Hjem Sind og psyke Incest og seksuelt misbrug

Vores ansvar - stop bortforklaringerne

Redigeret 26 april, 2009, 08:51 i Incest og seksuelt misbrug
Jeg vil give dette videre, til alle der er i kontakt med voksne, der har mistanker om seksuelle overgreb mod et barn - også her på siden. Desværre ser jeg så tit, at bortforklaringerne står i kø, når der er tale om et evt. overgreb på et barn. I stedet for at rumme, at der rent faktisk kan være tale om et seksuelt overgreb, så griber mange til bortforklaringer.

Fra http://www.voresansvar.dk:

"Mistanken, om at et barn har været udsat for seksuelt misbrug, kan være meget svær at rumme. Måske er man tilbøjelig til at tvivle på det, man ser eller hører, fordi situationen kan være svær at takle. Måske føler man, at man bør gøre noget og er fuld af stærke følelser som vrede, afsky og afmagt. Resultatet af den slags følelser kan nemt blive, at man ikke får gjort noget overhovedet. Men det er vigtigt at holde fast i det, man har set eller hørt. Svigt ikke barnet ved at undlade at handle."

Det er min faste overbevisning, at alle, ved noget så vigtigt som tanker/mistanker om seksuelle overgreb mod et barn, skal have professionel rådgivning. Det kan derfor være vigtigt, at vide hvor man kan henvise bekymrede voksne.

SISO - Videnscentret for sociale indsatser ved seksuelle overgreb mod børn, har en telefonrådgivning. Se:
http://www.siso-boern.dk/Konsulentbistand/Telefonrådgivning-1.aspx
(du er nødt til at kopiere og indsætte dette link i adresselinjen, fordi der bruges 'å' i linken)

SISO har også en rådgivningslinje for børn og unger som er udsat for seksuelle overgreb.

\ Menneskebarnet
Log in eller Registrér for at kommentere.