Hjem Tænder og mund Åben debat om tænder og mund

tandlægeskræk

Redigeret 11 oktober, 2017, 03:30 i Åben debat om tænder og mund
Kan det være rigtigt, at jeg er den eneste i kongeriget der lider af tandlægeskræk? jeg har gennem længre tid forsøgt at finde en tandlæge på fyn der bruger hypnose, problemet er nemlig at jeg ikke kan bedøves med traditionelt bedøvelses middel. hvilket gør at jeg kommer lige så sjælent os tandlægen som til bedemanden? Jeg har søgt og søgt over alt, men har endnu ikke fundet en tandlæge der kan hjæpe mig. Jeg ville gerne have bisserne iorden. Da en eller anden har fået den fikse ide, at tandlæger ikke må reklamere, gør det problemet endnu størrer, så hvis der er en behjælpelig sjæl der ude i cyber space, please help me.
«1

Kommentarer

 • Umiddelbart ville jeg da synes, at det var bedre, om du kunne få den fobi behandlet?

  Hvad med at ringe rundt til nogle nogle psykologer og høre, om det var noget man kunne hjælpe dig med, eller måske henvise til en, der kan den slags?

  I det lange løb ville det vel være bedre - og sikkert også billigere - at få den tilstand behandlet en gang for alle?

  Vi har alle vore fobier - mere eller mindre - og hvis de generer så voldsomt, som f.eks. hos dig, der på den måde får ødelagt dine tænder, og tandlægebehandlingen også på den måde bliver et større og større projekt, ja, så må man da få det behandlet.

  Du kunne f.eks også søge på nettet omkring hypnose - og på den måde få behandling for din fobi, for jeg tror da nok, det kan være noget vanskeligt - og sikkert meget dyrt, hvis du hver gang, du fremover skal til tandlæge, skal have hypnose.
 • For det første er du langt fra den eneste, der lider af tandlægeskræk - det er faktisk en af de mere hyppige fobier.

  Nu ved jeg selvfølgelig ikke hvor i landet du befinder dig, men jeg kan anbefale tandlægeklinikken Tandlægerne på Frederiksberg (http://www.tpfrb.dk/Tandlaegeskraek) - de ligger som navnet antyder på Frederiksberg. De er specialister i tandlægeskræk og behandler dagligt folk med lige præcis denne lidelse. De har også aftaler med eksterne psykologer.

  De har i hvert fald hjulpet mig.
 • Tandlægeskræk er et udbredt fænomen som man også kan læse mere om andetsteds her på netdoktor.dk, så du er langt fra alene om problemet hamster59.

  Iflg. min tandlæge er det faktisk omkring 40% af alle os danskere, der i mere eller mindre grad lider af tandlægeskræk ( http://tandspecialisten.dk/tandbehandli ... kraek.html ). På hans tandlægeklinik i Roskilde har de specialiseret sig i folk med problemet. Blandt andet ved at man kan blive behandlet i fuld narkose af tandlægen.
 • Hej Hamster59

  Jeg kan godt se det er et stykke tid siden du skrev dette indlæg, men jeg vil dog alligevel komme med et svar fordi jeg ved hvor stort et problem det kan være. Håber dog du er kommet dig over din fobi for tandlæger i mellemtiden, men hvis ikke:

  Jeg er i hvert fald ked af, at høre om dit problem. Har det mon noget at gøre med et tidligere tandlægebesøg der gik helt galt? Ja undskyld min nysgerrighed :). Jeg ved ikke så meget om hypnotisører, men jeg ved at der findes flere rundt omkring i landet. Hypnotisører specialiserer sig typisk ikke i specielle fobier. Så vidt jeg ved kan de kurere de fleste fobier. Eller de vil i hvert fald prøve.

  Så du kan bare prøve at opsøge en hypnotisør. Hvis ikke du kan finde en på Fyn, så prøv i hovedstaden. Det er jo ikke fordi du behøver spå mange behandlinger alligevel. Måske to eller tre? Så derfor tænker jeg at du godt kan rejse et par gange over storebæltet :).

  Du kan også prøve at gå til en tandlæge der specialiserer sig i, at behandle folk med tandlægeskræk. Der findes efterhånden en del af dem.

  Håber du kan bruge mit svar til noget.

  DBH Cd
 • Jeg forstår virkelig din skræk!

  Jeg fik selv hevet to tænder ud som barn uden bedøvelse - det gjorde skide ondt! Så jeg har heller ikke været god til det med tandlægen.. På et tidspunkt bliver den forventede regning så endnu en ting man kan gå og frygte..

  Jeg endte selv her efter mange år: https://egdent.dk/tandlaegeskraek/
 • Hvis man lider af tandlægeskræk kan man evt. prøve EFT. Man banker let på nogel akupunkter mens man oplever følelsen. Det kan nogle gange flerne skrækken helt.

  Jeg kurerede selv en som havde migræne i flere dage, på 5 minutter.

  https://www.youtube.com/results?search_ ... st+anciety
 • Hejsa,

  Din tandlægeskræk er - som de tidligere indlæg også viser - heldigvis noget, som tandlægerne godt selv er klar over findes hos en stor del af befolkningen. Derfor er det også noget, der har stort fokus hos dem... For det er jo bare god business at give ens kunder en god oplevelse, så de kommer igen.

  Se eksempelvis denne lange uddybende tekst og video omkring, hvordan Tandlægerne Enghave Plads 6 i København håndterer tandlægeskræk: https://tep6.dk/tandlaegeskraek/

  Det kan forhåbentlig være med til at modvirke din skræk - Så du får dine tænder fikset inden situationen forværres. Held og lykke med det hele :-)
 • Jeg har altid brugt Tandlægerne På Frederiksberg, de er eksperter i tandlægeskræk, og har 100 % smertefrie behandlinger, så de kender ALT til tandlægeskræk: https://tpfrb.dk/

  Evt. kan man også bruge deres søsterklinik på Østerbro, hvis man er i den del af byen: https://tpobro.dk/ Den skulle vist også være ligeså god, har dog bare aldrig prøvet den selv.

  Håber det kunne bruges :-)  kh
  Emilie
 • Bare rolig du er ikke den eneste som lider af tandskræk i dette land. Selvom jeg betragter mig selv som en mand er det yderst pinligt at lide af denne skræk.

  Men efter flere års overvejelser måtte jeg tage mig sammen og komme til tandlægen og havde fået anbefalet tandkunsten netop pga de skulle være søde til folk med tandskræk.
  http://tandkunsten.dk/ny-patient/tandlaegeskraek/

  Jeg er glad for at jeg tog mig sammen og kom derned så jeg kunne få bugt med mine tænder.

  Held og lykke med det hele til alle jer andre som har denne skræk :)
 • franskerfransker
  Redigeret 13 februar, 2020, 17:51

  Jeg har arbejdet med Lindberg tandklinik i aarhus (link fjernet, redaktionen) og de har gået længere end de fleste tandlæger når det kommer til tandlægeskræk... Deres klinik minder mere om et hyggeligt kontor og deres personale har ikke kitler på men poloer, hvilket virkeligt hjælper :)

  HVis du er i Aarhus kan jeg kun anbefale dem :) Plus de tager gerne en snak med kunderne inden, for at lave et forløb der passer dem og deres frygt.

Log in eller Registrér for at kommentere.