Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

mistet smags- og lugte sans!

Hej derude. Jeg er en pige på 23 år som under en kraftig forkølelse og bihulebetændelse har mistet smags og lugtesans! jeg er efterhånden desperat efter at høre om der er nogen der ligger inde med nogle gode råd?

Jeg kan se at jeg absolut ikke er alene med problemet og at nogen har lidt af dette i mange flere år end jeg og derfor burde jeg vel egentlig ikke klynke, men jeg er bare SÅ ked af det. At miste glæden ved at spise er ubærlig, og det ikke at kunne lugte hvor dejlig ren man er efter et bad føles rigtig underligt. Det er fjerde måned nu, hvor disse sanser ikke har fungeret og jeg har efterhånden opgivet håbet om at de nogensinde kommer igen! Min læge siger også at alt jeg kan gøre er at vente og håbe. Jeg er dog stadig forkølet så jeg HÅBER HÅBER på at det går i sig selv snart.

Er der nogle der har nogle gode råd? Eller bare ved hvor forfærdeligt det egentlig føles.

Fortvivlede hilsner fra Charlotte

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Charlotte. Jeg ved præcis, hvordan du har det. Jeg har ikke kunnet smage og lugte i efterhånden mange år og var virkelig ked af det. Det tager jo lidt af livskvaliteten at føle at man altid spiser trækpapir og drikker vand...

    Men der er hjælp at hente. Jeg har konsulteret øre, næse, halslæger mange gange og fik forrige gang at vide, at jeg skulle have kemo ! For ca. 2 måneder siden tog jeg kontakt til endnu en specialist i Århus og han kunne hjælpe mig. Det viser sig, at mine slimhinder allerøverst i næsen af en eller anden grund hæver og derfor gør, at jeg ikke kan smage og lugte. Jeg har nu få noget næsespray, der hedder NASOMET (binyrebarkhormon, der kun virker lokalt og derfor ikke er skadeligt) og efter ca. en måneds brug har jeg både smags- og lugtesans igen. Har lige været i Provence og kunne lugte lavendelmarkerne. Det er fantastisk.

    Vi ved ikke, hvorfor slimhinderne svulmer op, men det er i princippet også ligemeget nu. Han kom på sporet, da jeg fortalte, at jeg kunne lugte og smage lidt, når jeg havde motioneret. Det giver åbenbart passage i næsens slimhinder.

    Håber du får løst dit problem.
    Hilsen Gitte
  • Indstillinger
    Selv om dit indlæg er et par år gammelt håber jeg du får denne mail. Hvad hedder specialisten i Århus? Jeg er på vej til Washington for at få hjælp, men Århus ville jo være en del bedre. Håber jeg hører fra dig
    KH
    Gitte
Log in eller Registrér for at kommentere.