Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Spinal Stenose efterfølgende en stivgørende opr.

Redigeret 19 september, 2012, 16:25 i Slidgigt
Er der nogen der har gode/eller dårlige erfaringer med operatoin af Spinal Stenose (Knoglemarvsforsnævring )med efterfølgende stivgørende opr. af L3/l4 og L4 / L5
Er i 1997 opr. for en stor diskusprolaps og måtte reopereres i 1998 og fjernelse af en torntap, da overlægen ikke fik det hele med ud i første omgang. Jeg har smerter i højre side af lænden og ned i begge ben, muskelsvaghed efterhånden og kan ikke gå langt, har konstant ondt på panodiler og kodein hver dag. Var indstillet til opr. i juni i år, men takkede nej tak, er i tænkeboks, til ny samtale med overlægen på Silkeborg Sygehus d. 31/10. Ved hvad jeg har, men ikke hvad jeg får efter denne opr. Er bange for lammelser, ukontroleret blære og tarmfunktion eller jeg får det værre.Vil meget gerne høre andres meninger og erfaringer!Er eller et glad og positivt menneske. Har gennemgået flere større opr. og har aldrig været så bange for følgerne som denne opr.
M.V.H. E.K.J.

Kommentarer

  • Indstillinger
    Er der ikke nogen der vil besvare mit spørgsmål om erfaringer indenfor knoglemarvsforsnævring og stivgørende operation i lænderyggen?? :-) Min mand og jeg skal til samtale d. 31/11, hvor jeg skal give endeligt svar om jeg vil lade mig operere, selv om jeg godt ved det bliver en nødvendighed, grundet smerterne og trykket på nerverne! Der må være nogen derude der har prøvet denne opr.???

    M.V.H

    E.K.J.
  • Indstillinger
    Hej.

    Jeg har ingen afering med op, men det er der mange der har hvis du går ind under feldet "rygsmerter"

    Prøv det :-)

    Håber så at du der kan få de svar du ønsker.

    Mvh Kæthe
  • Indstillinger
    Kære Kæthe!

    Tusind tak for din oplysning.

    M.v.h. E.K.J :-)
  • Indstillinger
    Hej.
    Har selv spinalstenose og valgte ikke at få foretaget en sådan op......grunden til dette, er denne; har gået med det i 8 år og som lægerne siger inde på RH. vil de ikke give nogen garanti...........de mener når nerven har været under tryk i disse år vil det være en permanent skade.
    Grunden til jeg har gået så længe, er såmend... de som kalder sig læger, blev ved med, at påstå, at det kun var slidgigt.

    Forlangte sidste sommer, at få foretaget en second opinion og her kom jeg ind på RH. .fik foretaget MR scanning og SSEP og EMG. Først der fik forklaringen på problemet.
    Så dagligt holder jeg " skruen i vandet " med 200 mg dolol og 6 ketogan.....så er somme tider ret skæv.

    Håber det bedste for dig.

    Mvh.
  • Indstillinger
    Jamen så vil jeg komme med lidt opmuntring.
    Jeg blev opereret 3. januar 2008 for spinalstenose.
    Jeg fik fjernet tre torntappe og frigjort nerven opad og nedad for for disse niveuer.
    Jeg havde slidgigt og stenose i hele lændedelen.
    Jeg havde de rigtig slemt inden opeationen. Kunne ikke gå, havde føleforstyrrelser i benene og meget mere.
    I dag er jeg stort set smerte fri. Jeg kan gå lige så langt jeg vil og uden problemer.
    De lovede mig, at de kunne hjælpe mig med at kunne gå, men selve ryggen kunne de ikke gøre noget ved.
    Jeg er født med en meget svag ryg, sagde de. Så der er visse ting jeg ikke så gerne må. Det er støvsugning, sengeredning og lignende ting.
    Jeg er ikke blevet stivgjort.
    Jeg har det virkelig godt efter operationen.
  • Indstillinger
    Hejsa!

    Jeg har været hele turen igennem - i ´99 dekomprimering på 3 niveauer i lænden - i ´02 stivgørelse på 5 niveauer incl. supplerende dekomprimering - re-operation 2 uger efter, hvor man fjernede alt metalværket, der var gået løst grundet svær knogleskørhed. Denne var forinden opstået på grund af min immobilitet - en tvungen bevægelsesbegrænsning pga. voldsomme smerter. Noget lægerne først bagefter har udfundet.

    Intet har hjulpet - tværtimod - grundet den trods alt gennemførte stivgørelse udviklede min knogleskørhed sig til særdeles svær grad, hvilket har medført 13 brud/sammenfald.

    I dag er jeg 15 grader foroverbøjet grundet sammenfaldene og konstant på morfin.

    Du skriver, at du bruger almindelig håndkøbsmedicin for smertebehandling. Hvis denne giver dig en vis lindring, er du ikke kandidat til en stivgørelse. Smerterne skal være virkeligt intolerable (utålelige), før du evt. går i gang med en stivgørelse.

    Ortopædkirurgerne vil normalt kræve, at du forud for et evt. tilbud om stivgørelse har gennemført en 3-ugers testkorsettering med godt resultat. En stivgørelse har primært til formål at bedre en instabilitet i ryggen. Hvis en sådan er dit primære problem, vil testkorsetteringen vise en bedring.

    Spinal Stenose er imidlertid normalt ikke forenelig med en testkorsettering. Smerterne herfra kan nemlig forværres, hvis din ryg bliver fikseret af korsettet. I mit tilfælde valgte specialisterne at se bort fra en testkorsettering grundet mine problemer med fastlåsning. Men dette gjorde, at den stivgørelse, som jeg fik tilbudt, fik karakter af et rent forsøgsvist indgreb. Og forsøget gik i mit tilfælde helt galt.

    Jeg har gennem 10 år måttet sætte mig ind i hele den lægevidenskabelige baggrund for sådanne indgreb - ikke af "sygelig" interesse - men alene for at kunne hamle op med særdeles vrangvillige pensionsmyndigheder.

    Jeg kan på baggrund heraf sikkert give dig en masse oplysninger, viden, tips og tricks - det bliver for omfattende i dette forum - kontakt mig derfor gerne for en snak pr. telefon på 8654-4614.

    Mvh.

    Polle Flaunø
  • Indstillinger
    Hi med jer her her er mine oplevelser af spinal stenose og 3 kronrtapper nindre / lætter jeg er reopareret 3 gange for spinal stenose og det er ikke de bedste oplysninger jeg har jeg har døjet med de forfærdeligste smærter efter den sidste opration på Riget 1999 og har haft de forfærdeligste smærter og har været ved at opgive det hele men gjorde det ikke jeg fik ketogen 25 tabbeletter om dagen og øgende til jeg fik en god læge som var intraseret i at hjælpe og det lykkes nu får jeg lyrica 75 mg gange 2 daglig og ikke noget mofin mere hvor herligt jeg kunne igen få en tålig hverdag der skrives meget om bivirkningerne men jeg har ikke mærket meget til dem jeg har fået en tålig hverdag nu og skal snart til en smærteklinik hvad jeg forvendter mig meget af . jeg ved udemærket at jeg aldrig bliver rask men pyt bare jeg kan få en tålig hverdag og kan tage på fiske ture og hygge mig og have det rart men helt fri for mine smærter regner jeg aldrig med da man ikke bliver raske igen jeg er trods alt blevet skadet med min ryg og der er der alle nerveforbindelserne er . dette var mit bud på spinal stenosen hav en rigtig god dag og må i få mange af dem hi hi og stå op i morgen og se solen stå op og glæd jer over dette for der er så mange glæder
  • Indstillinger
    Min mor har stenose i ryggen, men har fået at vide, at hun ikke vil kunne holde til en operation, pga. hjertet (fået ny hjerteklap). Hun får meget medicin og smertestillende (morfin), men det gør hende meget træt. Har i øvrigt fået smertestillende indsprøjtninger på en smerteklinik, men der virker ikke særlig godt mere. Når jeg læser de forskellige indlæg, får jeg det indtryk, at operationen med at gøre nogle led stive ikke er så stor, men måske har jeg misforstået det. Hellere have en del af ryggen stiv end smerter. Skal patienten ligge på maven under operationen, eller kan den udføres, når patienten ligger på siden, hvis patienten ikke kan tåle at ligge på maven? Det gør mig virklig ondt at se sin mor i så stor pine døgnet rundt (nattesøvn bliver der desværre ikke meget af pga. smerter. Alternativt kan der gives smertelindrende akupunktur i tilfælde af total udelukkelse af operation?
    Jeg ser frem til at høre forslag .

    mvh
    isf
  • Indstillinger
    Jeg har igennem 10 år gået med smerter i lænden, voldsom uro i venstre ben, smerter i benet når jeg gik, og de sidste to år har jeg kun kunnet sidde eller stå op kort tid af gangen. Er oppe flere gange om natten, fordi jeg vågner med smerter i venstre side af hofte og ben. Har fået konstateret MB morbus betcherew, og sat på en masse gigtmedicin, som jeg har måtte opgive at tage fordi min mave ikke kunne klare de smerter de gav istedet. Dolol, og lign har jeg også været igennem, men kaster op af det smertestillende.
    Gigtlægen på sygehuset, mente indirekte, at jeg var "hypokonder" når jeg ikke reagerede på det gigtmedicin, og jeg følte mig tabt i systemet, tilfældigt en dag hos min egen læge siger han pludselig JEG TROR jeg ved hvad du fejler.
    Henvisning til MR Scanning, og jubiiiiiiiiii, jeg fik konstateret spinalstenose. Jeg var lykkelig at jeg endelig havde fået en grund til at det gjorde så ondt, og jeg glædede mig til at nu kunne det måske afhjælpes med operation.

    Blev indkaldt til forundersøgelse på ortopædkir. amb. hvor lægen fortalte mig, at billederne fra scanningen viste to steder der var forsnævring, men at han ikke mente at det kunne gøre så ondt som jeg sagde. Så han konklusion var, at det nok var ligemeget at gå ind og operere, for der var måske noget andet galt, der gav de voldsomme smerter PÅ TRODS af at der var bevist 2 områder i ryggen med forsnævring.
    Jeg er så langt ude nu, at jeg opgiver snart at leve med de smerter, og jeg har ikke råd til et privathospital.
    Hvad skal jeg gøre, for at komme videre i systemet??? jeg magter snart ikke de smerter mere. Jeg var så glad da de endelig fandt spinalstenose, men de mener ikke at en operation vil hjælpe, at det nok er noget andet??
    Nogen der har et godt råd, jeg vil være så taknemmelig hvis jeg kunne få lidt hjælp herinde.
    Jeg føler, at jeg ikke er værd at bruge penge på i sundhedssystemet, når de ikke engang vil prøve en operation, selv om de ikke selv ved om det kan afhjælpe. Jeg er 49 år, er strandet på kontanthjælp nu, fordi jeg ikke mere kan få forlænget mine sygedp. efter 2 gange forlængelser. Jeg kan snart ikke overskue resten af mit liv mere.
    Skal jeg bare leve i dette smertehelvede resten af mit liv nu, eller findes der andre muligheder??
  • Indstillinger
    Spinalstenose gør ondt.
    Jeg skal opereres i morgen. Der er kommet spinalstenose to nye steder. Jeg glæder mig til i overmorgen, så kan jeg formentlig gå igen.
    Det har været helt tosset med smerter i sommer, og ryggen bliver træt, begge ben er helt umulige, dog er det venstre ben værst.
    I dag, hvor jeg har forberedt og købt ind o.s.v. er det helt galt.
    Men i morgen, har jeg det sikkert allerede bedre, bortset fra smerter efter operationen.
Log in eller Registrér for at kommentere.