Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Jeg er bange

Jeg sidder her en skøn sommeraften - min mand er gået i seng - jeg er super træt i hovedet men tør ikke gå i seng - er min hverdag mon totalt forandret.

Da jeg vågnede i morges var der noget forandret - jeg havde en meget voldsom susen i mit højre øre - jeg har prøvet det før men susen er altid forsvundet igen efter nogle få minutter. Men ikke denne gang - jeg sidder nu her kl. 22:30 og har samme voldsomme susen for mit højre øre - jeg tænker jeg er ved at blive vanvittig - har været at tåbelig at være hos vagtlægen, for selvfølgelig måtte der være en naturlig forklaring på denne irriterende lyd. Men fik blot at vide at min trommehinde så lidt spændt ud og så sendt hjem med beskeden om at forsøge mig med noget næsespray og søge ørelæge hvis det ikke blev bedre. Jeg kan ikke holde nogen anden lyd i min nærhed ud da det begynder at runge inde i mit hoved - til frokost på job i dag måtte jeg gå da jeg ikke kunne følge med i hvem der sagde hvad og koncentrer mig om hvad der blev talt om.

Lige nu sidder jeg bare og er rigtig bange - bange for om dette er for resten af mit liv - tænk hvis jeg skal leve med en voldsom susen dag ud og dag ind uden pause resten af mine dage. Og samtidig tænker jeg - tag det nu roligt, måske den næsespray hjælper og så har jeg hidset mig selv om til den væreste katastrofe. Men.....fakta er at jeg er super bange

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej
    Selvfølgelig er du bange, hvem vil ikke være det i den situation.

    Jeg har aldrig prøvet det du beskriver, og kan derfor ikke hjælpe dig ud fra egne erfaringer.
    Derfor uden at vide hvad det er, syntes jeg du skal henvende dig personligt hos en ørelæge ( Hvis ørelægen ligger inde med et afbud, gives sjældent i telefonen, bruges ofte til akutte patienter) du kan eventuelt henvende dig til din egen læge først med henblik på en henvisning og eventuelt at din læge ringer til ørelægen hvis vedkommende skønner det er nødvendigt.

    Prøv at få hvilet så meget som du kan, også selvom du ikke kan sove.
    Pas godt på dig selv. God bedring.
    Rita
  • Indstillinger
    nu er det længe siden du har skrevet det her indlæg,og måske ser du ikke det her.men jeg håber.jeg sidder ligesom dig nu.din beskrivelse kunne være min.hvordan er det gået dig?har du et godt råd.
    kh mulle
  • Indstillinger
    vil lige skrive hvordan det er gået mig,for måske andre sidder i min situration,hvis i gør må i meget gerne skrive og fortælle om jeres forløb,evt hvis i er nået længer end mig.
    men jeg vågnede op for 10 dage siden og var helt døv på det ene øre og alt rungede ,sussede i mit hovede,da mit vækur ringede kunne jeg slet ikke placere lyden da det lød som om det ringede inde i mit hovede.jeg var så forvirret og BANGE.da jeg ville rejse mig var jeg så svimmel jeg ikke kunne stå op.jeg var alene med mine to børn så jeg fik hurtigt ringedt og fik farmand hjem fra arbejde,inderste inde tænkte jeg nu har jeg nok fået en hjerneblødning.nå men manden kom hjem,han ringede til vagtlægen,fik den besked at han var ikke i huset men ude ved en der var faldet om.så måtte vi ringe til egen lægen,fik en tid 4 timer efter.lægen kunne ikke hjælpe mig (var ikke svimmel mere så det mente hun hang sammen med problemet i øret)så jeg måtte køre forbi ørelægen.fik en tid ved ørelægen 5 timer efter.han kiggede i mine øre,de så fine ud sagde han,og forsatte ;at hvad der kommer af sig selv går af sig selv!!!!så måtte jeg køre derfra med 1000 ubesvaret spørgsmål og helt forvirret.de næste 5 dage kunne jeg ikke tage på arbejde da jeg ikke kunne holde lyde ud,for det sussede,rungede og hylede i mit venster øre.måtte tit gå ind for mig selv da jeg ikke kunne holde ud og være sammen med mine børn :( græd og var bange for jeg skulle have det sådan her altid.nå men efter og have ringet til ørelægen og fik den besked jeg kunne få en tid i slutningen af januar bestemte jeg mig for at så måtte jeg få hverdagen til og fungere.idag 10 dage efter er min hørelse næsten tilbage ,men det susser og hyler stadig.ikke så voldsomt hele tiden.når jeg er sammen med mange feks i kantine kan det memt komme til og runge meget og så kan jeg ikke rigtig følge med.jeg vil sige jeg har over 3 mdr haft den rent psykisk ret hårdt på arbejde,stor udskiftning,fyringer,nye der har 100 spørgsmål så mit arbejde kom jeg ikke rigtig med .dage før min oplevelse vågnede jeg op fordi jeg havde glemt en meget vigtig ting(har det sdste stykke tid glemt meget,hvilket slet ikke ligner mig) jeg blev så stresset at jeg var tæt på og bare sætte mig ned og græde,heldig vis redde min dejlige mand mig.nu vil jeg slutte håber og høre fra nogle:)
  • Indstillinger
    Hej Mulle,

    Hvor er jeg glad for at høre, at du nu er ved at få det bedre, og at ringetonen ikke længere er helt så slem. Som din læge sagde, så kan det meget vel være, at du snart er helt fri for den.

    Jeg har selv brusen i ørerne, og det stiger og falder i styrke. Da det var værst, arbejdede jeg i Københavs lufthavn, og der kunne blive utroligt meget larm i de store haller, så det gjorde ondt i ørerne eller den brusende/ringende lyd blev værre. Det der hjalp mig var at gå med ørepropper, når der var steder med meget larm. Min egen erfaring er, at ørepropper hjælper mig til at sortere de 'vigtige' lyde - fx stemmer - fra de mindre vigtige lyde - fx baggrundsstøj/musik. Jeg ved ikke, om dette også vil hjælpe dig, da det lyder som om, du er langt hårdere ramt, end jeg er, men måske det kan hjælpe en smule, når du forsøger at føre samtaler i kantinen? Du kan evt. prøve dig lidt frem, da der findes mange forskellige ørepropper - og de fleste er mulige at vaske, så de kan genbruges, uden fare for infektion. Derudover kan man få lavet særlige ørepropper hos en øre-specialist. Jeg mener, at det koster omkring 1000-1200 kr.

    Du skriver, at du er meget stresset. Det kan, ifølge denne artikel, også udløse tinnitus:
    http://www.netdoktor.dk/sunderaad/stres ... nnitus.htm
    I artiklen står også nogle råd til, hvordan du evt. kan behandle tinnitussen.

    Jeg har set, at der er nogle alternative behandlere, der tilbyde behandling af tinnitus. Jeg ved desværre ikke, om dette er effektivt, men det er måske et forsøg værd?


    Jeg håber, at du snart får helt bugt med høre-problemerne. Du må ihvertfald passe rigtigt godt på dig selv - måske høreproblemerne virkeligt er et stress-symptom og et råb om, at du får mere tid til at slappe af?

    Jeg ønsker dig alt det bedste!

    /Inga
  • Indstillinger
    Hej

    Da jeg vågnede i mandags, havde jeg en høj hyletone i mit venstre øre. På arbejde rungede det i hovedet, når jeg blev udsat for høje lyde, og hvis jeg gik fra et rum til et andet, hvor lydniveauet var forskelligt. Når jeg selv talte, var det noget lignende, når man har propper i ørene. Jeg blev også bange for at jeg skulle leve med det resten af livet. Jeg kendte nemlig ikke årsagen til, at tinnitusen var opstået. Jeg havde ikke været udsat for støj i weekenden. Tirsdag var tonen aftaget i styrke, men stadigvæk generende. Onsdag var den så lav, at jeg kun bemærkede den, hvis jeg fokuserede på den. Sådan en lav tone har jeg altid haft, og det tror jeg, alle raske mennesker har. Som jeg også kunne læse i artiklerne, forsvinder tinnitus ofte af sig selv. Men fortsætter det i over en uge eller er det ligeså voldsomt, som det Mulle beskriver, vil jeg mene, at man bør søge læge.
  • Indstillinger
    Hej.. Jeg har oplevet det samme. 7 gange fra december og frem til april. Meget ubehageligt. Før gik det over meget hurtigt, men nu kan der gå 14 dage, før jeg kan høre ordentligt igen, men sussen og tinitus er der stadigvæk.
    Min ørelæge nævnte "sudden dephness" og en anden ørelæge nævnte i retningen af "liere sygdom", men har ikke haft tid til, at gå til ørelægen. Første gang, mistede jeg 40 % af min hørsel. Jeg håber ikke, at det er vedvarende, da det er frustrerende.
Log in eller Registrér for at kommentere.