Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Spørgsmål til jer med lavt stofskifte,

Har læst mig til hvilke symptomer der er på lavt stofskifte. Men vælger nu at spørge dem der har prøvet det på egen krop.
Som før skrevet i tråden, har jeg fået konstateret Graves, men p.g.a medicin er jeg nu landet på for lavt stofskifte, som der arbejdes med at få på plads.
Jeg oplever flg. og vil meget gerne vide om det er noget i kan nikke genkendende til:

Hovedet føles ør/snurrende/trykket, lyder underligt, men nogle gange føles det som om det syrer (meget ubehageligt). Kan ha' svært ved at samle tankerne, ukoncentreret og lidt kan hurtigt blive for meget!
Utrolig træt, energiløs og minimalt overskud. Kolde klamme hænder og fødder, men kan også pludselig få meget varme hænder, samt varme kinder og ører. Det kan stramme meget om min hals, som så trækker ned mod brystet, ligeledes kan det trække helt op i munden samt bag ørerne, kan ind imellem føle mig halv døv.
Jeg har utrolig megen sitren/rysten, også fra hals og nedefter. Føles også som om hjertet direr og laver en række ekstra slag. Hjertet har i det hele taget føltes meget forkrampet de sidste 2 dage, med små stik, utrolig ubehageligt.
Rystende gelé knæ, afmatning, uro og ømme lemmer. Nervøs fornemmelse i øverste del af maven, en fornemmelse af at maven ikke arbejder som den skal. Den kan lave en hel bule af luft øverst, hvor pulsen så sidder og banker i. Kan blive direkte utilpas med kvalme.
Overkroppen kan virke helt forkrampet og man har bare lyst til at kunne trække det ud og smide det væk:-)
Stramningen i halsen gør også at man føler åndenød og kan være lige ved at gå i panik, fordi man synes man mangler luft og bliver svimmel (simpelthen angst for at dratte om). Læberne bliver tørre og det kan prikke i dem.

Kan sagtens være sulten, der er bare ikke altid særlig megen appetit. Synes også at det er når jeg har spist, at hele molivitten sætter igang.
Nogle af de her ting kan også sættes til Graves (føler kroppen kører begge løb nu, med 14 dages forsinkelse), men alligevel er der nogle af de ting her som føles nye og anderledes/ubehagelige.
Sover fast ca 6 timer, uden problemer med at falde i søvn, men vågner direkte ved at kroppen begynder at arbejde med de her ting. Nogle dage er jeg totalt ødelagt (som i dag, har ikke orket nogen ting), andre dage får jeg det bedre op af dagen og får en go' aften.

Kunne bare være rart at vide, om det er de normale symptomer, eller om det er mig der er ved at gå fra forstanden. Særlig sjovt er det ihvertfald ikke.
Ville være glad hvis der var nogen der ville sende en strofe om deres oplevelse af lavt stofskifte.
Fortsat go' søndag til jer alle.
Mvh Birgit63

Kommentarer

  • Indstillinger
    Jeg kan nikke genkende til dine symptomer. Jeg fik konstanteret lavt stofskifte i foråret, det var så slemt at jeg blev indlagt med det samme.
    Jeg havde også utrolig dårlig hørelse, det var helt pinligt når folk talte til mig, og jeg kunne ikke koncentrere mig, og slet ikke om ting der skulle foregå i fremtiden, jeg måtte tage en dag af gangen, og bruge en hel masse små lapper til at huske forskellige ting.
    Nu er min hørelse kommet igen, den kom stille og roligt tilbage efter jeg nåede op på den mængde eltroxin jeg skulle have, de fleste dage har jeg det godt.
    Men jeg tåler ikke for meget sress, så får jeg vat i hovedet igen.
    Så jeg kan trøste dig med at det ikke er dit hoved der er noget galt med, det er stofskiftet, det skal nok blive bedre, men det tager utrolig lang tid.
    KH
  • Indstillinger
    Hej Birgit
    ja, jeg skulle tro det var mig selv der havde skrevet dit indlæg.
    Jeg har lavt stofskifte juni 08.
    Jeg har haft det lige som dig, mit stofskifte er nu lidt for højt og jeg er igen ved at få det finjusteret.
    Kolde varme fødder og hænder og i næste øjeblik mærkes det som om det er en begyndende feber jeg får.
    Uro i kroppen fra hals og nedaf.
    Hjerte der gallopere.
    Kan ikke overskue en skid, lidt bliver meget hurtigt for meget.
    Tung og ondt i kroppen.
    hovedet snurrer.
    Ja mange af dine symptomerne ligner mine.
    Hals der snørre sig sammen, mærkes lige som angst (men det er det ikke, det ER sygsommen)
    jeg har helt klart fået det væsentligere bedre, så
    fat mod.
    Men min hovedbund mærker ligesom om jeg går med en hjelm, hvor jeg kan mærke små knappenåle i, har du det også sådan?
    Hilsen Helle.
  • Indstillinger
    Hej Birgit.

    Jeg genkender stort set alle dine symptomer.
    Det der har hjulpet på mig er at komme til specialisterne og hurtigt få reguleret eltroxinen op, fra 50 mg hver anden dag til 100 mg HVER DAG.
    Dette gik hurtigt idet jeg var gravid på daværende tidspunkt, idag efter 1½ måned med opregulering er min TSH normal 3,91 og de andre tal også fine:)
    Desværre for min krop har jeg fået stress i forbindelse med det lave stofskifte (om det var ægget eller hønen der kom først er altid spørgsmålet) Så det arbejder jeg på nu. Men det er rigtigt dejligt ikke at have for lavt stofskifte mere, jeg er rigtig glad og er ligesom "vågnet" igen. Var i byen i weekenden og kunne være blevet ved hele natten og dagen efter havde jeg kun lidt træthed og fuldesyge.

    Det er som at se og begynde på livet på ny:)

    mvh. Mickey01
  • Indstillinger
    Hej Annika, Helle og Mickey
    Tak for jeres svar, det hjælper alligevel en del, somme tider tror man at man er ved at blive skør!
    Blev sat ned forrige mandag og ved ikke om omvæltningen toppede i weekenden, for føj hvor har jeg haft det skidt, søndag var jeg lige til at trække om bag laden! og så, underligt nok, vågner jeg mandag morgen (igår) uden uro, eller meget lidt. Fik smil på læben, fik gået en mega lang tur, fejet blade osv.
    Det eneste var, at jeg følte det som om jeg havde en let influenza, løbende næse og øjne, tungt hoved og øm i hele kroppen, men det var noget jeg kunne forholde mig til. Det hjalp lidt på optimismen:-)

    Dagen i dag startede så med mere uro, lidt trist! Føjtede lidt rundt på nettet og kom til at læse en artikel om en som os, men hvor manden var skredet med børnene, så fik jeg nok.
    Inden jeg så mig om havde jeg fået tøj på og nu sidder jeg så her og har fået gjort rent, ordnet vasketøj og så skal så lige ud på en gå tur inden det bliver alt for mørkt. Altså, energien må jo også være på vej retur, kroppen virker også ok lige nu.
    Helle, hvor længe gik der ved dig, fra du havde lavet om, til du fik det bedre? Krydser bare så meget fingre for at det her bliver ved:-), har ikke lyst til flere dyk.
    Fik lavet nye prøver igår, så dem er jeg også spændt på, samt hvad han siger.
    Og jo Helle, nogle gange har det føltes som om jeg havde en kalot på hovedet, hvor der ind imellem kunne forekomme en sovende, prikkende fornemmelse, specielt i min højre side. Trykken i panden og bag øjnene. Har haft stirrende øjne, specielt det højre, men det har fortaget sig en del efter jeg begyndte på Thycapzol.
    Mickey, har fået respekt for Eltroxinen, skal jeg ha' det, tror jeg det bliver meget små doser til at starte med, hver gang der er blevet lavet om i medicinen, har det jo taget over en uge med utilpashed, skide træls.
    KH Birgit
  • Indstillinger
    hej Birgit.
    Du spørger om, hvor lang tid det tager for mig når jeg får lavet om til jeg får det bedre?
    Min stofskifte blev konstateret i juni mdr.
    jeg startede med 100 eltroxin steg hurtigt til 200 og har så gået ned og op i medicinen.
    Når jeg får reguletet min medicin kan jeg mærke det med det samme og det "topper" nok på ca. 3-4 dagen, jeg tror det tager ca. 14 dage inden jeg får det bedre. (ikke for at tage modet fra dig, og ikke to mennesker er ens)
    Når jeg tænker tilbage, tror jeg det ville have været bedre for mig, hvis jeg ikke var blevet reguleret med så stor doser på engang.
    Det der er så frustrerende ved den her sygdom, er at det ikke går stabilt op af bakken hele tiden, men at det lige pludselig kan vippe så man får det af H....til. Man ikke ved, hvordan man har det om 2 dage....den uvished er næsten ikke til at klare.
    Så det er en god øvlese at lære at være til stede i nuet....men det er SVÆRT
    I de perioder, hvor jeg har det dårligt, kan jeg næsten ikke huske, når jeg har haft det godt, og tænker sorte tanker, hvornår bliver det bedre, bliver det nogensinde bedre kan jeg nogensinde komme på arbejde igen....osv
    Jeg vil foreslå dig, at du skrive det ned hvad du får af medicin og når du bliver ændret hvad der så sker med dig. Det er godt at tænke tilbage på, når det er en rigtig æv dag.
    Mange tanker fra mig til dig.
    hvordan er det nu, går du til kontrol på sygehus?
    Hilsen Helle
  • Indstillinger
    Hej Helle
    Nej, 2 mennesker er ikke ens - og dog!
    Ved ændring begynder det for mig at gå ned af bakke på 3-4 dagen og topper åbenbart på 7 dagen, hvorefter det så går noget op og ned.
    Den erfaring jeg har gjort mig, er også at jeg skal reguleres med meget små doser af gangen, må egentlig også være det bedste for at finde det rigtige sted! ellers ved man jo ikke hvilken vej man skal gå næste gang. Vi ved jo ikke hvor tallene skal ligge, for at vi har det godt, mine tal er aldrig blevet målt i rask tilstand!
    Jeg har lært at leve og nyde i nuet, bliver jeg simpelthen nødt til, de dage bliver brugt til at tænke på, når dagen er sort.
    Kender godt de sorte tanker, min største skræk er at jeg bare aldrig kan blive rask! og skal gå rundt og være ustabil resten af livet. Det der gør mig mest ked af det, er al den tid og livs kvalitet man har mistet, når der nu er så meget man gerne vil, både for sig selv og sine kære.
    Alt er flittigt noteret, alle papirer er gemt og bruger meget at se tilbage på hvordan det var sidst, oftest er mønsteret det samme, så man har lidt at forholde sig til, når det går rigtig dårligt.
    Da jeg i april ikke kom en skid videre ved egen læge og nærmest blev smidt ud, tog vi kontakt til et privat hospital, hvor jeg så stadig går. Desværre stoppede min første rare læge, som hovedsagelig tog udgangspukt i det hele menneske. Den nye virker da også ok, han er bare lidt mere teoretisk - i bund og grund er det nok fordi tilliden ligger mest ved den første, det var jo ham der "reddede" mig.
    Også en masse tanker til dig fra mig.
    Kh Birgit
Log in eller Registrér for at kommentere.