Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

hukommelse og stofskifte

Som så mange andre er jeg også blevet lidt ør oven i hovedet.
I starten af min sygdomsperiode i juni havde jeg svært ved at koncentrere mig, huske var en by i Rusland, mange bolde i luften var ikke til at have. Og når jeg skriver dette, kan jeg meget nemt komme til at bytte rundt på bogstaver.
Jeg har brug for at vide, er der nogen af jer derude der har det på samme måde her et ½ år efter, og er der nogle af jer der har haft sygdommen i lang tid, der kan fortælle om det bliver bedre, og om det nogen sinde bliver som det plejer?
Tålmodighed er en dyd, men indimellem er jeg godt nok ved at kaste håndklædet i ringen.
Hilsen Helle.

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Helle

    Mange af de symptomer, som du nævner:
    - stofskifteproblemer (kviksølv deponerer sig i skjoldbruskkirtlen og kan både give højt og lavt stofskifte. Se reference.), - svært ved at koncentrere sig, - hukommelsesproblemer, - svært at have flere bolde i luften på en gang, - bytter rundt på bogstaver, - ør i hovedet kan være kviksølvforgiftning.

    Prøv at kigge på denne nye hjemmeside: www.tungmetal.dk og se, hvor der er kompetent hjælp at hente til behandling af en mulig årsag til dine problemer.

    Hilsen fra en, som har tungmetalforgiftning.

    Ref. Prof. Patrick Störtebecker . Kvicksilverförgiftning från Tand-amalgam - en fruktansvärd risk för människans hjärna. 2:a utgåvan med Addendum 1990. ISBN 91-86034-06-5
    http://www.2000taletsvetenskap.nu/uppla ... ortk16.htm
  • Indstillinger
    Hejsa Helle
    Jeg er ny på debatten, og chekker interesseret alle indlæg igennem.
    Jeg har haft præcis samme symptomer som dig, og har altså ikke metalforgiftning. Min læge(specialist i stofskiftesygedomme) siger at det er et helt normalt symptom. Jeg har haft sygdommen i udbrud i ca. 1 år - og dette med at holde bolde i luften-huske ting -bytte om på bogstaver m.m. kommer og går og forsvinder altså helt når der er styr på sygdommen. Mit er bedre i perioder og andre perioder er det helt galt.
    Dog gør det tingene væsentlig nemmere når vi accepterer at det er symptomer på sygdommen:-) Go win derude
    Varme hilsner Judy
  • Indstillinger
    Der er ingen tvivl om, at stofskiftesygdomme også påvirker psyken. Efter jeg har fået stofskiftesygdom, er det gået meget ud over min hukommelse og min evne til at ha' mange bolde i luften på en gang. Tit har jeg meget svært ved at finde de ord, som jeg vil sige - jeg kan blive helt blank og gå i stå midt i en sætning. Det er rigtig væmmeligt. Jeg har også fået svært ved at koncentrere mig i længere tid af gangen. Før læste jeg mange bøger, nu bliver det ikke til meget andet end lidt artikler i ugeblade og på internettet. Alt i alt er stofskiftesygdomme værre at leve med, end mange går rundt og tror. Det er sygdomme, der påvirker hele ens krop og ændrer meget i ens liv. Sådan er det i hvert fald for mig.
  • Indstillinger
    Jeg er også af den formodning, at mange af os som skriver her på nettet, aldrig vil få den samme livskvalitet igen. Vi må lære at leve med sygdommen!!! Me....n jeg giver ikke lige op!!!
    Som jeg tidl. har skrevet i et indslag, var jeg til en homøopatisk læge der arbejder med othomolekylær medicin. Jeg fik en blodkrystalisationstest samt en test for tungmetaller. I tungmetaltesten blev der konstateret arsenik, bly, meget forhøjet kviksølv samt kobber. Jeg skal ud til hende i morgen, for at starte afgiften på de forskellige metaller. Jeg har også bestilt tid hos tandlægen, så jeg kan få udskiftet alle mine gamle plomber (8 stk).
    Tillige bestilte hun 10 præparater, som jeg skal tage mod de andre sygdomme, som hun fandt i kroppen.
    Ja, jeg bliver vist en meget dyr dame :-)
    Kærlig hilsen Anemonen
  • Indstillinger
    Ja, det er helt klart, at vi ikke har det godt både ved "rutsjeture" samt hvis stofskiftet ikke er velreguleret. Så får vi alle disse ulidelige symptomer.
    Men selvom jeg har haft lange perioder, hvor mit stofskifte har ligget stabilt, har jeg ikke fået de samme kræfter og energi igen - jeg kører nemmere træt.
    Så derfor igen - jeg tror/håber virkelig at afgiftningen af mine tungmetaller samt det meget forhøjede kviksølv, kan give mig mit "liv" tilbage.
    Jeg havde døjet med hovedrysten (torti collis) i ca 15 år. Jeg var så flov, at jeg ikke engang kunne tage til læge, var bange for, at han bare ville sige, at det var nerverne. Mange gange kunne jeg "grave" mig ned. Jeg følte det så forfærdentligt. Fik mange gange at vide: Jamen, det behøver du ikke at ryste på hovedet af, det passer!! Da jeg endelig tog mig sammen, ville han først tage en del blodprøver. Og det var derved, at han fandt ud af at mit stofskifte var temmelig forhøjet. Han ville først have mig reguleret via endokrinologerne, inden han sendte en henvisning til en specialist. Dette hjalp ikke, hvorfor jeg blev henvist til sygehuset. Jeg var til scanning med mit hoved - dette viste ikke noget. Jeg fik derefter indsprøjtet botulinum toksin i mine nakkemuskler. Det endte med, at jeg slet ikke kunne holde hovedet oprejst. Derfor fik jeg ordineret Rivotril 2 x 3 dgl. - hvilket jeg har det godt med.
    Kviksølv forgiftning påvirker jo nervesystemet, så derfor tænker jeg selvfølgelig også, om det er kviksølven der kan have forårsaget denne lidelse.
    Kærlig hilsen Anemonen
  • Indstillinger
    Kære Judy.
    Du skriver, at du ikke har tungmetalforgiftning. Har du fået taget en test? Kronisk tungmetalforgiftning kan IKKE diagnosticeres i en alm. blod- eller urinprøve.
    Jeg er selvfølgelig lidt nysgerrig omkring dette, ikraft af at jeg selv er blevet testet. Og hvis alle mine gener, skyldes denne forgiftning, mener jeg, at endokrinologerne skulle lade os teste, inden en total fjernelse af skjoldbrusk- kirtlen kommer på tale.
    Til Lis:
    Du skriver, at du ikke forstår at det er en EDTA behandling. Stoffet blev brugt i behandlingen af forskellige metalforgiftninger, specielt blyforgiftning. At EDTA virker på åreforkalkning er opdaget ved et rent tilfælde, da man skulle behandle en gruppe arbejdere på en akkumulatorfabrik, hvor der var sket et stort udslip af blydampe.
    Kærlig hilsen Anemonen
Log in eller Registrér for at kommentere.