Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Ud med parfumen!

Kære debattører

Har I læst om Miljøstyrelsens nye kampagne, der skal gøre unge mere opmærksomme på risikoen for allergi ved parfumerede plejeprodukter? Rigtig mange unge bruger parfume og parfumerede plejeprodukter dagligt og er ikke opmærksomme på risikoen ved det.

Læs nyheden her:
http://premium.netdoktor.com/dk/portal/ ... =10&Y=2008

Gør I mon noget for at undgå parfume i hverdagen? Måske har I nogle gode tips til, hvordan man kan orientere sig i junglen af personlige plejeprodukter.

Læs evt. denne artikel om kemi i hverdagen, som beskriver, at man f.eks. kan gå efter de Svane-mærkede produkter:
http://www.netdoktor.dk/sundhed/fakta/k ... rdagen.htm

God weekend.

Med venlig hilsen
Redaktionen
Netdoktor

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Netdoktor

    Det er et rigtig vigtigt emne, I tager op her. Jeg læste på Informationscenter for Miljø & Sundheds hjemmeside http://www.miljoeogsundhed.dk/default.aspx, at der er noget, der hedder cocktail-effekten af disse parfumestoffer, som gør, at selv om man kun bruger få parfumerede midler, så kan de godt reagere sammen, så effekten bliver langt større end man havde troet for bare det enkelte stof... vildt interessant...

    Det fik mig til at bruge mærket Tusindfryd fra Irma, som er både svanemærket og uden parfume eller parabener, men der er selvfølgelig også mange andre gode mærker derude uden alle stofferne i - det er bare at undersøge det lidt.

    Men det er svært at købe gode hårprodukter (altså voks, gele mv.) som er svanemærkede... syntes ikke Tusindfryds var så godt lige på det punkt - har I andre nogle gode idéer måske? vil meget gerne høre :-)
  • Indstillinger
    Hej Netdoktor og cykelmyg

    Fedt at det emne bliver taget op. Jeg prøver selv at begrænse min brug af prafume, men det er virkelig svært, for der er jo parfume i rigtig mange af de produkter som man bruger hver dag. I Matas har jeg dog bemærket, at alle de stribede er kommet i parfumefri udgaver (dem med gråt låg) det er en super god måde at gøre det på, og det gør det meget let for forbrugerne at gennemskue om der er parfume eller ej.

    Mht. hårprodukter, så kan det være meget svært. Jeg bruger selv mærket John Masters - det virker rigtig godt, dufter dejligt naturligt. Det er desværre lidt smådyrt, så hvis der er nogen, er har kender nogle andre gode produkter, så vil jeg også meget gerne høre om dem :-)

    Vh
    B
  • Indstillinger
    Hej igen Abugge

    Tak for dit gode råd om Matas-produkterne med det grå låg! det havde jeg aldrig selv tænkt på - jeg handler ikke så meget i Matas, men kommer der selvfølgelig en gang imellem, og så har du da helt ret i, at det så er meget lettere at overskue, hvad man skal kigge efter :-)

    Grå låg er vejen frem :-)
  • Indstillinger
    Hej igen,

    Jeg glemte lige at skrive, at de går låg kun garanterer, at der ikke er parfume i produktet. Desværre er der stadig parabener mv. i mange af bøtterne med de grå låg.

    :-)
    B
  • Indstillinger
    Hej igen Bugge

    Ja - tak igen for tippet, det er netop i forhold til parabenerne, at jeg vælger Tusindfryd så meget jeg kan komme af sted med det, så må jeg lige se nærmere på Matas-produkterne med de grå låg næste gang jeg er der, hvis jeg skal bruge noget, som Tusindfryd ikke har.

    Måske er det også svært at se sig helt fri for parabener, men så kan man jo prøve at vælge produkter med dem, der i hvert fald ikke indeholder de værste, såsom propyl-, butyl-, isopropyl- og isobutyl-paraben.

    Kærlig hilsen Cykelmyggen
  • Indstillinger
    Det kan være svært at finde gode produkter uden parfume, da mange producenter af produkter indenfor hudpleje og hårpleje ikke prioriterer området særlig højt. Jeg har fundet denne side, hvor man kan købe allergivenlige og svanemærket produkter fra en producent, som kun producerer uden parfume:

    http://www.nordicsense.dk

    Jeg har indtil videre prøvet shampoo og balsam og det fungerer perfekt!
    Håber at I kan få glæde af tippet.
  • Indstillinger
    Tak for det gode råd. Jeg har nu prøvet 4 af de 8 super produkter fra Nordic Sense med et godt resultat. Især den parfumefri shampoo, balsam og ansigtscreme kan anbefales. Hjemmesiden indeholder også produkter uden parfume og parabener til mindre børn. Test selv: http://www.nordicsense.dk
    Dejligt at også produkter med svanemærket kan være lækre!!
    vh Hanne Mikkelsen
Log in eller Registrér for at kommentere.