Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Når lægerne har opgivet havd gør man så?

Redigeret 21 marts, 2009, 17:23 i Astma
Jeg er en ung kvinde på 23 år. Jeg er født med en svær astma. Som barn var jeg næsten altid på sygehuset og har flere gange været ved at dø i anfald. Dette kan jeg ikke huske men har det fået fortalt af mine forældre samt læst det senere i journaler fra sygehuset.

I mine teenage år var der to hele år hvor min astma holde helt op. Jeg kunne leve uden medicin overhovedet.
Efter de to år kom det igen og var roligt i nogle år men pludesligt tog pokker i vold med det.
Pludseligt kunne jeg mærke at der var noget helt galt..jeg kunne sidde stille og gå i anfald og jeg kunne ikke gå 100 meter uden at gå i anfald....desuden kunne jeg ikke sove ordentligt om natten fordi jeg vågnede flere gange pga åndenød og hosteanfald.
Alle tegnene på at min astma ikke var velbehandlet så jeg tog selvfølgelig til lægen....i et halvt år forsøgte min egen læge uden held at få mig medicineret rigtigt. Til sidst ende det med en akut indlæggelse da jeg til sidst end ikke havde luft til bare at side oppe og spise. Denne indlæggelse blev en af mange.

Jeg blev til sidst henvist til lungespecialisterne efter at have måtte banke i bordet og sagt at nu gik det her bare ikke længere. Lungemedicinerne startede med at udelukke alle andre sygdomme og bekræfte at det var astma via, røngen, scaninger, blodprøver, peakflowmeter, og lungefunktionsmålinger. Ingen tvivl det var Astmaen som spøgte. Jeg begynde så på en lang række medikamenter som de ville prøve på mig. Alle de gamle, de nyeste, de alternative og de tvivlende...vi har været dem alle igennem. For at nævne nogle kan jeg sige: Spirocort, singular, metrotraxat, oxis osv osv. alle uden virkning. Vi er endt på Symbicort fort 2 sug 4 gange dagligt, prednisolon 5 mg dagligt og sidst men ikke mindst min bricanyl som jeg bruger omkring en 10 gange i timen.

Mine lungemedicinere ryster på hovedet af mig og siger at medicinen bare ikke virker på mig...kun prednisolon kan vi rent faktisk se en lille virkning på og bricanylen når jeg er i anfald. Men det forbyggende duer ikke. Og prednisolon vil de ikke give mig fast i store dosis da jeg er så ung så må nøjes med de små dosis.
De siger lige ud at de ikke ved hvad de mere skal gøre. Jeg går forsat til tjek af min lungefunktion hos dem ( den ligger gennemsnitligt på 30 procent) og hver gang noget nyt bliver opdaget prøver de men for det meste ved de ikke hvad de skal gøre skønt de virkeligt prøver.

Selv de nye forsøg om varm luft i lungerne som forbyggende middel har de forsøgt at få mig ind på. Desværre vil forskerne ikke have mig med i forsøgende da jeg er så speciel...men jeg står som nummer 10 på listen over mennesker der skal have muligheden for at få det hvis det bliver en "lovlig" behandling.

Astmaen betyder ufatteligt for min hverdag. Jeg har måtte gå ned på 28 timer om ugen på mit arbejde (ikke flexjob eller noget klare mig selv på det punkt) og jeg bliver transporteret frem og tilbage fra arbejdet for ellers kan jeg ikke klare arbejdet og går for voldsomt i anfald.
Jeg søver dårligt om natten og sover ofte ca 12 timer i døgnet.
Jeg kan ikke noget andet end klare mit arbejde de dage jeg arbejder. Jeg kan ikke handle fordi mine varer er for tunge osv osv osv. Alle de daglige hverdags ting må jeg overlade til min kæreste...og det gør virkeligt ondt.

Kan stadigt huske hvordan det var at være normal og vil give alt for at få det tilbage. Desuden ville jeg jo gerne snart have et barn...men kan min krop klare det lige nu? og hvad hvis nu jeg skal stoppe med min medicin under graviditeten? Bukker min krop så under?

Kan nogle hjælpe mig? er der nogle som har nogle gode forslag til noget jeg kan prøve? Alternative ting eller lignende? Jeg er meget nervøs for min fremtid og vil meget gerne have noget hjælp!
Håber I måske kan.
Knus stella

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Stella.

    Astma nævnes som symptom ved kviksølvforgiftning af:
    Med. Wochenschr. 8, 1952, 204 Burgener, P & Burgener, A. Erfahrungen Uber chronische Quecksilbervergiftungen. Schw..
    Så prøv at få udelukket, at du skulle kunne have en eller anden form for tungmetalforgiftning.
    Du er nødt til at konsultere en privatpraktiserende læge / speciallæge, som arbejder med orthomolekylærmedicin, da danske arbejdsmedicinere ikke synes at have opdateret deres viden om test og behandling af tungmetalforgiftning.

    Brug Internettet til at søge kvalificeret hjælp.
    Held og lykke med søgning efter en årsag til dit problem.
  • Indstillinger
    Hej Stella,

    Faldt lige over denne artikel. Måske det giver mening for dig?

    http://www.ugeskriftet.dk/portal/page/p ... 7_50_48687

    Det handler om behandling af astma patienter med anti-IgE (omalizumab).
  • Indstillinger
    Hej Stella,

    Kan se på tidligere svar, at du bliver anbefalet Orthomolekylær Medicin, hvilket godt kan være et af de bedre råd. Hvis du ikke har fundet ud af noget endnu vedr. dette, kan du se mere på denne side:

    http://www.iom.dk

    Det er hjemsted for Institut for Orthomolekylær Medicin v/ Dr. Claus Hancke.

    Bemærk: Klinikken er privat og har ikke overenskomst med den offentlige sygesikring! *Medlemmer af den offentlige sygesikringsgruppe 2 og Danmark gruppe 2 er tilskudsberettigede.

    Held og lykke.

    Mvh Jimmy
  • Indstillinger
    Hej Stella.

    Du fortæller at din astma var helt væk, for så at komme igen, for fuld kraft. Det KAN tyde på, at du måske er udsat for skimmelsvamp.

    Er du flyttet ind i ny bolig?

    Har du haft vandskade /skjulte rørskader eller andet?

    Skiftet job - kontor - afdeling?

    Jeg tænker på, om du måske har skimmelsvamp i dit miljø, enten på dit job eller hjemme?

    Skimmelsvamp giver astma, det er konstateret af lægerne. Søg evt. på Google under:

    Skimmelsvamp Astma.
    Håber at høre fra dig.
  • Indstillinger
    Hej Stella.

    Jeg har selv prøvet noget lignende, men heldvigvis blev det kun ved debuten (mine første anfald) 3 gange på 2 måneder alle 3 gange krævede indlæggelse. En ven fortalte mig så om at kiropraktik skulle være godt mod astma, men godt er ikke ordet. Det er mere end effektivt, min astma forsvandt stort set. Så meget at jeg om sommeren er helt medicinfri, og om vinteren i den laveste man kan komme :160/4. I praksis bruger jeg ikke min anfaldsmedicin. Og når mit peakflow ligger "lavt" siger det omkring 475. Og min læge har sagt at han aldrig har set så stærk en lungekapacitet på mig før.
    Et godt råd hvis du prøver at gå til en kiropraktor. Vær sikker på at han ikke bruger alle mulige nye metoder, da det ofte viser sig at være svindel. Kiropraktik kan på det kraftigste anbefales til astma, men vær på vagt over for svindlere.

    Jeg kan oplyse at jeg i dag bor smamen med en kat selv om jeg fik at vide at det burde jeg hold mig fra. Men nu har jeg i over et år ikke mærket noget som helst, selv om jeg fik at vide at jeg nok skulle regne med at ha anfald 2-3 gange om ugen, smatidig med høje doser symbicort. Men som sagt lige siden jeg startede hos kiropraktoren har der INTET været.
Log in eller Registrér for at kommentere.