Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Arbutin Tranebær

Redigeret 4 februar, 2009, 08:13 i Blærebetændelse
Er der nogen der har erfaring med følgende produkt?

http://www.parfumeplus.dk/shop/arbutin- ... 7182p.html

Det skulle være rigtig godt mod gentagende blærebetændelse.

Har nemlig selv det problem, men er ikke så meget for at indtage alle mulige piller som jeg ikke ved noget om.

Kommentarer

  • Indstillinger
    Man bør aldrig, aldrig indtage piller/medicin, som man ikke ved noget om.

    Blærebetændelse kan - så vidt jeg ved - behandles af medicin udkrevet af lægen!

    Jeg synes, det er en rigtig dårlig ide at købe sådanne piller på nettet. Måske er de gode nok, men spørg for en sikkerheds skyld en, der har forstand på det; en professionel indenfor naturmedicin f.eks. Vi hører så mange skrækhistorier om alt det der medicin man lige kan købe, uden i øvrigt at ane hvad er, bortset fra, at det ofte er meget dyrt. Det er jo bevist, at det ikke er alt, der er helt ufarligt.

    Men - tranebærsaft har jeg også hørt gode ting om, men kan du ikke drikke det? Ganske almindelig god tranebærsaft. Jeg tror endda den fås i supermarkeder.

    Faktisk er rigelig væskeindtagelse rigtig god mod blærebetændelse, da man jo netop "skyller" igennem, så en god saft uden diverse mærkelige "koder" i, tager man ikke stor skade af. Og ca. 1 - 1½ l vand dagligt har hele kroppen godt af, også blæren.

    Tidligere havde jeg problemer med blærebetændelse. Jeg drikker nu meget te og vand; skal derfor tisse ret tit - har ikke haft blærebetændelse i mange år.

    Det er IKKE et råd, jeg på den måde giver videre, for det kan sagtens være, at det ikke er derfor, jeg er så heldig ikke at have blærebetændelse.
  • Indstillinger
    En lille pige i min familie led meget, af blærebetændelse.
    Hun fik alt muligt for det og mange gode råd.
    Men, lige lidt hjalp det.
    Lægen havde selvfølgelig givet, hende antibiotika, som hjalp.
    Men det varede ikke længe, så var hun og moren, der igen. Samme problem.
    Efter mange besøg, fik lægen en lys ide. Og bad pigen vise, hvordan hun tørrer sig bagi. Hans formodning holdt stik. Hun stak hånden mellem benene, bagud og trak fremad. Som mange piger gør.
    Kvinden's urin rør er meget kortere en manden's, af naturlige årsager. Og manden, har det noget sværere, ved at tøre sig bagi ved at stikke hånden, mellem benene.
    Derfor får kvinder hyppiger blærebetændelse end mænd.
    Hun smittede sig selv. Men ikke mere.
    Der er selvfølgelig, mange andre, årsager til blærebetændelse.
    Og, en ordentlig omgang tranebærsaft, lyder ikke helt dumt. Så kan bakterien, skyldes ud, inden den når, at få fat.
    Held og lykke
  • Indstillinger
    Hej baby 21

    Blærebetændelse er rigtig ubehagelig.

    Som regel er det nødvendigt at få noget antibiotika for det, men jeg forstår godt din modstand mod at tage alt for meget af den slags medicin, hvis det kan undgås. Antibiotika slår jo også alle de gavnlige bakterier i fordøjelsessystemet ihjel.

    Tranebær er et gammelkendt middel mod blærebetændelse. Og firmaet (Jemo-pharm), som sælger det produkt, som du har fundet frem til, er et almindeligt dansk firma, hvis produkter står på hylderne i alle danske apoteker. Det er ikke noget mistænkeligt ved det firma.

    Her er et par sider med oplysninger til dig:

    http://www.helsenyt.com/frame.cfm/cms/i ... =8/menu=3/

    http://www.dsgnet.dk/Sites/artsym/Bl%C3 ... ndelse.asp

    Jeg kan tilslutte mig Lottes råd om at drikke meget. Selv har jeg kureret en ikke særlig alvorlig blærebetændelse ved at drikke meget salvie-te.

    God bedring.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Tak for de gode råd.

    Antibiotika hos lægen har hjulpet denne gang. Jeg drak en masse vand med citron, the og tranebærsaft.

    I matas spurgt jeg ekspedienten vedrørende dette produkt - ARBUTIN TRANBÆR. Hun oplyste mig at der ikke var noget farligt i produktet over hovedet, og at det klart kan anbefales til folk som lider meget af blærebetændelse. Det undre mig lidt...for hun sagde nemlig at alm tranebærjuice ikke altid var godt hvis man havde blærebetændelse, men kun hvis man ville forbygge det. Netop fordi det indeholder meget sukker(og bakterier lever af sukker) så det kan i nogle tilfælde kun gøre situationen værre. Herunder nævnte hun selvfølgelig også at man skulle undgå sukker generelt under blærebetændelsen.

    Synes det er mærkligt.. man høre det ene og det andet..
  • Indstillinger
    Ja, jeg tror nu alligevel ekspedienten har ret. Jeg tror heller ikke man kan kurere en betændelsestilstand med saft, men netop forebygge, og det var vel også, hvad hun sagde.

    I øvrigt - jeg har bestemt oplevet at få noget sludder at vide af en ekspedient i Matas - selv der er man lige nødt til at sikre sig, at det er en person, der har en faglig viden.

    Den der med at tørre sig forkert efter toiletbesøg er vist nok klassisk, så det er godt det også blev nævnt.
  • Indstillinger
    Hej Lotte

    Du skriver, at du ikke tror på, at man kan kurere en betændelsestilstand med saft. Det kommer vel an på, hvad det er for en betændelsestilstand, og hvad det er for en saft.

    Ifølge følgende link:

    http://www.jemo-pharm.dk/frame.cfm/cms/ ... =5/menu=1/

    indeholder den anbefalede dagsdosis af naturlægemidlet Arbutin en dosis tranebær, der svarer til 1,5 liter fortyndet tranebærsaft. Derfor giver det formodentlig samme resultat, hvad enten man spiser den anbefalede dosis Arbutin-kapsler eller drikker 1,5 liter fortyndet tranebærsaft om dagen.

    Måske er det endda bedre at drikke saften, fordi man så også får skyllet systemet ordentligt igennem, hvilket er vigtigt.

    Og hvad gjorde folk lige ved deres blærebetændelse, før antibiotika blev opfundet? De fulgte vel de gamle husråd, som man i generationer har brugt. Og man skal jo også lige huske på de ulemper og bivirkninger, der er ved antibiotika. De gamle husråd er ofte udmærkede.

    Men mit egentlige ærinde med dette indlæg er at sige, at der jo bliver ført kontrol med naturlægemidler. For at et produkt kan blive godkendt som naturlægemiddel af myndighederne, skal en lang række betingelser være opfyldt. Blandt andet skal der være dokumentation for effekten. Myndighederne er meget strikse.

    Det kan man f.eks. læse om her:

    http://dagenssundhed.dk/index.php/Natur ... idler.html

    I dit først indlæg i denne tråd advarer du mod at købe piller via nettet. Jeg kan altså ikke se, at der skulle være nogen forskel på at købe et produkt via nettet og så købe det på apoteket eller i Matas. Det er det samme produkt. Og på nettet har man den fordel, at man stille og roligt kan læse alle informationer om det, inden man beslutter sig.

    Du skriver, at du har hørt skrækhistorier om medicin. Tænker du ikke på medicin, der er købt i udlandet af ukendte producenter? Man har hørt, at folk f.eks. har købt et potensmiddel, der ligner Viagra, men som er fremstillet i en baggård i Thailand af skrupelløse folk, der har puttet mørtel i pillerne for at tjene penge på naive mennesker.

    Man er nødt til at skelne mellem sådanne tvivlsomme firmaer og almindelige danske firmaer, hvis produkter er godkendt af myndighederne. Det er jo ikke sådan, at bare fordi man kan læse om et produkt på et firmas hjemmeside og bestille det hjem via Internettet, så er det et tvivlsomt produkt. Efter min mening er det en fordel, at man kan sidde derhjemme og læse om forskellige produkter på Internettet. Så kan man bedre danne sig en mening og eventuelt sammenligne forskellige produkter. Selv køber jeg som regel produktet i en almindelig forretning. Men det er bare, fordi jeg ikke er så trænet i at betale med Dankort via nettet. Men det er jo samme resultat, hvad enten man køber det via nettet eller i Matas.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Der står faktisk på pakken, at man kan tømme pillerne ud i et glas vand og drikke det. Det skulle smage nøjagtigt som tranebærsaft. Forskellen er bare at der i pillerne ikke er tilsat sukker, hvilket der er i tranebærsaften.

    Er helt enig i at masser af væske sagtens kan "skylle" en blærebetændelse væk. Det gjorde jeg selv sidste år. Fik antibiotika, de hjalp ikke meget. Valgte bare at drikke en masse the, vand, men også tranebæsaft og det gik faktisk væk til sidst. (Måske fordi betændelsen ikke var så slem, og det meste var fjernet med antibiotika)

    Dette produkt har jeg som nævt fundet på nettet, men så det også i matas. Er enig i, at det ikke er nogen forskel om man køber over nettet eller matas/apotek.
  • Indstillinger
    Kære Kameliadamen.

    Ups! Lige med det samme - jeg tænkte faktisk på en alvorlig betændelsestilstand, der kun kan kureres med antibiotika, jeg udtrykte mig ikke specielt tydeligt hvilket jeg naturligvis beklager - men tak skal du have - her er jeg ude i noget "snavs" -:), så heldigvis brugte jeg ordet "tror".

    Nej, der er bestemt ikke noget galt i at købe et anderkendt produkt, man ved hvad er via f.eks. nettet - sådan er udviklingen i dag, men hvor jeg råber vagt i gevær - og vel også netop Baby's indledning - at indtage noget, man ikke ved, hvad er.

    Jeg advarer kraftigt mod, at man lige finder et eller andet - på nettet, i ugeblade, kuponhæfter, og hvad ved jeg - og så helt kritiskløst indtager det. Jeg anbefaler ikke, at man skal holde sig fra det - jeg anbefaler udelukkende at man lige først spørger en professionel - læge, ernæringsekspert, fagligt uddannet inden for naturmedicin - om dette produkt i det mindste ikke er farligt.

    Skrækhistorierne har vi jo desværre hørt om, hvorfor man bestemt bør tænke sig om.
Log in eller Registrér for at kommentere.