Hjem Øre, næse og hals Åben debat om øre-, næse- og halssygdomme

Konstant svimmelhed

De sidste par uger har min kæreste haft en masse symptomer: Hun er konstant svimmel, bliver meget hurtigt udmattet af så enkle ting som at gå en tur og er generelt meget træt. Hun er meget øm over hele kroppen (især brysterne) og oplever en brændende fornemmelse på huden på overkroppen som om hun er blevet solbrændt. Af og til føler hun at hele hendes krop ryster.

Svimmelheden er så slem at hun ikke tør løbe som hun ellers plejer, da hun er bange for at vælte eller løbe ind i noget. Alle disse symptomer har varet i omkring 4 uger nu, og er kun blevet værre.
Hun har fået en tid hos en ørelæge, men det er først om nogle uger.

Hendes menstruation er desuden meget forskinet. Hun fik sidste gang sin menstruation d. 11 februar. Hun har taget tests, er blevet undersøgt af en læge og har fået taget blodprøver, der alt sammen viser at hun helt klart ikke er gravid. Alt hvad lægen har målt var helt perfekt: blodtrykket og blodsukkeret var fint, hun har ingen kønssygdomme osv.

Hendes menstruation har aldrig været helt regelmæssig, og hun er før gået 14 dage over tid, så lægen sagde bare at det var meget normalt og vi skulle komme igen hvis der ikke var sket noget i løbet af nogle uger. Han ville ikke henvise hende til en gynækolog selvom vi spurgte.

Hun er 21, læser på 2. år på universitetet og har generelt travlt, men der er ikke sket noget specielt stressende på det seneste.
Hun spiser sundt, er normalvægtig (BMI på omkring 21) og motionerer normalt meget. Hun ryger ikke, tager ikke p-piller, drikker sjældent (har ikke drukket siden hun skulle have haft sin menstruation). Hun har spist jernpiller og almindelige vitaminpiller i et par uger nu.

Er der nogen der har en anelse om hvad der kan være galt?

Kommentarer

 • Det kunne muligvis være en virus på balancenerven, som netop kan være ret så ubehagelig - jeg har prøvet det, men det er meget fornuftigt at få det undersøgt, så det skal hun bestemt få gjort.
 • Okay, tak. Er det noget der skal behandles eller går det væk af sig selv eller hvordan?
 • Okay, tak. Er det noget der skal behandles eller går det væk af sig selv eller hvordan?
 • Det skal stadig undersøges og konstateres af en læge - det kunne jo være, det var noget andet.

  Men ellers - en virus på balancenerven tager den tid, sådan noget tager, og kan være ret langvarig, så vidt jeg ved, er der ingen behandling for det, men alt det vil lægen kunne informere om.
 • Virus på balancenerven har jeg selv.. det er meget trættende, da man ofte spænder meget i nakken pga. at kroppen prøver at kompensere for balanceproblemerne.
  Kan give alle mulige mærkelige gener, såsom prikken i arme og ben, ofte fordi spændinger i kroppen forhindrer blodomløbet i at fungere m.m.

  Dog synes jeg, selvom du skriver det nok ikke er det, at det lyder som om det godt kunne være stress?
  Stress er noget underligt noget.. selvom der intet særligt er sket i lang tid, kan det sagtens pludselig bryde ud. Nogle gange skyldes det ting der har ligget i underbevistheden i op til flere år.

  Jeg vil kraftigt anbefale at kontakte en læge, og få en god snak med ham/hende.

  Har selv stress, og det giver de fleste af de symptomer du beskriver.. ja og så har jeg virus på nerven samtidigt, hvilket gør det hele mere kompliceret.

  Virus på balancenerven behandles ikke.. desværre.. men skal gå over af sig selv.. men balanceproblemer kan også skyldes andre ting, så få en snak med lægen, og få en henvisningtil en specialist.. de fleste ørespecialister kan gi dig en tid på under 2-3 uger.

  SÅ: snak med lægen.. nu! Stress skal behandles hurtigt og grundigt (hvis det er det altså), og virussen skal konstateres så man ved hvad det skyldes, så behøver man ikke blive nervøs over det.
 • Hej
  Ja jeg melder mig også på banen med at jeg lider at tilbagevendende virus på balancenerven. --Og jeg kender mange der har det, denne gang startede mit anfald for 5 dage siden.
  For ca 15 år siden havde jeg det første anfald, derefter kom det ca 2 gange om året i nogle år, tit sommer og vinter. Jeg troede at det ville gå væk da det ej var der i mange år, men en dag jeg drejede hovedet i sengen var det der igen. Denne gang har jeg søgt på nettet om alt om dette emne.
  Det gode er jo at læse at så snart man kan komme op af sengen, skal man det. Det har jeg aldrig vist før, og det har hjulpet mig meget denne gang, det er meget trættende at have, og det er også mærkeligt at det kan komme tilbage og tilbage-- Jeg kender en masør og hun har mange der kommer med samme problem.
  Jeg har aldrig haft det så slemt som nogle jeg kender,der har været sygemeldt fra deres job i flere måneder, men alligevel kunne jeg meget godt undvære det helt, da de oplevelser lagers i min krop, det er jo ikke spor behageligt. Denne svimmelhed der kommer ved virus på balancenerven er jo ikke den samme, som når man drejer rundt, denne her er lidt mere ækel syntes jeg.
  Har aldrig tager søsygepiller, men er igang med,( bachs Sclerantus) fra idag, og drikker ingefærdrik som også hjælper på køresyge. Samt gør nogle enkle øvelser for nakken og hovedet, siddende. Til sidst kan jeg skrive på listen at jeg har været udsat for meget stres for tiden, og har aldrig helt fundet ud at om det kan få det frem igen. God bedring
 • hej jeg er desværre en af dem der har virus på balancenerven, har haft det i 2 1/2 mdr, det er ikke til at holde ud. når det er værst så bliver jeg rigtig dårlig og utilpas det kan være en hel dag eller 2 og så kan jeg have 2 til 3 gode dage. ved efterhånden ikke hvad jeg skal gøre, har prøvet alt hvad der kan prøves, øvelser ved ørelægen, akupunktur, kranio sakral terapi, massage, healing, så hvis nogen har et tip til hvad man ellers kan gøre vil jeg gerne hører det. på forhånd tak
Log in eller Registrér for at kommentere.