Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Menstruation 5-6 uger forsinket

Redigeret 18 april, 2009, 16:35 i PMS og menstruation
Min kæreste fik sidste gang sin menstruation d. 11 februar. Hun har taget tests, er blevet undersøgt af en læge og har fået taget blodprøver, der alt sammen viser at hun helt klart ikke er gravid. Alt hvad lægen har målt var helt perfekt: blodtrykket og blodsukkeret var fint, hun har ingen kønssygdomme osv. Mit spørgsmål er om der er nogen her der kan finde en forklaring?

Hendes menstruation har aldrig været helt regelmæssig, og hun er før gået 14 dage over tid, så lægen sagde bare at det var meget normalt og vi skulle komme igen hvis der ikke var sket noget i løbet af nogle uger. Han ville ikke henvise hende til en gynækolog selvom vi spurgte.

Hun er 21, læser på 2. år på universitetet og har generelt travlt, men der er ikke sket noget specielt stressende på det seneste.
Hun spiser sundt, er normalvægtig (BMI på omkring 21) og motionerer normalt meget. Hun ryger ikke, tager ikke p-piller, drikker sjældent (har ikke drukket siden hun skulle have haft sin menstruation). Hun har spist jernpiller og almindelige vitaminpiller i et par uger nu.

De sidste par uger har hun dog også haft en masse andre symptomer: Hun er konstant svimmel, bliver meget hurtigt udmattet af så enkle ting som at gå en tur og er generelt meget træt. Hun er meget øm over hele kroppen (især brysterne) og oplever en brændende fornemmelse på huden på overkroppen som om hun er blevet solbrændt. Af og til føler hun at hele hendes krop ryster.

Svimmelheden er så slem at hun ikke tør løbe som hun ellers plejer, da hun er bange for at vælte eller løbe ind i noget. Alle disse symptomer har varet i omkring 4 uger nu, og er kun blevet værre.
Hun har fået en tid hos en ørelæge, men det er først om nogle uger.

Er der nogen der har en anelse om hvad der kan være galt?
Log in eller Registrér for at kommentere.