Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Bivirkning af hjælpestoffer i Eltroxin: sammenfatning

Hej, jeg er ny herinde på debatten om stofskifte og har taget Eltroxin i mange år, og er gradvis gået op i doser, får nu 200 mikrogram x 5 og 50 mikrogram x 2 (lørdag og søndag).
Jeg læser med stor undren om de bivirkninger, det nye Eltroxin har, fordi jeg har fået konstateret en foreløbig diagnose på nervebetændelse i fødderne, efter at have haft mærkelige symptomer, som startede februar 2008.
Jeg skal nu til neurologisk afd. (efter udelukkelsesmetoden :-)
En alternativ i ansigtszoneterapi har sagt, at det meget vel kunne være noget af det medicin, som jeg tager, men Eltroxin er da det sidste stof, jeg ville mistænke!!! Har kigget i Debatten, men den er alenlang og svær at overskue, så er der nogle her, der ganske kort kan ridse op, hvad det hele går ud på. Har jo bare taget pillerne, da de blev skiftet ud og hvornår gjorde de det?
Og så er der noget med et alternativ produkt, kan det købes her i Danmark?

Kommentarer

  • Indstillinger
    Kære Elisa.
    Velkommen til.
    Jeg er ked af, at du ikke har fået svar på dine spørgsmål noget før.
    De nye Eltroxin tbl. er kommet i 2008, men mange apoteker har har gl. Eltroxin liggende, så vi har kunnet få dem i 2009.
    Det er nok ikke "smart" at lægge ekstra Eltroxin på hinanden følgende dage. Jeg ville måske ligge dem mandag + torsdag.
    Ja, det korte og lange er, at ny Eltroxin har fået bivirkninger for mange:
    Aff. problemer, mavesmerter, oppusthed, kvalme, hovedpine, trykken i halsen, svimmel, koncentrationsbesvær, urolig nattesøvn. Ja, kort sat, mange har været invalideret p.g.a. denne nye tablet.
    Problemet i nye Eltroxin - som bl.a. giver mange bivirkniner - ligger også i, at tbl. ikke længere må deles - som derved ikke længere giver en mere kontinuerlig tilførsel.
    Hvis du ikke har det godt med ny Eltroxin, kan du bede din læge, om en udleveringstilladelse gennem Lægemiddelstyrelsen til evt. tbl. Eutirox.
    Kærlig hilsen Anemonen
  • Indstillinger
    Hej Eliza.

    Jeg vil anbefale at du deler tabletten, så du får dosis meget mere fordelt. Det er finjusteringerne, som gør en forskel for os!! Godt nok står der at de ikke må deles, men det er garanteret bare noget, som firmaet skriver fordi de ikke vil tage ansvar for, at selve det aktive stof ikke er helt ligeligt fordelt i tabletten. Men det er bedre at dele end blive helt "underlig" over, at kroppen får 250 den ene dag og mindre den anden osv. En pilledeler købes på apoteket og koster ca. 40 kr.
  • Indstillinger
    Hej - Mange tak for jeres besvarelser. Det var rart at få nogle oplysninger :-).

    Jeg har måske været lidt uklar med hensyn til den dosering jeg får: jeg har 2 "glas" på 100 mikrogram og 50 mikrogram. Jeg tager fra mandag til fredag 2 x 100 og lørdag og søndag: 50 mikrogram x 2 og det er egen læge, der har ordineret dette for ca. 1 år siden, og I har da helt ret i, at det er bedre at fordele det, så det vil jeg gøre! Og jeg har en pilledeler til anden medicin, den kan jeg ikke leve uden.
    Lidt hovedregning giver 150 mikrogram hver dag. Jeg har før gået til kontrol på Roskilde Sygehus og de er jo specialister derinde, men det kunne jeg ikke blive ved med.
    Jeg vil også spørge min læge om muligheden for at få Eutirox med udleveringstilladelse fra Lægemiddelstyrelsen. Kærlige hilsner
  • Indstillinger
    Jeg er meget chokeret over at læse alt det her om Eltroxin. jeg har spist dem i mange mange år og mener ikke jeg har haft bivirkninger før nu. Jeg har længe sagt til min mand "jeg har det underligt, det er ligesom om jeg har lagt hjernen, sover utroligt dårligt om natten, hvis jeg overhovedet sover. Mine fødder stikker og sover. Trykken i hovedet og brystet. Jeg lider af psoriasisgigt ved siden af. så mange gange har jeg bare troet det var den sygdom som gav alle de symptomer eller måske den biologiske medicin som jeg får. men her på det sidste er jeg begyndt at svede tran, og spurgte min læge,. det kunne han ikke forklare og så sagde jeg at jeg havde opdaget jeg nu pludselig havde fået en ny udgave af eltroxin. Jeg har ikke set det, men pludselig læser jeg både her og i et udeblad om disse bivirkninger som jo netop er det som jeg lider under. Hvad gør vi ??? kan man få en anden pille for forlavt stofskifte og hvorfor får man ikke besked hverken af lægen eller apoteket om at pillen er udskiftet.
  • Indstillinger
    Hvis du vil have et andet produkt, skal din læge søge om tilladelse til indførsel af produktet, p.t. findes der intet andet på markedet i Danmark.

    Jeg har fået mange bivirkninger af det nye produkt og kan måske risikere at miste mit job, fordi jeg ind imellem er "lidt mærkelig". Det ville du vel også være, hvis du fik mærkelig hjerterytmen, svimmelhed, dårlig mave medens du taler med chefen etc. etc. Klag endelig til Lægemiddelstyrelsen. Gå på deres hjemmeside - søg Eltroxin, så kommer der en klageformular, som du kan udfylde.
  • Indstillinger
    Jeg vil ikke anbefale deling af tabletter uden samråd med læge. Jeg blev så syg af for lavt stofskifte, at det tog Frederiksberg Hospital 1 år at få det gjort normalt. Jeg ville ikke trappe ned uden lægelige råd, og der er jeg bange for, at praktiserende læger ikke har viden nok.
  • Indstillinger
    til jer alle - Klag til Lægemiddelstyrelsen ellers bliver der ikke ændret på medicinen.


    http://www.laegemiddelstyrelsen.dk/1024 ... elID=14939

    I bunden står der - meld en bivirkning - KLAG, det hjælper alle med disse problemer, jo flere der er der klager - jo bedre.
  • Indstillinger
    Læs dette:

    http://www.laegemiddelstyrelsen.dk/1024 ... elID=14939

    min mand faldt over linket ved et tilfælde. Jeg havde haft det underligt i år. Det er først i år, at jeg har fået de nyt piller.

    Jeg har masser af bivirkninger.
  • Indstillinger
    Kære alle.
    Jeg vil lige henvise til Majati - opsummering af "Eltroxin sagen". Hun har virkelig gjort et godt stykke arbejde, for at sætte nye pt. ind i denne sag.
    Hun henviser til en masse links, bl.a. meld bivirkninger etc.
    Den er virkelig værd at gennemlæse!!!!
    Kærlig hilsen Anemonen
Log in eller Registrér for at kommentere.