Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Hjælp nybegynder: 2 spørgsmål

Redigeret 18 juni, 2009, 06:56 i Forstyrrelser i stofskiftet
Ved en rutine blodprøvetagning opdagede lægen at jeg har fået for lavt stofskifte. Jeg får taget blodprøve mindst hvert ½ år, så det er nyt.

Jeg er måske lidt træt, men er stadig mærket af nyrekræft m.m

1) Jeg er fået fjernet en nyre pga kræft, og bliver skannet hvert ½ år med kontraststof der drikkes - kunne ikke tåle det i blodet.
Kan dette have forårsaget det lave stofskifte?

2) Jeg fatter ikke en brik af tallene - jeg fik et print. Vil få laveste dosis af noget medicin (hentes i morgen)
Jeg har: T4: 54 hvad er det?
og TSH 14, 80 ?

Jeg får cymbalta og noget mod kolesterol.
Skal jeg bede lægen om at komme til speciellæge.

På forhånd tak Birgitte

Kommentarer

  • Indstillinger
    Kære Birgitte.
    Sikke meget du har været igennem :-(
    Jeg tænker på, om du har fået cymbalta i forbindelse med, at du fik konstateret nyrekræft - eller har du fået dette tidligere??
    Jeg tænker også på, at det måske ikke er så smart, at få dette antidepressive middel ikraft af en nedsat nyrefunktion??
    Ja, dit stofskifte er alt for lavt. Du skriver at du skal have den laveste dosis af noget medicin - forhåbentligt ikke ny Eltroxin. Du har været rigeligt igennem, og hvis du også hører til dem, som får utålelige bivirkninger af denne nye tablet - vil du få det endnu mere dårligt.
    De fleste har det bedst med et TSH tal på ca. 1 - 2.
    Hvordan fik du "tacklet" det, med at få diagnosticeret nyrekræft??
    Jeg er af den formodning, at chock i livet, kan være medvirkende til, at vi udvikler nogle sygdomme - deriblandt stofskiftesygdomme.
    Ja, i dit tilfælde, ville jeg nok bede om at blive henvist til en endokrinolog (specialist i stofskiftesygdomme).
    En rigtig god bedring til dig.
    Kærlig hilsen Annemarie
  • Indstillinger
    Hej Birgitte ang nyrekræft

    Det kunne være mig der havde skrevet for jeg har også fået fjernet min nyre pga. kræft for 2,5 år siden, og for lavt stofskifte fik jeg for lidt over et år siden, det var så lavt at jeg blev akut indlagt, men er nu helt på plads, og jeg har det rigtig godt.
    Men men det kniber med det psykiske, for jeg kan ligesom dig ikke tåle kontrastvæsken ved ct skanning, men lægerne vil have det gennemførft, så jeg må tage noget forebyggende medecin før skanningen, og det skal jeg snart efter et år fra forige skanning. Så nu er jeg nærvøs både for kontrasvæsken og resultatet fra skanningen, selv om man føler sig rask ved man jo aldrig, men jeg sætter mig ikke hen og spekulerer, det er livet nok for kort til, men ok man kan aldrig vide hvornår man får en nedtur, det havde jeg selvfølgelig da jeg fik kræft, da var jeg helt nede i det sorteste huld.
    Jeg kunne godt tænke mig at høre noget om dit forløb, og hvordan du ellers går og har det, hvor længe siden er det du fik fjernet din nyre ? Man kan blive utrolig træt når stofskiftet ikke er på plads, jeg fik at vide at det kunne tage op til et halvt år før de fik stofskiftet på plads.

    Kh Annika
  • Indstillinger
    Mange tak for jeres svar - jeg vil gerne vide så mange aspekter af det hele som muligt, jeg har også fundet ud af, at man selv skal have styr på tingene, og selv skal tage meget i egen hånd.

    Sidst i 2004 fik jeg en belastningsudløst depression, som lægerne havde svært ved at medicinere mig ud af - det kan man jo heller ikke :-), men det endte med cymbalta ( og + 10-12 kg )

    Da jeg var kommet nogenlunde ovenpå, fik jeg ved en skanning ( privat læge 700 kr) pga dårlig mave, tilfældigt kontateret en svulst på nyre. ( min læge mener at svulsten måske kan have forårsaget depressionen)

    Jeg gik til det offentlige og gik til jævnlig kontrol. I nov 2007 blev jeg åbnet og kikket efter, og de måtte fjerne nyren og en lymfekirtel. ( og så kom der + 3kg pga dårlig fysik)

    Jeg er både før og efter operationen blevet CT-skannet. For ca 1 år siden mente de, at jeg slog ud af det kontraststof, jeg fik sprøjtet ind i årene, så nu får jeg noget jeg skal drikke.

    Jeg komme lige nu fra en CT-scanning på Roskilde og prøvede at finde ud af hvad jeg havde fået som kontraststof i årerne, men det kunne de ikke finde ud af, så nu skal jeg have ringet rundt.

    Jeg er ellers frisk på at finde nyt job, og at jeg ikke er helt oppe i lykkefeltet mente jeg skyldtes at jeg savnede et godt arbejde, og at vores søn pt er i Helmand i Afghanistan.

    Lige nu er jeg faktisk mest nervøs for den nye tablet - Eltroxin ( 50 mikrogr om dagen).

    Tror I cymbalta også kan være en skurk i dette forløb?

    Hvor(dan) finder jeg en god og troværdig specialist.

    Jeg overvejer at melde mig ind i foreningen - kan det anbefales? Hvad kan de hjælpe mig med?

    Mange tak for at hjælpe mig

    KH Birgitte
  • Indstillinger
    Hej Birgitte

    Jeg synes ikke du skal være nervøs for dine eltroxin, for det første får du jo ikke så meget, og normalt er der stort set ingen bivirkninger, og vi kan jo ikke undvære det. Det er så synd for dem der ikke kan tåle dem, men vi skal huske på at vi er rigtig mange der er glade for dem. For hvad er alternativet, vi vil få det dårligere og dårligere uden. Jeg har stadig symptomer på lavt stofskifte, mest tørre øjne, og bliver hurtigere træt og er jeg træt har jeg sværere ved at koncentrere mig.
    Jeg har også taget 10 kg på, men har stoppet med at ryge, så det giver jeg skylden.

    Men som sagt fik jeg det først rigtig godt, et halvt år efter jeg startede på eltroxin. Så det skal nok blive godt med dig.

    Kh Annika
  • Indstillinger
    Hej igen Birgitte

    Ja jeg tror gerne at cymbalte, kan være skylden til vægtøgning, det har man hørt om så tit med antidepresive midler.
    Men jeg tog også på efter nyreoperationen, men det glædede jeg mig over, for det var ligesom et tegn på jeg var blevet rask, og glubende appetit, det har jeg stadig, men kunne nu godt tænke mig at smide 5 kg, men det vigtigste er vi har det godt så deller eller ej, ha ha.
  • Indstillinger
    Kære Birgitte
    De fleste kan heldigvis godt tåle de nye Eltroxin. Der er bare nogen af os der ikke kan, Så fat mod og prøv. Sandsynligheden for at det går er stor, ellers ved både du og lægerne det jo og så skal du ikke vente så længe som os andre på at blive troet.
    Jeg er også ret sikkert på at det er en kombination af lavt stofskifte og Cymbalta, der har øget din vægt.
    Held og lykke ovenpå alt det skidt du har været igennem.
    'Hilsen Sia
  • Indstillinger
    Tak for støtten.

    Selvom jeg godt er klar over, at man oftest skriver her, når medicinen ikke fungerer ok - eller der er andre problemer, tænkte jeg faktisk på at "efterlyse" nogen, for hvem det hele bare kører og ikke har bivirkninger m.m.

    KH Birgitte
  • Indstillinger
    Kære Birgitte.
    Du kan melde dig ind i TL (Thyreoidea Landsforeningen) det koster 200,- årligt.
    Du kan gå ind på deres hjemmeside www.thyreoidea.dk og læse mere.
    Det er alle mennesker, som også har en stofskiftesygdom, og bruger deres fritid på frivillig basis.
    Jeg ved, at ingen af disse har gener af ny Eltroxin. For nogle drejer det sig om problemet med, at tabletterne ikke længere må deles.
    Så prøv at skriv en mail ell. kontakt dem pr. tlf.
    Kærlig hilsen Annemarie
Log in eller Registrér for at kommentere.