Hjem Muskler, led og knogler Rygsmerter

Rygsmerter

Redigeret 20 oktober, 2008, 09:53 i Rygsmerter
Hej,

Jeg har med nogle mellemrum de senere år haft rygsmerter hvor jeg bliver skæv i ryggen og har svært ved at gå. Det er jo noget alle oplever mere eller mindre. Men nu er det gået hen og blev kronisk. Jeg sidder ned det meste af tiden, er nødt til at spise dolol med pinex, som alligevel ikke kan tage smerterne. At skulle ud at gå eller handle er en pine. Smerterne er værst når jeg ligger ned og 2 dolol + 2 pinex kan ikke tage smerterne. Hvad gør man så? Morfin er jo noget skidt da man bliver afhængig af det. Samtidig så er jeg somme tider øm i skridtet. Jeg ved ikke om det skyldes at jeg spænder musklerne på den måde. Dette er efterhånden blevet ret invaliderende da jeg ikke rigtig kan gøre noget for andre. Sidder bare på en stol. Røntgenundersøgelse viser slidte bruskskiver i 4-5 søjle samt lidt slidgigt i hoften. Men siden jeg pludselig fik en brændende følelse dernede hvor det dengang sommetider gjorde ondt, så har det været konstant. Er der nogen som har oplevet noget lignende? Man kan selvfølgelig lære at leve med smerter men hvor ville det være en befrielse at slippe for det engang imellem. Jeg tvivler på at jeg kommer ud på arbejdsmarkedet igen - kun til siddende arbejde. Går til genoptræning hos fysioterapeut men indtil videre uden nogen nævneværdig virkning. Der er ikke nogen som kender et eller andet vidundermiddel til den slags? :) - glucosamin har ikke haft nogen virkning. Jeg er sygemeldt på ca. 2 måned nu og kan ikke mærke nogen forbedring.

Med venlig hilsen
John

Kommentarer

  • Hejsa John

    Det med at sidde ned er altså ikke nogen helt god ide, det er nemlig meget belastende for ryggen, især lænden.
    Jeg kan personligt kun holde ud, at sidde ned i ret kort tid, har heldigvis en bærbar, så jeg kan bruge den liggende :-)

    Dolol, Panodil og til tider med Ibuprofen kan åbenbart hjælpe nogen, men har aldrig rigtigt haft nogen effekt på mine smerter. Jeg har i de senere år accepteret, at tage stærkt smertestillende såsom Morfin, Sirdalud, Lyrica og andet skidt, da jeg så i blot nogen grad kan have et liv, hvor jeg kan være til en smule nytte og ikke "bare" en byrde for mine nære og kære :-)

    Hvis du lagde dig ned ind imellem i stedet for, at sidde så meget kan det måske lette lidt.
    Vi er godt nok alle forskellige, men er vel et forsøg værd, for om det kunne afhjælpe blot lidt ?

    M.V.H.
    Johnny
  • Ja, det lyder ikke ret rart. Hvorledes klarer du det rent arbejdsmæssigt og familiemæssigt? Håber at du klarer det.
    Jeg genkender ikke lige dine symptomer - for som Johnny - får jeg klar smertelindring ved at ligge ned. Og gør det en hel del i løbet af dagen. Så er det jo praktisk smart at jeg er blevet førtidspensionist :)

    Jeg forstår ikke at såfremt dit hverdag ser ud som du beskriver det ikke er indlagt til yderligere undersøgelse? Hvad fortæller specialisterne dig at der skal ske?

    /Stengaard
  • Hej,

    Tak for jeres svar. Problemet er at smerterne bliver værre når jeg ligger ned og jeg kan ikke holde mig oppe ret længe ad gangen når jeg står op. Har også smerter når jeg sidder ned men ikke lige så meget. Det er selvfølgelig individuelt. Jeg må hellere snakke med doktormanden igen. Tak for tipsene.

    Med venlig hilsen
    John
  • Hej igen :-)

    Det var da så lidt og desværre uden det gav det store, men har da lige et tips mere.
    Har du også prøvet at ligge på siden med en pude mellem benene og evt. så ryggen kan støttes badtil.
    Ind imellem får jeg en smule lindring og ro på den måde, er da i det mindste et forsøg værd ?

    Uanset hvad ville en tur til doktormanden nok være en god ide ;-)

    M.V.H.
    Johnny
  • Hej John
    Det er da ikke nemt, når du hverken kan stå, sidde eller ligge...hvad gør man så? Kan du gå...cykle?
    En god måde at ligge på er også at lægge sig på gulvet på et tæppe, så det ikke er for koldt, og så lægge benene op i en stol, sådan at der er en ret vinkel i hofte og knæ... og så et tæppe over, så man virkelig kan slappe lidt af. Det er beviseligt den stilling der belaster mindst i lænden. Og når du har ligget sådan en times tid, så er det vist afsted til lægen....held og lykke.
    Hilsen Anette
Log in eller Registrér for at kommentere.