Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Flere og flere madvarer jeg ikke kan tåle...

Redigeret 18 januar, 2011, 10:43 i Irriteret tyktarm
Hej med jer,

Jeg er en mand på 33. Da jeg var omkrin 29 kunne jge pludselig ikke tåle fisk mere. Det gav mig diarre med det samme jeg spiste det. Siden hen er der blevet flere og flere ting jeg ikke kan tåle. følgende giver mig diarre: leverpostej, salat og juice og rå grøntsager, æg og en del andre ting.

Efter i en periode at have spist meget ris fik jeg pludselig også diarre af dette.

Jeg er desuden tynd (det har jeg altid været) og har lidt svært ved at holde min vægt. Min diarre er oftest helt gullig. Desuden er jeg meget bleg i ansigtet især i de perioder hvor min afføring er gul.

Jeg har fået lavet kikkertundersøgelse, og diverse blodprøver og tests uden tegn på at noget skulle være i vejen. Heller ikke f.eks. priktest for overfølsomhed overfor fisk og skaldyr var positiv selvom jeg får spontan diarre når jeg spisser dette.

Andre symptomer er jævnlig ømhed i led - hofte, albue. Bleghed, hævede polypper i næsen.

Jeg håber nogen kan genkende noget af ovenstående og har foreslag f.eks. til behandlingsmuligheder eller andre råd.

På forhånd tak.

Mvh Rasmus

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej rasmus..

    Jeg tænkte på om du har fået skannet din galdeblære?? Hvis du ikke bruger din galde 8 gange i døgnet, ryger det ud i øresund,som min læge sagde til mig.

    Jeg har også lidt af diarre i mange år, og har også udelukket mange ting uden resultat.
    Også div undersøgelser og blodprøver...
    Er det den alm priktest du har fået?? Med forskellige ting??
    Jeg har også fået lavet priktest-fordi lægerne ikke kunne finde noget i mave/tarm. Så jeg fik selv gennem trumfet at komme på allegei klinikke på riget.
    Testen viste lille udslag på torsk og rejer.....men blodprøven vist et udslag på nødder.
    Ikke at jeg fik diarre når jeg spiste dem, men alligevel hver morgen med mange gange..
    Jeg for nogle pille for det nu, allerede næste dag kunne jeg se en forandring, sidste gang jeg var der inde fik jeg en nærepudder spray, pga at tilstoppet nære og snue...

    Dette er måske lidt forvirrende skrevet, men håber du kan bruge det til noget, ellers skriv igen hvis der er noget du ikke forstår!!!

    Mvh Momse1
  • Indstillinger
    Hej Momse,

    jeg fik også priktest på riget der ikke gav noget udslag - heller ikke på f.eks. fisk/rejer som giver mig omgående diarre.

    Hvad for nogle piller får du og for hvad?

    Hvad vil man kunne se på en scanning af galdeblæren?

    Mvh Rasmus
  • Indstillinger
    Hej Rasmus...

    På Hvidovre laver de den skanning.
    Du for en radioaktiv pille og skal vente 3 timer så bliver du skannet og skal derind 7 dage efter til ny skanning. På de billeder kan de se om du bruger din galde.

    Har du gået på Herlev på gas.??
    Hvis ikke synes jeg du skal få en henvisning fra din læge og få en tid hos Pia Munkholm.

    De piller jeg får hedder clarityl(antihiastamin) og dem fik jeg af Holger Mosbæk(riget) pga der i blodprøven var en reaktion på nødder, men ikke i priktesten.

    Fik du også taget blodprøve??

    For du diarre lige efter du har spist fisk??

    Hvis du holder dig fra fisk for du det så ikke? Eller er der over hele dagen du har det?

    Er du blevet testet for gluten-mælk?

    Mvh Momse
  • Indstillinger
    Jeg kan jo selv læse du har jo skrevet det jeg spørg om, sorry
  • Indstillinger
    Hej Momse,

    jeg går ud fra du tænker på sammenhængen med galdblæren pga af den periodiske gulfarvning af afføringen.

    Men kan det have nogen sammenhæng med det at der er en masse jeg ikke kan tåle at spise...?

    Jeg har også været inde og hilse på den venlige Holger Mosbech på Riget. Blodprøve, priktest, gluten-test, frugtsukker-test har alle været negative.

    Hvad er de gode til på Herlev/Pia Munkholm?

    Mvh Rasmus
  • Indstillinger
    Hej rasmus

    Næh, det var mere din diarre jeg tænkte på. Hvis du ikke genbruger din galde ca 8 gange i døgnet, ryger det ud i tyktarmen, som diarre...

    Pia på Herlev, er specialist i mave/tarm sygdomme..
    Og hun slipper dig ikke før du er gennem udret.

    Det er tyndtarm,tyktarm,galdeblærer. Blodprøver,afføringsprøver. Ja simpelhen alt... hvis man selv kommer med en mistanke om noget,så lytter hun og sætter en undersøgelse igang hvis der bare er den mindste mistanke. Sådan har hun været over for mig... Jeg synes hun er kanon dygtig, selvom hun gav mig diagnosen irritabel tyktarm,hvilket jeg selvfølgelig ikke er tilfreds med. for der kan jo ikke rigtig gøres noget. Men jeg er selvføgelig glad for at det ikke er noget slemt, irr.tabel tyktarm er også slemt nok når men har det.

    Har du forresten fået tjekket om det er fedt diarre du har?? En ikke særlig spændende undersøgelse))o:

    Kan det tænkes du spiser helt forkert??

    Det kan måske også være en skjult forstoppelse du har, hvis det er det kommer der òverløb`. Hvis du har en prop aff. i tarmen, og det næste der kommer kan ikke komme forbi, så bliver det tyndt(kan ikke lige huske forklaringen på det) og løber ved siden af proppen, så det kun er diarre.. Forstår du hvad jeg mener??

    Ikke at jeg er klog på kost, men i ha det godt på dr 1 i tirsdags, var der om maven. Alt det dårlige mad :hvidt brød,slik,kager, junkfood osv er op til 3 døgn om at komme i gennem systemet og det giver diarre...jeg viste ikke det tog så lang tid.
    hvis du ikke så udseldelsen kan du læse/gense det på deres hjemme side..

    Ved ikke om du kan bruge dette til noget...

    Mvh Momse
  • Indstillinger
    Hej Rasmus,

    Du er den førte på denne debat om irritabel tyktarm, som taler om ledsmerter. Jeg har nemlig oppustet mave, har afføring, én til tre gange om dagen - sjællent diarré, men hvis jeg drikker for meget kaffe får jeg diarré. Ellers spiser jeg sundt og varieret, grønt og frugt hver dag, samt en masse vand. Træner også en del. Har haft sådanne anfald tidligere i mit liv. Er i dag 44 år, og havde anfald for 15 år siden og igen for over 20 år siden, da jeg gik til eksamen. Føler mig ikke stresset, så forstår ikke, hvad jeg fejler!!!!

    Hilsen,
    Christine
  • Indstillinger
    Momse er en guds gave - på den måde som hun beskriver skjult forstoppelse. Mange vil ikke tro på forstoppelse, hvis bare de har en afføring. Men den kan være der. Man bliver måske lidt svimmel eller utilpas i hovedet. Så plejer jeg at tage 17 dråber Masin i et helt glas vand, fås i Helsekostbutik. Ja, det hjælper altså mig, og jeg taler af erfaring, for jeg er på vej til 100 år.
    Ang. ledsmerter - jamen ALT hænger sammen, og en god fordøjelse er Alfa og Omega.
    Er der nogen, der har tænkt på, om man skulle undgå bestrålet mad ? Evt. undgå udenlandsk frugt ?
  • Indstillinger
    Hej Rasmus

    Jeg synes det du beskriver kunne lyde som Crohns sygdom som jeg selv lige har fået konstateret.... det giver diarre, utilpashed, ømme musker og led, mavesmerter.... det er forskelligt hvordan folk får det... nogle har jeg hørt har det på den måde su beskriver... andre -som mig - er akut angrebet og har været nedlagt i over 1 måned.

    Du skal have kikkertundersøgelse, hvor de tager væv og laver mikroskopi, blodprøver, og evt. scanninger. Bed om en henvisning fra din læge til en mave-tarm ekspert og bed dem undersøge om det kan være det.

    Det er en kronisk sygdom, men der er behandling så man har det godt... der er visse fødevarer der forværrer tilstanden - og det er faktisk dem du nævner....

    held og lykke.
  • Indstillinger
    hej :-)

    Jeg har lige læst dit indlæg samt debat.

    Det der kommer i min bevidsthed, er spørgsmålet: er du blevet testet for parasitter???

    Det lyder meget som det min søn har haft i forhold til symptomer....
Log in eller Registrér for at kommentere.