Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Olinol serum/shampoo?

Hej, da jeg har hårpproblemmer iform af høje tidninger og dårlig hovedbund hvor der er sådan nogen skæld-prikker i hårbunden som man kan mærke hvis man fører fingerne iggennem, og som kan få håret til at falde ud hvis man klør i dem, har jeg kigget rundt omkring, og så er blevet intressiret i at købe olinol, da der er både shampoo mod hovedbund og serum som burde gøre at man fik sundere hår + mindre hårtab.. Så vil jeg høre om nogen har erfaringer med det? er ung(22) og har ikke lyst til at tage noget som har bivirkninger, da jeg kun har meget lidt hårtab som skyldes det beskrivet ovenfor.

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej

    Jeg havde også problemer med skæl i mange år, og jeg kan godt huske, at jeg også mistede en del hår, når jeg kom til at kradse i hovedbunden. Jeg gik bl.a. til en hudspecialist, som overhovedet ikke kunne hjælpe mig. Den ubehagelige, ildelugtende shampoo, han anbefalede mig, hjalp i hvert fald ikke.

    Nu har jeg fået den opfattelse, at problemet skyldes mangel på vigtige næringsstoffer. Hvis jeg var dig, ville jeg begynde at tage nogle kosttilskud, i form af vitamin- og mineralpiller og tilskud af sunde olier.

    Her er et citat fra bogen ”Kvinde, krop og sundhed – en moderne læges guide til selvhelbredelse” af Irene Hage:

    ”B8 er vigtigt for væksten af hår og negle samt for huden; mangel på vitaminet kan give skæl, hårtab, skøre negle og tør eller fedtet hud.”

    B8-vitamin kaldes også biotin. Man tager almindeligvis en kombineret pille med alle B-vitaminerne i, for hvis man mangler et af B-vitaminerne, mangler man sikkert også de andre.

    Jeg fandt også lige dette link:

    http://www.bionordic.dk/indhold/html/vi ... iotin.html

    Jeg begyndte for ca. 8 år siden – af andre grunde - at tage forskellige vitaminer og mineraler og sunde olier, og mit skæl-problem er for længst væk.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Tak til Kameliadamen for det råd.
    Jeg har døjet med skæl i snart flere år, det er ikke kløende, men af og til med fedtede skorper.
    Har uden held forsøgt med skælshampo.
    Det jeg bed mærke i, fra dit link, var dette:"Mangel på biotin kan give eksemlignende symptomer, skæl, forøget afsondring fra talgkirtlerne."

    Jeg har nemlig i en sen alder, hvor man normalt er vokset fra talgknopper/hudorme, haft mange af dem på kinderne, og det har undret mig.

    Nu ser jeg, at Longo Vital ikke indeholder dette B vitamin, så jeg vil nu købe en blandet B vitamin og tage ved siden af de andre.
  • Indstillinger
    Hej Vera

    Nu, du nævner det, kommer jeg i tanker om, at jeg også havde uren hud. Det var ikke voldsomt slemt, men det ærgrede mig, at der både kom bumser og hudorme, selv om jeg var midaldrende. Den slags har jeg heller ikke mere, efter at jeg er begyndt at tage kosttilskud.

    Desuden havde jeg især om vinteren, hvor mit skæl også var værst, ofte nogle eksemlignende, rødlige, tørre områder i hårkanten og i øjenbryn og ører. Jeg prøvede dengang at få lægen til at hjælpe, men han vidste ikke, hvad det var. Disse eksemlignende pletter har jeg heller ikke mere.

    I dag finder jeg det mærkeligt, at jeg ikke dengang kunne regne ud, at både bumser, hudorme, eksem og skæl skulle helbredes indefra, ved hjælp af sund mad og kosttilskud.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Jeg fulgte rådet med B-vitaminer, og nu har jeg intet skæl tilbage, det er SÅ skønt !
    Så tusind tak for rådet Kameliadamen, jeg håber mange andre kan få glæde af det.
  • Indstillinger
    Hej Vera

    Det lyder godt :o)

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Jeg, en årgang 1932, bed negle indtil jeg var ca. 60 år. Der begyndte jeg at spise Bio-Qinon Q 10, husker ikke helt hvorfor, men efter nogle måneder opdagede jeg, at jeg var holdt op med neglebideriet, faldt mig ikke ind at gøre det. Så Q 10 har helt sikkert en indvirkning på både hår og negle, mit hår er ikke blevet gråt (brunt er det endnu).
    Jeg er begyndt med ekstra B vitaminer, som det siges alle ældre mangler.
  • Indstillinger
    Olinol 302 har været rigtig effektiv for mig. Og med hensyn til skæl har jeg døjet rigtigt meget med det og det har olinol 301 fuldstændig fjernet.

    Jeg køber det her:
    http://naturfarm.dk/
  • Indstillinger
    Hej Kameliadamen1

    Nu du er begyndt på B-vitamin (hvilket jeg selv vil begynde også at tage, da jeg selv også har mange problemer med skæl og har prøjet utallige af shampooer og ikke kan bruge dem i here end 1 - 3 uger maks før mit skæl er helt vildt igen. Tager dog i forvejen Omega 3-6-9 fedtsyre, kan være jeg skal til at holde det lidt bedre og spise B-vitaminet sammen med.
    Men vasker du nu med en almindelig shampo? Eller bruger du en speciel shampoo stadigvæk?

    VH Torben
  • Indstillinger
    Hej Torben

    Nu er det en meget gammel tråd, du er faldet over. Det første indlæg om skæl og B-vitaminer skrev jeg for ca. 2½ år siden. Og allerede dengang skrev jeg, at mit problem med skæl havde været helt væk i mange år.

    Det var jeg selvfølgelig godt tilfreds med, men jeg havde ellers aldrig spekuleret over årsagen til, at skælproblemet var forsvundet, før jeg så trådstarters indlæg om skæl, på et tidspunkt hvor jeg netop var ved at læse noget om B-vitaminer.

    Jeg tog på det tidspunkt mange kosttilskud, deriblandt fiskeolie og multivitaminer og -mineraler og ekstra B-vitaminer, fordi mit helbred var elendigt. Jeg tror, at jeg var i underskud med mange ting. Men det er som sagt længe siden. Det at skælproblemet forsvandt, opfatter jeg som en uventet – men helt logisk - sidegevinst ved alle mine kosttilskud, især B-vitaminerne.

    Det er flere årtier siden, at jeg har brugt særlig skælshampoo. Det hjalp mig alligevel ikke, og noget af det lugtede afskyeligt!

    Men jeg tager ikke længere ekstra B-vitamin. Jeg er i færd med at skære ned på kosttilskuddene. I stedet for vil jeg prøve at spise noget bedre mad. Jeg tager dog stadig en god allround vitaminpille (med en helt pæn mængde B-vitamin i) og desuden fiskeolie på de dage, hvor jeg ikke får fisk.

    Jeg håber, at du også får løst dit skælproblem!

    Mange hilsner

    Kameliadamen
Log in eller Registrér for at kommentere.