Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Meget pludselig høj puls i hvile.

Redigeret 11 marts, 2009, 03:08 i Hjerteproblemer
Hej

Jeg er en 29 årig slank mand, der dyrker en del motion. For noget tid siden begyndte jeg at få konstant hjertebanken, og følelsen af at hjertet hopper slag over. Jeg gik til lægen, som tog et EKG og lyttede lidt til mit hjerte, konkluderede at det er raskt, og at jeg havde ufarlige ekstrasystoler (EKG'en fangede også nogle af dem).

Fint nok, det kan jeg vel leve med, men så her de sidste par nætter, har det taget en drejning. For to nætter siden havde jeg været ude at drikke en del alkohol, og da jeg efter et par timers søvn vågnede, hamrede mit hjerte afsted - jeg talte det til 3 slag i sekundet. Jeg tænkte umiddelbart, at det nok var alkoholen, og efter noget tid, forsvandt det så. Natten efter vågnede jeg igen (uden alkohol i blodet), denne gang af en af de drømme, hvor man vågner med et chok lige når man dør. Jeg havde anfaldet fra natten før i baghovedet, så tog min puls, som umiddelbart virkede fin nok, men imens jeg gjorde det slog hjertet pludselig over i en rytme, der var 3 gange så hurtig - med pludselig mener jeg fra det ene slag til det andet. Det sendte mig lidt i panik, så jeg stod op, gik en tur, tog nogle dybe indåndinger og efter en 15 minutters tid, var det væk igen.

Den eneste grund til jeg ikke stormede på skadestuen med de her anfald er, at jeg tidligere har haft en del angstanfald, hvor jeg troede jeg skulle dø, så min hjerne er altid skeptisk, når min krop gør sådan nogle ting. Den hurtige hjerterytme er dog ny, men jeg har selv på fornemmelsen, at det bare er endnu et af de puds min angst spiller mig.

Er det nødvendigt jeg går til lægen igen? Grunden til jeg spørger, er at jeg for tiden bor i udlandet, og det med læger er lidt svært, fordi de ikke taler så godt engelsk, og jeg skal rode med forsikring.

Kommentarer

  • Indstillinger
    jeg mener jo at man skal søge læge når man har noget med hjertet
    og høje pulsslag
    det kan også fremkomme af nervøsitet ----men du skal finde dine papirer frem --gå til læge en ekstre gang ----hellere en gang for meget --så du kan føle dig sikker
  • Indstillinger
    hvis de ikke kan engelsk --må du bruge finger sprog det kan man komme langt med ---jeg har rejst meget --er dårlig til sprog ---men har klaret det udmærket med fakter og vevægelser
  • Indstillinger
    Hej

    Jeg hjar selv haft det, og det har taget det danske syghusvæsen 3 år at stille en diagnose, Mit startede også som dit med pludselig kraftig puls/hjerteslag. Det udviklede sig til at jeg i 9 ud af 10 tilfælde mistede bevistheden, fordi mn puls oversteg det hjernen kunne klare, for så derfor at lukke ned..

    Det var en hjertespecialist fra Skejby Syghus som fandt ud af at jeg havde det de i let sagt kaldte "ekstra" ledningsbundt i hjertet, som gjorde at hjertet kunne takke over og lave dobbeltslag.

    Jeg er nu efter 3 operationer kommet over dette uden at jeg mærker til det mere.

    Jeg ville nok hvis jeg var dig tage forbi en læge ende der hvor du er eller når du kommer hjem og så drøft med dem om det kan være noget lidt lige som mit du kunne have. Det er noget der er meget svært for dem at se på EKG selv hvis de bruger et 12 punkts kan det være meget svært. Jeg fik og har stadig det der hedder en luperecorder sat ind under huden lige over hjertet, som sidder og overvåget hjertet 24-7 og optager hjerterytmen hvis der sker pludselige ændringer. det var den der fik dem på sporet for mig.

    Det kan være et bud på hvad det kan være.
Log in eller Registrér for at kommentere.