Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Mobiler, trådløse netværk og hjerterytme

Redigeret 28 august, 2010, 08:38 i Hjerteproblemer
Er der nogen der ved om det er blevet undersøgt om der er nogen sammenhæng mellem alle de elektromagnetiske bølger vi bevæger os rundt blandt, og hjerterytmeproblemer?

Tanken er jo nærliggende: Elektromagnetiske bølger kunne måske sætte gang i de meget små strømme der "kører" i hjertet. Og undertiden på forkerte tidspunkter?

Kommentarer

  • Indstillinger
    JA; internationale forskere har påvist at det kan give hjertearytmier og andre påvirkninger af hjertet og kredsløbet.

    Uafhængige internationale forskere har publiceret tonsvis at dokumentationtion for at strålerne er skadelige. Under kontrollerede betingelser - dvs eksempelvis måling på 2 grupper unge mennesker, hvoraf den ene gruppe udsættes for strålingen.

    Der er bare publiceret ligeså mange studier der ikke kan vise en effekt - typisk epidemiologiske studier - oftest financieret af industrien, som så er med til at bestemme hvad der skal publiceres af resultaterne, og hvordan de skal tolkes.....

    Jeg er selv epidemiolog og kan fortælle at det er MEGET nemt at lave et studie der ikke kan påvise en effekt : man skal bare sætte et DÅRLIGT sutdie op,hvor alle mulige andre effekter "blander" sig, eller hvor kontrolgruppen ikke er en egentlig kontrolgruppe.
    Eller et andet eksemplel fra DK, som en overlæge fra kræftens bekæmpelse har præsteret: De har set på en gruppe der har fået hjernekræft, og derefter "afgjort" om de har været udsat for mobilstråling ved at se på om de har registreret abonnement hos teleselskaberne sidst i 80'erne-først i 90'erne. Dette var en periode hvor en meget stor del af brugerne havde firmatelefon og derfor ikke var registreret som abonnenter!
    PS - studiet var delvist financieret af teleselskaberne. Alligevel har studiet og forskeren (fra "kræftens fremme ") haft -og har- en stor andel af ansvaret for at sundhedstyrelsen benægter en hver skadelig effekt af "mobilstrålingen", herunder trådløst netværk.

    Vores eneste håb er at der foregår rigtig meget i udlandet, både forskningsmæssigt,men også noget politisk. Feks oplyser EUparlamentet i 2009 at mindst 9 EU lande er begyndt at lave begrænsninger på stråleeksponeringen.
    EU parlamentet anfaler iøvrigt at medlemslandede anerkender de kroniske skader det kan give, som handicap. I Sverige er de officielle tal at 3.2% af befolkningen er ramt. Der er næppe færre i DK - vi ved det bare ikke at det er det vi er syge af. Al information blive "kvalt" som en TV-A journalist har sagt til mig.

    Vibeke

    PS - forskellige har skrevet at det ikke er stråler men magnetfelter. Det er forkert. Det er faktisk små"pakker" af elektromagnetiske bølge - ligesom sollys - bare nogel andre - mere skadelige - frekvenser. Det er iøvrigt samme frekvensområde som i mikrobølgeovne. Og G3 er langt værre end de "gamle" frekvensområder.
Log in eller Registrér for at kommentere.