Hjem Sport, motion og ernæring Vitaminer og mineraler

Skizofreni og natutmedicin?

Redigeret 8 marts, 2009, 05:16 i Vitaminer og mineraler
Er bevidst om jeg her skriver om en af de mest gådefulde sygdomme der findes og sygdommen altid kræver medicinsk behandling. Indsigt i selve sygdommen, forløbet og den medicinske behandling har jeg, så det er ikke lige det jeg søger.
Min niece fik efter mange år sat diagnose på sin sygdom der nu fik et navn, Skizofreni.
En hård dom men ikke nogen overraskelse for familien, da hun har været syg siden 13 - 14 års alderen.
Min niece er i dag 20 år og lider meget. Medicinen hun får bliver der ændret på i det uendelige, uden bedring eller stabilitet.
Ved en familiedrøftelse kom naturmedicin på tale hvor jeg blev spurgt om min viden om skizofreni kontre naturmedicin.
Alles øjne blev rettet mod mig eftersom de tilstedeværende vidste jeg havde interesse og nogen viden om naturmedicin.
Her blev jeg så skak mat da jeg ikke havde et eneste bud på noget som helst.
Har aldrig sat mig ind i det og derfor stiller jeg her spørgsmålet videre. Måske er jeg så heldig at der blandt læserne findes en eller flere, der ved noget om det? Selv en lille lindring ville have stor betydning og bare det at gøre noget kan også have værdi. Selv tør jeg ikke at byde ind med noget helt uden viden. Ser frem til svar.
M.v.h. Chindi

Kommentarer

  • Hej Chindi

    Jeg har ingen som helst erfaringer om dette emne fra mig selv eller fra mennesker, jeg kender. Men jeg er i årenes løb stødt på forskellige alternative forklaringer på skizofreni og på undersøgelser, der viser, at skizofrene ofte mangler bestemte vitaminer og mineraler.

    Jeg bringer et par links:

    http://www.lap.dk/medlblad/blad06/numme ... freni2.asp

    http://www.lap.dk/medlblad/blad06/numme ... freni1.asp

    http://www.dsgnet.dk/Sites/artsym/skizofrenibeh.asp

    http://www.helsenyt.com/frame.cfm/cms/i ... =8/menu=2/

    http://www.anarka.dk/blog/?p=205

    Det var, hvad jeg fandt i løbet af 5 minutter ved at søge på www.google.dk på ordene skizofreni og vitaminmangel eller på skizofreni og kosttilskud. Jeg er sikker på, at du kan finde noget, der er brugbart – måske ikke til en total helbredelse, men mindre kan vel også gøre det i første omgang. Måske er der flere muligheder, hvis du søger på andre relevante ord.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Jeg har en søn på 24 som er skizofren. Prøv at kigge på : www.radiodoktoren. Hvis du læser engelsk vil jeg varmt anbefale at læse Dr.Abram Hoffers bøger. Problemet er bare at du ikke får nogen respons fra jeres psykiatra - De har ikke lært meget om kemi og vitaminer, så de er ikke interesseret. Men giv ikke op.
    Held og lykke.
  • Hej Kameliadame og Eivissa.

    Siger tak til jer begge for gode link og beklager jeg først svarer nu. Havde selv prøvet på Google, men blot skrevet, Skizofreni hvor jeg så fik alle de udredninger jeg kendte i forvejen.
    Mærkeligt jeg ikke tænkte på at få ordet Vitaminmangel med. Må nok sige at det indgiver håb , når jeg læser disse link henvisninger.
    Total helbredelse vil være urealistisk, men bare en lindring ville betyde rigtig meget.
    Nu sidder jeg her med en tanke, der forskrækker mig. Har lyst til at i første omgang at vise disse resultater til min søster og svoger. Det der holder mig tilbage er, at jeg intet ved om hvordan den stærke medicin min niese får i forvejen kan forenes med naturmedicin. Der har været flere halv og helhjertede selvmordsforsøg og bare stoppe med at tage medicinen, vil ingen turde vove.
    Måske kan du, Eivissa hjælpe mig lidt på vej. Din søn er Skizofren, men betyder det at han er medicinfri. Fri af de mange antipsykotiske midler med de mange bivirkninger?
    Ærgrer mig over min manglende sprogkunnen, når jeg ser din anbefaling af bogen.
    I skal indtil videre have mange tak for jeres ulejlighed.
    M.v.h. Chindi
  • Henvisningen til Radiodoktoren kan jeg desværre ikke få frem. Havde håbet på nogle kunne fortælle om konkrete eksempler på om naturmedicin har gjort en forskel for skizofrene. Også om de der har fulgt en naturmedicinsk behandling samtidig har anvendt de gængse lægelige midler, der udstedes til sygdommen. Det ville være mig en stor hjæp for mig, at høre om det.

    M.v.h. Chindi
  • Hej Chindi

    Nej, det er ærgerligt, at Eivissa ikke skriver lidt mere udførligt.

    Der mangler noget i Eivissas link til radiodoktorens hjemmeside, som er:

    http://www.radiodoktoren.dk/

    Jeg kan dog ikke umiddelbart finde noget om skizofreni der. Men radiodoktoren er jo Carsten Vagn-Hansen, og jeg bragte et link til en af hans andre Internetsider, nemlig:

    http://www.dsgnet.dk/Sites/artsym/skizofrenibeh.asp

    Jeg kan godt forstå, at du ikke føler dig tilstrækkeligt hjulpet. Carsten Vagn-Hansen skriver så mange ting, men han fortæller ikke, hvordan man griber sagen an.

    Så vidt jeg kan se, er der 2-3 typer af ting, der måske kan hjælpe:

    1. Vitaminer, mineraler og sunde fedtstoffer. Der sker jo aldrig noget ved at tage tilskud af disse ting, altså en god vitaminpille og kapsler af fiskeolie og kæmpenatlysolie. Det bedste ville selvfølgelig være at få din niece undersøgt for alle mulige mangler og få en professionel hjælp til at afhjælpe eventuelle mangler. Jeg ved, at der er privatklinikker, der kan undersøge folk for mange flere mangler end den almindelige læge, f.eks. denne klinik:
    http://www.holistic-medicine.dk/index.html

    Men jeg aner ikke, om man på den slags klinikker kender noget til vejledning og rådgivning af skizofrene. Det kunne man jo spørge om.

    2. Diæt, ud fra en tankegang om, at den skizofrene kan være allergisk over for visse typer af madvarer. Men det er man jo også nødt til at have hjælp til at finde ud af, og så vidt jeg kan se, tilbyder den ovenfor nævnte klinik også den slags hjælp.

    3. Naturmedicin. Her kan jeg kun se, at Carsten Vagn-Hansen nævner en eneste slags, nemlig ginkgo bilopa, og der står faktisk, at ginkgo bilopa skulle kunne bruges sammen med den antipsykotiske medicin.

    Hvad med at prøve at kontakte den ergoterapeut, som Carsten Vagn-Hansen nævner til sidst? Den bog, hun har skrevet, er ganske vist på engelsk, men hun har jo en e-mailadresse og et telefonnummer her i Danmark, så det må være muligt at snakke med hende på dansk.

    Hvis jeg var i jeres sted, tror jeg, at jeg ville prøve at ringe til hende. Det er muligt, at Internetsiden har nogle år på bagen, og at denne ergoterapeut ikke kan træffes dér mere, men det er da et forsøg værd.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Beklager jeg ikke har været opmærksom på dit svar til mig, Kameliadame, som jeg takker dig for! Det er et stort stykke arbejde du har gjort for at finde så mange lelevante link til mig og oplysninger til mig. Jeg havde håbet Evissa havde skrevet mere udførligt, men måske har hun det lidt som jeg selv og glemmer at se herind. Det er tyndet ud i brugerne, ser det ud til for mig og det smitter let af på os,eller rettere mig, da jeg kun har ret til at tale for mig selv. Har set på dine forslag som ser meget rigtige og fornuftige ud. Da jeg fandt ind på radiodoktoren C.V.H. forsvandt jeg lidt for min omverden. Er så begejstret af den posetive måde han skriver på, der efterlader alle med håb og visdomsord på trods af sygdom. Vil benytte mig af den ergoterapeut, C.V.H. omtaler og det ser ud til at det ER muligt at komme i kontakt, både på mail og telefon. Har også skimmet på, Holistic-medicin og jeg krymper mig når jeg ser prislisten. Et økomomisk tilskud til undersøgelser, behandling osv kan familien uden tvivl godt droppe. Var der tilskud, er jeg sikker på mange ville kunne blive hjulpet og det på sigt ville blive meget billigere, rent samfundsmæssigt. Rigtigt hvad du skriver, at hun burde undersøges for alle mangeltilstande og jeg vidste ikke det overhovedet var muligt at blive det. Efter dine svar og henvisninger, har jeg mod på at overbringe det alt sammen til min søster og svoger der naturligvis må støtte og hjælpe deres datter efter bedste formåen, som de også gør.
    M.v.h. Chindi
  • Hej Chindi og alle andre interesserede

    Jeg har fundet et interessant interview, som kan være godt at læse, hvis man er interesseret i at finde alternative helbredelsesmetoder til skizofreni.

    http://www.outsideren.dk/?p=47

    Interviewet leverer desværre ikke praktisk anvendelige forslag. Men jeg tror, at det kan give én noget baggrundsmateriale, så man bedre kan finde ud af, i hvilke retninger man skal gå for at lede efter hjælp.

    Jeg synes også, at indlægget under interviewet er interessant. Det kunne jo se ud til, at skizofreni kan komme af mange forskellige årsager. Denne mand blive psykotisk af selv ganske små mængder hvedemel!

    Mange hilsner

    Kameliadamen
Log in eller Registrér for at kommentere.