Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Overvægtig med PCO? Vi har brug for din hjælp!

Redigeret 1 maj, 2009, 07:54 i Barnløse i behandling
Vi har brug for din hjælp!

Vi er to studerende fra Roskilde Universitet (RUC), som i vores afsluttende speciale kigger på sammenhængen mellem PCOS, vægt/vægttab og menstruationscyklus, hos overvægtige kvinder med PCOS.
Vi vil også undersøge, hvilke former for vejledning om vægttab og livsstil som kvinder med PCOS kan have glæde af.
Vi søger deltagere til at hjælpe os, med at blive klogere på dette område.
Vi har brug for at følge så mange kvinder med PCOS som muligt og vil være meget glade for din eventuelle interesse i at deltage.

Deltagelse

Vi søger kvinder med PCO/PCOS mellem 18 - 40 år, som er overvægtige med et BMI (body mass index) på over 27. Du skal have manglende eller uregelmæssige menstruationer, og du må ikke tage p-piller. Det vil være en fordel, hvis du har et ønske om at tabe dig, i løbet af de næste 3- 4 måneder. Det vil også være en fordel, hvis du allerede har haft kontakt med læge, sygeplejerske eller diætist, i forhold til vejledning om vægttab.

Hvad skal du gøre som deltager og hvor meget tid skal du bruge?

Vi vil bede dig om, at besvare et spørgeskema af 30 – 40 minutters varighed, og registrere din vægt og dit taljemål en gang om ugen i 3 – 4 måneder, samt registrere din (eventuelle) menstruation i samme periode. Du vil muligvis blive indbudt til et personligt interview af en times varighed, som du selvfølgelig kan vælge at takke nej til.

Hvad får du ud af at deltage?

Din deltagelse vil bidrage med vigtig viden om sammenhængen mellem PCOS og vægttab. Din deltagelse vil også hjælpe os til, at blive klogere på vejledning til kvinder med PCOS, som ønsker at tabe sig.
Du vil derfor være med til at hjælpe dig selv og andre kvinder i samme situation.

Tilmelding og mere information

Du kan tilmelde dig, eller stille spørgsmål til studiet, ved at skrive til os i her i forummet, eller ringe, sms´e eller e-maile til:


Charlotte Lunde
clunde@ruc.dk
Tlf: 61 70 22 64 (mobil)

eller

Tine Hald
tineh@ruc.dk
Tlf: 28 34 34 00 (mobil)

Mange hilsner
Charlotte og Tine

Vedr. P-pillebrug: Det er vores erfaring, at mange kvinder med PCOS bruger p-piller, og derfor falder uden for de kriterier, som vi har opstillet. Vi vil gerne høre fra dig, selvom du tager p-piller da du herved kan deltage i den del af undersøgelsen, som omhandler spørgeskemaet.
Log in eller Registrér for at kommentere.