring og hør sekretærerne hvilke dage, han sidder der. Han laver en række undersøgelser - og finder han ikke noget (det er der sikkert god sandsynlighed for), vil han formentlig sende dig videre til Knud Damsgaard på Holbæk Sygehus. Der er ventetid, men Knud Damsgaard er den bedste specialist i Danmark, du kan komme til, når du har disse symptomer og diverse specialister har kigget på dig uden at kunne finde en årsag.
    Har du penge, kan din læge henvise dig til Arresødal, hvor Knud Damsgaard også praktiserer. På den måde springer du en ventetid over og bliver behandlet ordenligt og optimalt.
    Både Carsten og Knud er meget omsorgsfulde, og de er udmærket klar over, at disse symptomer kan være uudholdelige/meget belastende - også psykisk.

    Jeg kan ikke sige, at jeg har fået en behandling, som direkte har hjulpet, men med årene er symptomerne bestemt blevet bedre, og jeg har vist, hvor jeg kunne blive taget alvorligt, hvis symptomerne blev for slemme. Knud har også nogle hjælpemidler og forslag (f.eks. Lidocain), som reducerer smerterne.

    Jeg ved godt, at jeg skrev, at det du lider af, lider jeg også af. Faktisk kan det jo være, at der er en diagnose for dine lidelser. Men symptomerne har vi til fælles - og du skal virkelig notere dig, at der er hjælp at få, men det kræver, du kommer til de rette personer.

    Hvis du kigger i de andre indlæg, vil du finde ud af, at du langt fra er alene, - og at der er selvhjælpsgrupper, hvis du ønsker at dele dine problemer med ligestillede.

    Vedr. din kæreste, så kan jeg selvfølgelig ikke spå, men min erfaring er, at fyrene er meget omsorgsfulde og forstående - eller også har både du og jeg været meget heldige ved at have mødt en forstående kæreste!

    Jeg håber, jeg har hjulpet dig lidt på rette vej.....held og lykke
  • Indstillinger
    NB
    Hos mig forværrer tamponer symptomerne - brug bind! Ligeledes skal du undgå al lokalbehandling - dvs. cremer (bortset fra Lidokain), vagitorier, etc. Få i stedet svampebehandling, som er tabletbehandling.
  • Indstillinger
    Jeg kender også alt for godt det i taler om, og har også været hos læger, gynækologer osv.. men jeg vil dog lige spørge jer om noget. Jeg har ikke ondt hele tiden, men ofte i ugen op til min menses, oplever I også en slags cyklus i jeres irritationer?
    Jeg kan heller aldrig have sex mere en én gang, og bliver endda også irriteret bagefter den ene gang. Men i perioden, ofte o. 14 dage (+/-) kan jeg slet ikke have sex og har mege svie og kløe i skeden. Dette er dog ikke det værste. Jeg oplever revner i mellemkød samt i anus, og dette gør virkelig ondt. Ved heller ikke hvad jeg skal gøre ved det?
  • Indstillinger
    Kære Elise.
    Et god råd: lad være med at gå til gynækologer og læger i flæng - du spilder din tid. Gå til Knud Damsgaard eller Carsten Sand og profiter af deres ekspertise.
    Jeg kan ikke nøjagtigt genkende dit mønster dér, men kan alligvel nikke genkendende til, at smerterne varierer meget. Efterhånden har jeg oplevet nogle perioder, hvor jeg har været smerter, etc. foruden, og jeg tror, det er en langsom fremgang over den 11årige periode. Men de sidste par år har helt sikkert været "gode år" ifht. disse smerter.
    Rifter i endetarmen har jeg også haft rigtigt slemt i perioder - som om der var glasskår i afføringen, og dér er det fra ægløsning og til menstruation. Huden deromme (bagi) bliver fuldstændig normal igen, når jeg får min menstruation og så frem til ægløsningen.... Dog er det med rifterne i endetarmen meget varierende; der kan gå et halvt år uden symptomer, og så pludseligt kan jeg have de dér 14 dage med rifter, kløe, etc. Det er til at leve med. Det værste er, når det gør ondt ved sex - og to dage efter. Øv!
  • Indstillinger
    Hej alle

    Håber i kan hjælpe mig. Jeg har lidt af samme problem, jeg har fået rifter i melkemkødet også, men fra et bind. Jeg rejser konstant og har derfor ikke mulighed for at opsøge nogle at de omtalte læger. Har i ogle forslag til creame jeg kan bruge til og få helet rifterne. Det blive nemlig bare værre og værre for hver dag, da mine trusser genere mellemkødet, og det er begyndt at hæve op.

    Håber i kan hjælpe mig.

    Mvh. Anja
Log in eller Registrér for at kommentere.