Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Voldsomme smerter i maven..

Jeg har ekstreme mavesmerter, under navlen og også i underlivet, jeg har svært ved at stå oprejst. Det kilder og stikker på en irriterende måde. Min afføring er tynd. Det gør ondt når jeg hoster og griner nederst i højre side. Min mave er lidt oppustet, og der kommer også lidt luft ud engang imellem. Det gør ikke ondt når jeg er på toilettet.
Jeg har været til lægen et par gange, og de kan ikke stille en diagnose, de trykker lidt på maven, og så er det det. Der var engang en vagtlæge der kom for at se på mig, hun sagde det skyldtes mavesyren, og at jeg var en del oppustet, og havde meget luft i maven. Når jeg ligger på siden er smerterne ikke så slemme, når jeg går, rejser mig kan jeg mærke dem, det er som om mine organer i maven bevæger sig hvis jeg eks. går ned i et hul i vejen. Indimellem kommer der nogle voldsomme "udbrud" af smerter, det gør virkelig ondt.

Jeg har haft det 4-5 gange før, pillerne virker og de hedder "Omeprazol Sandoz" men det undrer mig hvorfor smerterne altid dukker op igen, et godt stykke tid efter jeg har taget pillerne, og om det har noget med min tarm at gøre?

Andre der har prøvet noget lign? eller har nogle gode råd?

Mvh Sara

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hejsa
    Jeg har samme problem. Min læge sagde det var en blanding af angst og stress, da jeg oftest havde smerter i sociale sammemhænge.
    dog var jeg til vagtlæge efter at måtte forlade en biograf i bare smerte. Han lyttede til min mave der boblede og sydede og var meget oppustet og sagde, at han aldrig havde hørt noget lignende. han sagde at der ikke var noget at gøre, jeg havde mere luft i maven en de fleste (underligt for har normal afføring og prutter heller ikke meget).
    Han anbefalede mig husk (spiser i forvejen sundt) og jeg tager maks dosis. siden (to måneder) har jeg ikke haft smerter. Har ind i mellem uro i maven og det bobler lidt, men det er oftest når jeg glemmer at tage husk.
    Jeg er dog stadig søgende efter en forklaring og kur og har lige været til lægen og testes for fødevare allergi, som jeg dog ikke har.
    Har været til zoneterapeaut som havde samme problem og fandt ud af at hun havde gluten allergi...så det er det næste jeg skal have chekket.
    Andre som har lignende erfaringer??
  • Indstillinger
    Hejsa

    Jeg har haft de samme symptoner som i beskriver, og jeg fik konstateret Cøliaki (Gluten Intolerant) og Refluks.

    Så jeg vil anbefale at tage til en mave tarm specialist, og så det undersøgt.
Log in eller Registrér for at kommentere.