Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

fodvorter på 3. år. skal de skæres væk og får jeg ar?

2»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej. Prøv med hvidløg......
    Hver aften til sengetid skæres en skive fed hvidløg og lægges på vorten, sæt et stykke plaser på så det holder. Inden der er gået en til 2 uger vil du se at vorten bliver sort i midten og begynder at visne væk...
    Det er et råd jeg selv fik af et familie medlem og som har vrket på begge mine børn og så koster det ikke ret meget...
    Held og lykke med vorterne. Dorthe
  • Indstillinger
    Når det er så seriøst, synes jeg ikke du skal forlade dig på husråd og alternative midler. Se at komme til den hudlæge og få det behandlet professionelt. :-)

    Jeg har selv lidt af fodvorter flere gange i mit liv, og har også gået med 2 stk i meget meget lang tid, fordi jeg troede det blot var hård hud.
    Jeg forstår ikke at din læge anbefalede dig at vente, jo hurtigere de behandles, desto nemmere at slippe af med!

    De fodvorter jeg har fået fjernet er alle blevet behandlet hos en hudlæge. Afhængig af størrelsen af dem, er de enten blevet penslet eller frosset. Penslingen eller fysningen dræber fodvorten og det døde væv skæres af. Det kræver gentagne behandlinger, da den ikke dør med det samme, men må fjernes i afdelinger indtil den er helt væk. Man kan humpe rundt efterfølgende fordi det er ømt. Men det går væk igen! Det må man tage med ...

    Man kan ikke skære en fodvorte væk af én omgang. Man irriterer den til den giver op og dør, og det døde væv skæres væk. Er der lidt nok tilbage, kan man godt skære den sidste rest ud, men man kan ikke bare lige grave ind i ét hug. Man er nødt til at irritere den til at mindske sig, ved at slå den ihjel langsomt.

    Jeg havde en stor én der var sej at få til at gå væk. Fordi jeg ikke havde opdaget den, lå den dybt, og det krævede vist fem-syv hudlæge-besøg før den helt opgav. Men jeg har ingen gener haft efterfølgende overhovedet, så det var dét værd.

    Det gør ondt når de fryses, men ikke mere ondt end at det kan man godt lige klare. Jeg har ikke kunnet mærke når de har skåret det døde væv væk, det har været ligesom at fjerne hård hud. Den del af det skal du ikke bekymre dig om. :-)

    Det er rigtig ærgeligt at du har fået smittet dig selv pga. din læges uvidenhed. Fodvorter er meget meget smitsomme, og spreder sig rigtig nemt. Det er derfor de skal behandles så snart de opdages.

    Se at få smuttet til speciallæge og få den rigtige behandling, så du kan slippe af med det skidt! :-)

    - Nå ja, jeg har ingen ar. Det tog et stykke tid for huden at hele pænt dér hvor vorten var, men med tiden er huden blevet fuldstændig pæn. Også der hvor der var fjernet en meget dyb én.
  • Indstillinger
    Hej
    Jeg har haft en fodvorte siden år 2009 og har både vært til læge og hudlæge og prøvet med neglelak og det hjalp ikke så hvis du har muligheden for at få dem fjernet så gør det for min begynder lige så stille at gøre mere ondt.


    M.v.h. Buller123
  • Indstillinger
    Jeg er lidt nysgerrig, hvor længe brugte du neglelak. Jeg kom neglelak på hver dag i et godt stykke tid og den forsvandt. Min søn måtte smøre neglelak på hver dag i en måned eller to, men så forsvandt også hans fodvorte.

    Hudlægen kunne ikke få den væk, men det kunne neglelak. Men naturligvis skal man være standhaftig og sørge for vorten er dækket af neglelak konstant. Man skal ikke sjuske.
  • Indstillinger
    Min bror har haft en genstridig fodvorte i 5 år. Hudlæger har ikke kunnet fjerne den med frysning eller andre midler.
    Vortex og andet virkede heller ikke.
    Hvidløg på 1 uges tid om natten og nu er den væk.

    Ikke sikkert det hjælper alle, men det er gratis at prøve og ikke en tidsrøver som at skulle til hudlæge konstant.

    Det med at fodvorter smitter er nok rigtigt...MEEN... mine børn har dem hele tiden.
    Men min kone og jeg får dem ikke.
    Hvordan hænger det sammen?
  • Indstillinger
    Som jeg har skrevet tidligere i denne debat, så er jeg typen, der stensikkert får en fodvorte eller to, hvis jeg vover mig ind i en svømmehal med bare fødder.

    Jeg er ellers kun yderst sjældent modtagelig for andre vira, f.eks. går der år - mange år - mellem at jeg får influenza, og den virus bliver jeg naturligvis også præsenteret for i sæsonen; det kan vel dårligt undgås.

    Men - jeg har åbenbart et "gen" der gør at fodvorterne nærmest render efter mig.

    Min mand, mine børn, børnebørn render lystigt rundt på bare fødder i svømmehallen og får ikke fodvorter - den "ære" tilfalder kun mig, så jeg er ret overbevist om, at er man modtagelig, så får man den virus - er man ikke modtagelig, får man dem ikke. Bare i min familie, er der nogen, der hver eneste gang får en bestemt virus, men andre ikke får - og hvilken virus, man lige netop er mere disponeret for end andre - og hvorfor det?

    Og sådan er det - nogen nærmere videnskabelig forklaring, eksisterer nok ikke.

    Den med hvidløget vil jeg tage til mig - selv om det godt nok efterhånden er mange år siden, jeg sidst har haft fodvorter - ganske enkelt fordi jeg er totalt hysterisk omkring de badesko.
  • Indstillinger
    I stedet for alle de tåbelig ting om hvad man skal og ikke skal.

    Som med vorter på hænderene så er fodvorte en virus INFEKTION, som for de fleste mennersker forsvinder efter et stykke tid, når man udvikler imunitet over for den specifikevirus. Der for at vorte på hænder altid forsvinder efter husråd, det er bare et spørgsmål om at vente. Samt hvorfor at voksne ikke så nemt får dem, som børn. Børn har ikke været smitet og deres imunforsvar kender der for ikke til "vortevirus", der er mange typer, også derfor at man kan få det flere gang.

    Men at de typisk forsvinder for de fleste, betyder jo ikke at man skal lade sig smite, eller smite andre. Man skal der for ikke tørre sig med samme håndklæde hvor man har vorter andre steder. Bruger også godt med sprit og vask hænder og tør dem godt, når i har rørt og behandlet dem, smid håndklæde til kogevask så i ikke smiter jer selv og andre.

    SPREDNING AF FODVORTER, OGSÅ TIL EN SELV ELLER ANDRE ER TEGN PÅ DÅRLIGT HYGIEJNE OG MANGLENDE BEHANDLING PÅ GRUND AF UVIDENHED

    Dette gælder også fodsvamp

    Man kan også få noget VORTEX og ligende på apotek til at smøre på, det hjælper med at få bugt med dem, men fjerner dem ikke helt. Men kan holde dem nede, sammen med fil og slipning, så man ikke smiter samt de ikke bliver så store, at de gør ondt at gå på. Men hvis man sørger for at smøre det på inden man går i svømmehal/bad så smiter man ikke andre.
    Der ud over altid brug badesko, både i bad og i hal en god ide, både for ikke bliver smitet, eller smite andre og sig selv. Dette gælder også for svamp

    Så behandling og sko/sock hjælper til at man ikke smider andre eller sig selv, på grund af tåbelighed eller uvidenhed.

    Hvis man så begynder-
    at bliver generet af det,
    at det spreder sig.
    at det ikke forvinder efter 1-2 år.

    Så vil jeg søge en hudlæge hurtigst muligt, de ved hvad der skal gøres, og er specialist i sådan ting. Man kan have et dårligt imunforsvar, eller måske er man ramt af en virus der er lidt mere aggressiv end normalt. Eller så er det noget andet.
  • Indstillinger
    fessor1, jeg mener ikke du er berettiget til at kalde andres råd for tåbelige.



    CITAT
    Fjern fodvorter med neglelak

    Neglelak er en klassiker, når det gælder fodvorter. Neglelak indeholder ikke nogle specielle stoffer, som virker mod fodvorter, og du kan derfor anvende alle typer af neglelak. Vi anbefaler derfor ikke, at du anvender en dyr neglelak til dette, da effekten er den samme, som en af de billige.
    Fodvorter har behov for luft, da den ånder. Neglelak lægger et lukkende låg over fodvorten, og dermed bliver den kvalt.
  • Indstillinger
    prosto11prosto11
    Redigeret 15 maj, 2019, 06:37
    Behandling af fodvorter - https://shytоbuy.dk Veldig bra produkt!
Log in eller Registrér for at kommentere.