Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Hvor meget eltroxin tager I?

Hej!

Jeg har en ganske kort spørgsmål. Som det kan læses inde på mit første indlg "en ubehagelig overraskelse" så har jeg taget eltroxin hele mit liv.

Sidst jeg var til tjek med mit stofskifte var nogle år siden, knap og nap, hvor jeg var oppe på 150 microgram Eltroxin dagligt.
Jeg fortalte lægen, jeg var inde hos, at jeg havde tendens til at fryse meget. Lægen, somsom var en sur gammel brovtende mand, som sagde jeg ikke skulle brokke mig, og hvis jeg ville kunne jeg jo præve at tage mere Eltroxin.

Nuvel - det gør jeg så nu. Idag tager jeg 200 microgram Eltroxin dagligt.

Er det meget? jeg ved self. godt at det hele afhænger af ens tal og sådan, men efter at have været inde på det her forum i et stykke tid, er jeg begyndt at gå mere op i mit stofskifte, og jeg har tænkt mig til, at på den måde jeg blev "vejledt" til at tage mere Eltroxin måske ikke var den mest kompetente og velovervejede beslutning, så derfor tænkte jeg, at jeg igen ville forsøge mig med 150 microgram dagligt.
Efter nogle uger er jeg simpelthen så træt, så kold (mere end jeg plejer) mine lyst til mad har ændret sig, jeg kan ikke gå på toillettet og sådan er der nogle småting.
Så nu har jeg besluttet mig for at gå op på 200 microgram dagligt igen. Jeg ved godt at nogle uger ikke er meget prøvetid, men jeg havde det helt fint inden jeg gk ned i dosis.

I dag har jeg så læst lidt herinde.. Det lader til at jeg tager ret meget Eltroxin? gør jeg det? hvor meget tager I? og kan I også mærke forskel, hvis jeres dosis ændres?

Mvh. Michelle

Kommentarer

  • Indstillinger
    Jeg tager 200 mcg og har lige fået det tjekket. De symptomer du nævner kender jeg så godt. Men få da taget en blodprøve - det har du ret til.
  • Indstillinger
    Hej!

    Tak for dit svar. Ja, det kunne godt være jeg skulle komme til læge igen. Sagen er den jeg er flyttet til en ny by, så derfor har jeg også fået ny læge. Jeg har endnu aldrig været hos ham, men så må det vel ved at være på tide.

    Jeg har lagt mærke til, at mange af jer skrive "jeres endokrinolog" (evt. stavefejl :P) Tager I så til tjek på sygehuset eller får I klaret det meste ved egen læge?
    Jeg plejede at komme til regelmæssig undersøgelser på sygehuset hvert halve år, men har ikke været afsted de sidste to år. Min egen læge vidste vist intet om for lavt stofskifte :)
  • Indstillinger
    Kære Michelle
    Kan du så lige komme til lægen for at få taget blodprøver!!! (Velment)
    Godt at du har skiftet læge. Denne gamle knark, ved da slet ikke hvad han taler om. Men tager altså ikke bare mere Eltroxin - uden at der foreligger blodprøver!!!
    Det lyder til, at det er en kæmpe dosis ændring, som du er igang med. For mit eget vedkommende, skal ændringen højst ske med 25 mkg Eltroxin pr UGE. Du kan få rigtig mange dårlige gener af 350 mkg mere pr uge. Det kommer til at ødelægge dig selv fuldstændigt.
    M.h.t. endokrinolog. Når vi er blevet henvist til sygehuset af egen læge, er det fordi af ens egen praktiserende læge ikke har det fornødne kendskab til stofskiftesygdomme. Disse "kloge hoveder" kalder sig endokrinologer.
    Jeg håber virkelig, at din nye læge er mere forstående.
    Dette er en sygdom, som skal tages alvorligt.
    Held og lykke til dig.
    Kærlig hilsen Anemonen
  • Indstillinger
    .. vil bare lige pippe med. Jeg kan heller ikke tåle at lave så stor ændring i dose på så kort tid. Højst 50 pr. uge. kan jeg tåle i ændring. Eller bliver jeg træt, får ømme led... ja you name it.

    MVH Lene
  • Indstillinger
    Hejsa

    Jeg tager også 200µg om dagen. Lige efter min operation endte jeg ud med at tage 250µg om dagen og det gjorde jeg i godt og vel 2 år inden blev sat ned til 200µg over en periode på 4 mdr.
    Så for mig lyder 200µg meget normalt

    Mvh

    Jan
  • Indstillinger
    Hej
    Jeg tager 125 mikrogram Eltroxin dagligt. Jeg ville heller ikke kunne tåle så stor en dosisændring som du beskriver, men max.en ændring på 25-50 mikrogram ugentligt.
    Jeg er ikke blevet henvist til en endokrinolog "fordi min egen læge ikke vidste en dyt om det" (som du vist skriver Anemone) men fordi jeg har en knude i hypofysen som skal behandles på et sygehus. Her kigger de så samtidigt på mit stofskifte. Den endokrinolog jeg p.t. går hos, har kun forstand på hypofysen, så han virker ikke til at have en "dyt" mere forstand på stofskiftet end min egen læge, desværre. Heller ikke selvom han hedder "endokrinolog" :o/
    Jeg vil også råde dig til at tage en smut til lægen og få taget blodprøver før du går igang med selv at eksperimentere. Hvis du siger at du følte dig godt tilpas med de 200 mikrogram, så er der vel egentlig heller ikke grund til at ændre på det? Ja bare lige en tanke...;o)
    Held og lykke
    Gitte
  • Indstillinger
    Hej til alle!

    og tak for jeres velmenende kommentarer :) Jeg bestiller fluks en tid ved min nye læge og får taget en blodprøve, og vil fortælle ham fra start af, at hvis han ikke ved så meget om lavt stofskifte, så er det helt OK for ham at henvise mig til en specialist på sygehuset.

    Jeg bor i Århus - er der nogen af jer, der tager til kontrol med det der? Har I gode erfaringer?

    Jeg håber ikke, at jeg har givet udtryk for at jeg bare sådan uden videre tager lidt flere piller den ene dag og så den anden dag tager jeg lidt mindre efter sådan en løs eksprimenterende ide. Jeg har taget de ca. 200 microgram siden mit besøg ved ham den sure læge, som jo egentlig sagde jeg kunne prøve at tage mere. At han så gør det på en så uovervejet måde, det er en anden side af sagen og dengang tænkte jeg nok bare, at hvis en læge siger sådan, så gør det vel ikke noget. Det er så først her efter at jeg kom på forummet her, at det slog mig, at jeg måske tog meget og at den måde jeg blev "vejledt" på til at tage mere medicin, måske ikke var den mest smarte og gennemtænkte, og derfor tænkte jeg, at jeg jo kunne prøve at gå ned i dosis til det jeg tog inden, som jo så var 150 microgram dagligt. Og det kunne jeg så tydeligt mærke ikke var nogen god ide.

    En ting der lige slog mig, når jeg tænker tilbage på mit sidste besøg ved den sure læge. Jeg kan huske, at jeg fortalte ham at jeg syntes, at jeg frøs meget, hvorefter han jo så lidt knotten sagde, at så kunne jeg jo bare tage mere medicin. Han gav mig en lille " forelæsning" om at, jeg egentlig ikke skulle brokke mig (hvilket jeg heller ikke gjorde) for af alle hormonsygdomme, så var den her den letteste at behandle og den man bedst kan leve med til dagligt. Javel så. Det er nu ikke ligefrem det indtryk jeg har fået.

    Har I også oplevet sure læger?
  • Indstillinger
    og ja, som der bliver skrevet: hvorfor var det lige at jeg ville gå ned i dosis, når jeg nu havde det fint på 200 mg.? Ja, det ved jeg egentlig heller ikke. Måske fordi jeg følte at jeg tog meget, (det synes min mor og søster også. Jeg har aldrig taget så meget før. Heller ikke dengang jeg kom i puberteten) og så fordi at den måde, hvorpå jeg blev vejledt, kan jeg idag se, ikke var super proffesionel.

    Men tusind tak fordi I skriver ind og sparker lidt kærligt til mig. Det er lidt sjovt - selvom jeg nok har haft for lavt stofskifte i længst tid herinde (er jo født med det og er 22 år i dag) så er jeg nok den der ved mindst.

    og tak til alle jer, som giver jer tid til at forklare uvidende mig om jeres forløb, synspunkter og forklarer mig om endokrinologerne.
  • Indstillinger
    Hej Michelle,

    Jeg ved godt dit indlæg er lidt gammelt, men jeg vil bare sige at jeg ved netop hvordan du har det, jeg er også født med lavt stofskifte (uden skjoldbruskkirtel) og jeg ved virkelig også meget lidt om sygdommen i forhold til hvor længe jeg har haft den.

    Jeg tror det er fordi jeg aldrig rigtig har haft de store problemer med sygdommen, så længe jeg har taget min eltroxin har alt været godt.

    Jeg havde dog også en periode da jeg var omkring de 20 år hvor jeg var meget træt og frøs, der fik jeg taget en blodprøve og blev derefter sat op i medicin, så det passer jo meget godt med din historie, selvfølgelig ud over dine manglende prøver.

    Jeg synes det er lidt skræmmende at din læge bare har bedt dig selv eksperimentere.

    Og som svar på spørgsmålet tager jeg 150 microgram om dagen.

    Mvh Mathilde
Log in eller Registrér for at kommentere.