Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

ADHD som 14årig

Redigeret 2 juni, 2009, 05:46 i Børn med ADHD
Hejsa Alle sammen, jeg er helt ny på siden og håber at nogle af jer vil hjælpe mig med nogle spørgsmål.
-Jeg er selv en pige på 14 år. og har en mistanke om, at jeg kunne have ADHD. jeg har været på nettet mange gange og alle de der symptomer passer rimlig godt på hvordan jeg er. men sådan har det ikke altid været, ikke af hvad jeg kan huske. men tingene er sådan stort set vel kommet indenfor det sidste års tid vil jeg tro. Efter jeg har været inde og læse om ADHD minder alle de ting som jeg gør mig om at der måske er en chance for jeg har ADHD, jeg er også begyndt at føle mig en smule rastløs hvilket jeg ikke kan huske jeg har prøvet for. nogle gange får jeg nogle hyper"flip" men jeg er generelt meget frisk men her den anden dag gik jeg mig en rigtig lang tur med min hund fordi jeg ikke kunne side stille!! -men mit entlige spørgsmål er om man kan unvikle eller først opdage ADHD/ADD som 14 årig? eller hvad er jeres mening om alt der her! -er open for alle svar da jeg ikke helt ved hvad jeg skal tro her for tiden. håber rigtig meget der er nogle som vil svare.
Knus Stine.

Kommentarer

 • Indstillinger
  hej (:

  jah det lyder som om du har ret, jeg er selv lige blevet 15 år og jeg fik også først konstateret ADHD da jeg var 14 år. alt det du skriver kan jeg kende fra mig selv, og hvis du gerne vil være helt sikker kan du ligesom jeg fik gjordt taget en "test" inde hos en psykiater, nu får jeg en medicin og det hjælper meget på min koncentration.
  håber det kan hjælpe dig lidt (:

  Signe.
 • Indstillinger
  Hej Signe (:.
  1000 tak for dit svar:D!
  jeg har prøvet sådan nogle teste inde på nettet? -hvor i den ene der hvis man havde 16 point eller over så var der chance for at have ADHD og jeg fik så 24 point. -og den anden der var det så 15, hvor jeg fik 18 point.
  -Men det er ikke alting jeg har svært ved at koncentrere mig om, det er meget forskelligt og kan skifte meget fra dag til dag og det er det som gør mig meget forviret.. jeg har altid være en frisk pige, men på det sidste føler jeg at jeg er blevet mere frisk, og når jeg sidder i timen og skal følge med i et eller andet, så føler jeg sådan en >ja ved ik hvad jeg skal kalde det< men en føelse hvor jeg bare har lyst til at rejse mig og løbe omkring, men det kan jeg self. ikke.. det er jo ikke altid jeg har haft det som jeg har det nu, men min koncentration ang. skolearbejde er blevet markant dårligere og det tager mig ofte lang tid for bare at lave en enkelt opgave da jeg finder andre ting som er sjovere at lave.
  >>jeg har læst på nettet at man føler en konstant rastløs hed hvilket jeg ikke føler jeg gør konstant men den er der?<<
  Knus Stine.
 • Indstillinger
  Hejsa!

  Det kan sagtens være add/adhd. Forskellen på de 2 er at folk ofte er født med ADHD som senere går over i ADD. Man er ikke hyperaktiv udadtil med ADD.

  Jeg fik først konstateret ADD som 23 årig, da jeg var lille blev jeg betegnet som lidt af en krudtugle - men ingen havde overvejet at jeg rent faktisk led af "damp".

  I øvrigt: Få det IKKE udredet hos en almindelig psykiater! Gør det hos en specialist.. Jeg fik fejldiagnoser til at starte med, men har nu fundet ud af at jeg rent faktisk lider af ADD og ikke alt muligt andet :-) Der er dog intet at være nervøs for: ritalinen hjælper allerede efter få dage og det er SÅ stor en hjælp at få på medicinen.

  Held og lykke herfra!
Log in eller Registrér for at kommentere.