Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

rask?

Redigeret 8 april, 2009, 02:59 i Forstyrrelser i stofskiftet
Hej alle jer.
Jeg er nu afsluttet på sygehuset hos lægen, da mit stofskifte lå pænt, og skal nu følges af egen læge. det var d. 11 marts.
det var med blandede følelser, da jeg har døjet med det lave stofskifte, i rigeligt med tid, men alligevel tænkte jeg "det er fair nok" jeg syntes jeg var rask, ca 97%. Jeg troede jeg var blevet stabiliseret mht medicin, var i det små begyndt at dyrke motion.
mit Tsh var 0,3
mit t3 var 2,2
t4 var 165
men nu er det begyndt at drille igen. hovedpine, tåget inde i hovedet, ingen energi og tunge trætte muskler og propper i ørene, og den her sitren og uro i overkroppen og pulsen man kan mærke i hovedet.
Jeg ringede til lægen på sygehuset, og fortalte hvordan jeg havde det, og nu kommer det, han sagde at mit stofskifte lå perfekt, og de symptomer kunne ikke tilskrives stofskiftet, jeg måtte gerne prøve at eksperimenter med de 2x0,25 mg jeg fik 2 gange om ugen, jeg får alle de andre dage 100 mg.
og ellers kunne jeg forstå på ham at jeg skulle til egen læge, for at finde ud af hvad jeg så fejlede....
Så jeg følte jeg stod i ingenmands land, mine øre gjorde ondt, så jeg bestilte tid hos lægen, der var selvfølgelig ikke noget i vejen med dem.
Så nu er jeg igen ved egen læge, en læge der kun tror på tal og alt andet må være psykisk.
jeg er skrækslagen for om jeg nu igen skal have en nedtur, jeg er lige startet på fuldtid her d. 1 april, bare jeg kunne sige det var aprilsnar (smil)
Jeg tror mit stofskifte er for højt, og har sat min medicin ned med 0.25 mg på en uge, som jeg gerne måtte for lægen.
tænker I ikke det må være for højt?
engang da jeg ikke var stofskiftesyg, lå mit tsh på 0,68 så det tror jeg må være det rigtige for mig, men er alligevel itvivl om man kan mærke den stor forskel på 0,30 som det er nu og til 0,68, men det må komme an på en prøve.
Jeg er "bare" fortvivlet, for jeg kan ikke forstå jeg fejler noget andet, men engang imellem bliver jeg da itvivl nå de "kloge" læger er så skråsikre.
mange hilsen Helle

Kommentarer

  • Indstillinger
    men nu er det begyndt at drille igen. hovedpine, tåget inde i hovedet, ingen energi og tunge trætte muskler og propper i ørene, og den her sitren og uro i overkroppen og pulsen man kan mærke i hovedet. Citat slut.

    Kære Helle, sådan har jeg haft det hele mit liv, jeg lever endnu, er 76. Puls under brystet og i hovedet, men jeg har opgivet at lægen vil høre på det, jeg har piller (Metropolol), der sætter pulsen ned, bed om det. Min skræk har været, at det skulle være aneurismer.
    Hilsen Kathinga
  • Indstillinger
    Hej Helle.
    Jeg mener stadig, at dit stofskifte er for højt. Jeg ville også som dig nedsætte medicinen med 25 mkg pr. uge.
    Ja, de kan være meget skråsikre - de "kære" læger. Når mit TSH tal ligger så lavt, ja, så er jeg ikke i tvivl om, at mit stofskifte er er forhøjt. Det kan min krop slet ikke "tolerere".
    Vi bliver meget forvirret, når lægerne siger at tallene er OK - og at vi derved skulle have det godt. Men så må vi være vores egne læger. Lyt til din krop og prøv at lave en finjustering.
    Ja, det er ikke altid de store ændringer der skal til, førend vi igen kan få det godt.
    Kærlig hilsen Anemonen
  • Indstillinger
    Hej Helle !

    Mit bud er også, at du burde prøve at sætte din Eltroxin-dosis ned.
    Jeg har nemlig lige været alt det der igennem....

    Se mit sidste indlæg (den 5.4.09) i tråden "Eltroxin / symptomer" !!!

    Go' bedring !
    *Pia
  • Indstillinger
    Jeg har i den seneste uge fulgt flere tråde under stofskiftedebatten. Jeg er selv i behandling med Eltroxin og har været det i ret mange år. Jeg undrer mig meget over de gange, jeg har fået ændret i min dosis, dels op og dels ned. Får pt. 100 mikrogram pr. dag. Min undren går på at jeg ALDRIG har trappet langsomt op eller ned! Det har bare været fra 50 mikrogram pr. dag til skiftevis 100 og 50 hver anden dag. Dvs. en stigning på 150 mikrogram pr uge. Det samme skete, da jeg skulle til at have 100 pr. dag. Jeg synes det lyder helt vildt, når I andre så fortæller om jeres små stigninger med 25 mikrogram PR.UGE! Min læge må jo være totalt uvidende om stofskiftesygdomme... Tror jeg forlanger at komme til en specialist..
    Jeg gik faktisk ind på debatten, fordi jeg i længere tid har følt mig rigtig skidt..faldt over tråden vedr. de nye Eltroxiner og fandt ud af, at jeg er startet på dem først i februar..har siden haft alle de samme symptomer som I andre, men troede at det måske var et tegn på for høj dosis, selv om vægten ikke ligefrem er faldet ;-).. Tog mig så sammen til at få taget blodprøver i fredags, som jeg får svar på i morgen. Er ret spændt på udfaldet. Desværre går min læge på ferie, så det blir kun en kort telefonisk samtale i morgen. Hvis mit stofskifte ligger som det skal, vil jeg indberette mine symptomer som bivirkninger til Lægemiddelstyrelsen.
    Mvh. Sanne fra Odense
  • Indstillinger
    Kære Nuser.
    Ja, det er helt klart, at du vil opleve et svingende stofskifte, med de doseringsændringer som du får.
    Det er vigtigt, med en langsom dosering - da du ellers vil få "rutsjeture", og dermed følgende stort ubehag.
    Efter at jeg fik fjernet min skjoldbruskkirtel (april 2004), ændrede endokrinologerne også min dosis - med for store dosisændringer af gangen - hvilket også resulterede i, at stofskiftet enten blev for højt eller lavt.
    Derfor er det meget vigtigt at ændringerne kun sker med 25 -50 mkg pr uge, afhængigt af, hvor højt ell. for lavt dit stofskifte er.
    Jeg er spændt på at høre om dine blodprøvetal.
    Så lyt endenlig ikke til din læge, når han/hun ændrer din dosis med så meget pr. uge. Du vil jo aldrig komme til at ligge i "niveau"!!!
    Kærlig hilsen Anemonen
  • Indstillinger
    Hej igen.
    Desværre var mine svar ikke kommet i dag, og da min læge går på ferie, kan jeg ikke få svar før på næste tirsdag.. Og da skal jeg selv på ferie.. er tilbage fredagen efter, så der skal jeg nok vende tilbage vedr. svaret.
    God påske!
    Sanne
  • Indstillinger
    Hej igen.
    jeg har fulgt jeres råd, med at nedsætte min eltroxin dosis med 25 mg om ugen, da mit TSH var 0.30. og som Anemonen skriver kan hun heller ikke tåle når stofskiftet er på de tal, så jeg er åbenbart ikke alene, det er altid noget.
    Jeg har nu i 14 dage ikke fået de 25 mg, men kan stadig mærke pulsen i hovedet, propper i ørene, uro i kroppen osv, måske er det blevet en lille smule bedre.
    Hva tænker I, er det for hurtigt at nedsætte det med yderligere 25 mg. (min læge har sagt god for, at jeg måtte eksperimentere mig med de 50 om ugen, og se om det gav nogen forskel) jeg er bare bange for at give min krop en rutchetur, dem er vi nogle stykker der har fået nok af...

    Jeg har snakket med "storskifte foreningen" idag, bl.a ang de nye piller, de arbejder på højtryk, da de ved det er et stort problem, både at de ikke kan deles, og at der en nogle mennesker der blevet syge, de er ligefrem startet forfra med at få justeret sin medicin ind, men hun sagde også at der var mange der kunne tåle medicinen. Og så havde jeg også et ønske om at der kunne komme nogle møder for os der bor her i vendsyssel.
    Til sidst, vil jeg sige tak til alle jer, der skriver herinde, og deler ud af jeres erfaringer og viden.
    God påske til jer alle.
    Hilsen Helle.
  • Indstillinger
    Kære Helle
    Jeg mener, at du skal fortsætte med din nuværende dosis lidt endnu. Det er vigtigt med en langsom dosering, men det betyder selvfølgelig også, at der kan gå lang tid, før stofskiftet igen bliver normalt.
    Men på denne måde undgår du "rutsjeture".
    Jeg har selv i mit stofskifteforløb blevet ændret for hurtigt, hvilket har resulteret i, enten et for højt ell. for lavt stofskifte..
    Så jeg håber, at du kan holde det ud lidt endnu!!!
    Kærlig hilsen med håbet om en god påske. Anemonen
Log in eller Registrér for at kommentere.