Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

forvirrede over lægerne ikke gør noget...

Redigeret 16 februar, 2010, 15:50 i Selvskade
jeg havde mange smerter i mine knæ i 4 år før min læge endelig ville gøre noget ved det. så jeg kom ind på sygehuset til undersøgelse. det forgik sådan at under 5 min. kunne lægen konstrutere at jeg havde den sygdom der hedder: Chondromalacia patellae. det eneste han gjorde var at bevæge lidt med mit knæ. så fik jeg af vide at det nok ville gå væk efter nogle år.( det skal lige siges at jeg have haft det i 5 år der og det er næsten 4 år siden)

jeg har haft så mange smerter i mine knæ at jeg ikke har kunnet gå i flere uger. jeg har stoppet med alt sport, jeg har ikke engang været med til idræt i skolen eller rundblod i timerne, da jeg simpelthen ikke har kunnet holde til det. jeg har gået med støtttebånd omkring mine knæ hver eneste dag. selv det at jeg holdtte mig i ro og gjorde alt for ikke at overbelaste mine knæ blev det ikke bedre, nærmere værre. til sidst blev det så slemt at det gik ned i min fod fordi jeg gik forkert. ikke engang der ville mine læge gøre noget. jeg måtte bare lærer at leve med det.

da jeg så havde været på lejretur med min klasse var jeg nær besvimmet ved bare at skulle gå 3 sølle km. der sendte min læge mig til en fysioterapeut. der kom jeg engang om ugen i 3 måneder. jeg kom til at prøve alt flere gange. akupunktur, stråling, flere former for strøm gennem knæ og fod, massage og en hel række af øvelser. men ingenting hjælp! jeg blev selv ved med at lave øvelser, men da jeg så igen snakkede med min læge fik jeg bare af vide at det nok var noget jeg måtte lærer at leve med..

min mor fik mig så henvist til en specialist i vejen privat. han løsnede en helt del inde i mit kæ og fik nogle gode øvelser. det hjalp så meget at jeg kunne gå en hel dag uden at have smerter for første gang i mange år. og jeg behøvede ikke længer gå med støttebånd så længe jeg ikke skulle gå langt. menn sport kunne jeg stadig ikke...

efter et stykke til begyndte det så at gå ned at bakke igen selvom jeg lavede mine øvelser. men jeg fik det så op igen og begyndte rent faktisk at løbe små ture stille og rolig for at få mit knæ bygget op. det var ikke smertefuldt med jeg følte at det stille og rolig begyndte at hjælpe, men...

jeg har flere gange været udefor at jeg knækker sammen i mine knæ ved bare at stå eller en lille belastning på min ryg. men så en dag da jeg var på vej i seng skulle jeg lige rejse mig fra min seng. da jeg så lægge vægten over på mit højre ben knækker mit knæ bare fuldstædigt sammen og jeg falder forover og kraftig beskadede min Achillessene + jeg fik en fibresprængning. jeg måtte gå med krykke i 14 dage. jeg er stadig ikke kommet over det 4 måneder efter og mine knæ bliver bare værre og værre. jeg kan ikke dyrke noget som helst sport mere. jeg kan ikke engang holde til at gå en tur gennem vores lille by. jeg kan ikke gå ud og shoppe. og som teenager der det bestemt ikke sjovt!..

jeg har gået til læge og 1000 gange, jeg har snakket i telefon med ham over 1000 gange. men intet gør de? det er ekstrem forvirrende og det kører bare en mere og mere ned at man ikke har mulighed for at gøre alt det alle andre gør. ikke engang en tur i byen kan man holde til, medmindre man befinder sig på en stol hele aften. det værste er at jeg ved at hvis tingene ikke forandre sig, bliver det meget svært at finde en uddannelse.. jeg har nu haft mine smerter omkring 8-9 år...

det ville være utrolig dejligt at høre andres mening om hvad jeg muligt kunne gøre...

- hilsen en meget forvirrede og vred pige...

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Jochum

    Jeg forstår godt, at du er forvirret og vred over ikke at få den hjælp, du har brug for.

    Men du har nok lagt dit indlæg på en forkert debat - denne her er under 'psykiske problemer - cutting'.

    Jeg håber, at du/I finder en løsning.


    Hilsen Helene
  • Indstillinger
    Helene2:
    Synes godt nok det var en latterlig kommentar det der, hvis du ikke kan komme med nogle ordentlige indlæg, synes jeg du skal holde dig langt langt væk....

    Har selv mange problemer med mine knæ og har haft det i snart 4 måneder, lægerne gør ikke det mindste..
  • Indstillinger
    eller sorry, ved ikke om jeg har misforstået dig, hvis jeg har det, vil jeg virkelig undskylde.. kan ikke forstå om du mener, at den hører under det emne, eller om han har sat den under det, ved en fejl? undskylder hvis det var det sidste!:)
  • Indstillinger
    Hej Kul

    Jeg mente, at trådstarteren nok var kommet til at lægge sit indlæg under en forkert debat af en fejltagelse - og det ville jeg gøre ham opmærksom på. For han ville jo nok ikke modtage nogle svar, når det lå under psykiske problemer men handlede om hans knæ.

    Så tak for din undskyldning - for det var altså det sidste :-)

    Hilsen Helene
Log in eller Registrér for at kommentere.