Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Bizar uge i medierne......

Redigeret 8 juni, 2013, 16:39 i Lichen Sclerosus
Af og til opstår der i tankerne mærkelige sammenhænge mellem forskellige historier i medierne, og ens egen situation......

De som har fulgt med i nyhederne i denne uge vil vide at en kvinde er idømt to års fægsel for at have medvirket til omskæring af sine døtre......
I går aftes sad jeg og zappede, og kom forbi en dokumentar om skønhedsoperationer (DR2) og så her hvordan en klinik i USA har specialiseret sig i at operere (helt normale) kvinders inderste kønslæber, sådan at de ikke stikker udenfor de yderste kønslæber, kvinderne vil ifølge kirurgen gerne ligne playboy modeller.
... i sofaen sidder jeg med min LS, og ser undrende til.

Selvfølgelig er der ikke er en direkte sammenhæng imellem de tre ting, men alligevel, nogen skamferer deres pigebørns køn, og fjerner deres følsomhed, af kuturelle årsager.
Andre lægger sig frivilligt under kniven for at deres køn skal se "smukt" ud, hvorved de jo også mister noget af deres følsomhed.
Mens andre rammes af LS..... får små skrøbelige kønslæber, nedsat følsomhed, smerter, kløe og måske mister muligheden for at have samleje, imens de (måske) drømmer om store sunde lyserøde kønslæber, der for den sags skyld gerne må titte udenfor og flapre en lille bitte smule.

Det er en bizar verden (-:

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Dudi

    Jeg kan sagtens følge dig i dine associationer; sad faktisk med lidt af det samme, dog kunne jeg ikke strukturere det så overskueligt som du :-)

    At de små kønslæber ses imellem de store er for mig det normale, og eftersom jeg i seks år har haft LS er det ikke sådan mere...desværre. Jeg savner synet af det når jeg ser mig i spejlet, og følelsen når jeg tager creme på (hvilket jeg gør hver dag), og føler mig skamferet...og grim....

    Har læst på amerikansk LS gruppes hjemmeside om Testostron og Estradiol creme, som genopbygger de små kønslæber og giver dem fylde igen.
    Jeg har bedt min gyn. om at udskrive Testosteron til mig, har selv købt Estradiol i form af Ovestin creme (den er ikke lige så potent som den amerikanske) og væbner mig med tålmodighed....
    Hvis ikke min gyn vil skrive det ud til mig, køber jeg det over nettet, for det skal jeg bare prøve efter det jeg har læst mig til...

    Mange hilsner Anette
  • Indstillinger
    Kære Anette

    Godt at høre at jeg ikke er den eneste der kommer til at tænke i sådan nogle sammenhænge. Jeg tror det er nødvendigt bruge sin undren og sin sans for "det groteske" for at leve med den her sygdom. Og så er det godt at der nu er et sted hvor vi kan dele alle tankerne, både dem der direkte handler om sygdommen og dens behandling - men også alt det der følger med "udenom"... som jeg tror de raske har svært ved at følge.

    Det lyder rigtig spændende med cremen og det du prøver.
    Selv har jeg faktisk ingen lille kønslæbe i den ene side og kun delvist i den anden.... men jeg havde dem engang.... Desværre er jeg så heldig kun at have milde symptomer , har ex ingen nævneværdig kløe - det er jo dejligt, men har også betydet at der gik lææænge inden jeg for alvor blev klar over at noget var helt galt, og "slog i bordet" hos min læge.

    Ville virkeligt ønske at jeg kunne få mine kønslæber tilbage!

    Håber vi ses på søndag, jeg har tænkt mig at komme.
    Mange hilsner Dudi.
  • Indstillinger
    Hej Dudi....søndag, jeg kommer, så ses vi...

    Mange hilsner Anette
  • Indstillinger
    Det er altså sært: en dag jeg kiggede på min tilstand, syntes jeg pludselig, at mine småkønslæber og anus var blevet helt små, at se på. Men nu er de normale igen. Det må have været min hjerne der spillede mig et puds.

    Jeg har flere gange tænkt, at hvis det kun er de små læber der angribes af immunsystemet, kan man så ikke bare skære dem af ?

    Ja, det lyder måske grusomt, hvis man er meget knyttet til sine kønslæber. Men ville det være en reel mulighed for, at komme af med det angrebne hud og slippe af med LS'en ? Mon ?
  • Indstillinger
    Hej.

    Bliver ens kønslæber altid mindre? Eller er det kun hvis man er angrebet lige der?
    Jeg har kun en plet på str med en 1 kr øverst på de store kønslæber.
    Har lige fået diagnosen.

    Hilsen Ulla
Log in eller Registrér for at kommentere.