Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

lavt stofskifte eller stress?

Hej.

Nu ved jeg ikke rigtigt hvordan jeg skal finde hoved eller hale i noget længere, føler mig egentligt fuldstændig kørt ud på et sidespor. Min læge har sygemeldt mig med stress, for hun siger at alle mine symptomer er stress. Hmm ja men jeg er da også stresset. Nu skal jeg d. 13/10 igang med et stress coach forløb gennem kommunen, hvor jeg skal føre dagbog, skrive ned hvad jeg spiser, til en stress coach, til en fys 2 gange om ugen. Nu prøver jeg at være openminded overfor det, men jeg tror ikke dette bare er stress, dette har absolut noget at gøre med for lavt stofskifte. Jeg sagde meget bestemt til stress-damen fra komm. at det var lige lovligt meget at overskue, når man har stress. Jeg har nu lavede en aftale med mig selv, at jeg vil tænke positivt og være openminded overfor den hjælp jeg kan få. Men jeg tager aldrig nogensinde psykofarmika, selvom min læge gerne vil det, hun er meget glad for bare at skrive en recept på nogle piller.. hun kunne selv tage dem kunne hun.

hilsen mickey01.

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Mickey Undskyld - kom til at trykke send for hurtigt!
    Jeg er lidt i samme båd som dig - også sygemeldt MED stress og lavt stofskifte. Min læge mener ikke det er stress, men lavt stofskifte, min arbejdsgiver mener det er stress så jeg skal til stresspsykolog. Jeg selv er meget i tvivl og har det skidt med at gå hjemme, hvis det "bare" er stofskiftet - da mine tal ser "fine" ud og jeg skulle være velreguleret med Eltroxin. Så nytter det jo ikke at gå hjemme, da det jo kan dreje sig om ÅR før man får det bedre. Du har ret - det er totalt stressende at være sygemeldt og føle at kommunen og arbejdsgiveren ånder en i nakken - og så især når man ikke ved PRÆCIST hvad man fejler!
    Hvordan kan det være at du har en formodning om at det skyldes dit stofskifte - har du fået målt dine tal og er du i behandling. Hvilke symptomer har du hvis jeg må spørge - er jo lidt nysgerrig over at møde en ligesindet.
    God weekend til dig
    Med venlig hilsen Gitte40
  • Indstillinger
    Hej Gitte.

    Mit TSH er 9,7. før var det 9,1 og før dette 10,5.
    De andre tal T3 og T4 holder sig inde for normalen.
    Jeg har gået i over et halvt år nu og haft det som om, jeg skulle til at have influenza. Total træt, ømme muskler, ondt i maven, går ved siden af mig selv, koncentrationsbesvær, hukommelsen er lidt dårlig og meget lydfølsom med en ringen/summen for ørene, samt trykken for brystet og i halsen, som en der står og holder mig om halsen.
    Jeg har det som om, jeg ikke rigtigt kan vågne i løbet af dagen, selvom jeg prøver at være aktiv og motionere. Da jeg fik konstateret for lavt stofskifte 1. juli, var min skjoldbruskkirtel også hævet og det er de samme symptomer jeg stadig har nu.
    Jeg er samtidigt også stresset pga. mit arb. men har det på samme måde som, før jeg fik problemer på arb.
    hilsen mickey
    hilsen Mickey
  • Indstillinger
    hov glemte lige at sige at jeg får eltroxin 50 mg hver anden dag.

    Har du Gitte været hos stresspsykologen endnu og hvis, hvordan gik det????

    hilsen Mickey
  • Indstillinger
    Kære Mikey og Gitte

    Stress og stofskiftesygdomme hænger sammen, hvis I spørger mig. Jeg har lavt stofskifte - fik det konstateret i påsken 2007 efter en ret hård fødsel og dødsfald i familien (TSH var 112) og selv om jeg efterhånden begynder at være mere velreguleret, så skal jeg være varsom overfor stress. Eller rettere det er utrolig stressende at have en stofskifte-sygdom. Ofte er stofskiftesygdomme blevet forvekslet med depression m.m., fordi symptomerne ligner. Jeg har fortsat en trykken på halsen (bruger et lille tørklæde - det hjælper lidt)og andre symptomer, som vel burde forsvinde, men ikke er det endnu. Jeg kan anbefale, at I læser noget materiale fra stofskifteforeningen - det har hjulpet mig, men som sagt har forsat symptomer, selvom TSH nu er inden for normalområdet.
    God bedring til jer begge!
  • Indstillinger
    Hej Mickey og Jane


    Mit Tsh var kun en enkelt gang oppe på 10 men har ellers lagt lige omkring 4 eller lidt derunder. Min læge gik med til behandling fordi jeg havde mange symptomer og jeg synes at jeg fik det bedre i de første måneder med Eltroxin men har aldrig følt mig symptomfri. Og ja det er stressende at have lavt stofskifte, især fordi man slet ikke fungerer som før og alt foregår langsommere. På mit arbejder hober de lidt sværere ting sig ofte op fordi jeg er så TRÆT og ikke kan tænke. På mit arbejde var der pres på efter sommerferien og det er som om at jeg får sværere og sværere ved at tackle stort arbejdspres og at have mange bolde i luften. Ja så hvad er det lige der er årsag og virkning her - er det stofskiftet der gør en mere sårbar og hudløb hvilket gør at man ikke håndterer stress så godt eller er det en stresset hverdag der går at ens stofskifte har svært ved at finde et leje?
    På mandag skal jeg til stresspsykolog og er lidt spændt på det. Har nu været sygemeldt i 4 uger og ja hvordan var det lige jeg havde det i kroppen dengang - når man har gået hjemme i et stykke tid ændres tingene jo. Men mine symptomer var/er : kvalme/appetitløshed, lammende TRÆTHED, koncentrationsbesvær, glemsom/tåget i hjernen, maveproblemer, søvnforstyrrelser (vågner mange gange rigtigt tidligt), hjertebanken /dobbeltslag, ofte hovedpine, bleg med sorte rande under øjnene + poser under øjnene - ja ligner noget katten har slæbt ind. Nogle dage går det lidt bedre, men så bliver jeg ligesom "hyper" hvor jeg sætter mange ting i gang - uden dog at få dem gjort færdig ;o(
    Ja som sagt - typiske stresssymptomer men også typiske symptomer på lavt stofskifte. Dybt frustrerende.
    Tak for jeres søde beskeder iøvrigt og rigtig god weekend til jer begge. Jeg er p.t. indlagt på hospitalet med min datter - iøvrigt også noget af en stressfaktor - ja og jeg føler mig næsten for syg til at være her - og mangler lige overskuddet til at "være noget" for hende. Men som mor har man jo faktisk uanede ressourcer i en sådan situation.... Men det er noget ÆV altsammen.
    Håber snart det går fremdad..
    Med venlig hilsen Gitte
  • Indstillinger
    Hej Mickey og Jane.
    Har din læge sendt henvisningen til endokrinologisk afdeling?
    Det er meget vigtigt, at du kommer "et sted", hvor de ved, hvad de har med at gøre.
    Din læge ved åbenbart ikke ret meget om stofskifte,
    (han/hun er desværre ikke alene).
    50 mikrogram hveranden dag er dosis man giver til ældre hjertesyge kvinder.
    TSH referenceområderne svinger meget fra laboratorie til laboratorie mange steder "hedder" de 0,3-4,2.
    MEN- når du først har fået konstateret sygdommen, viser undersøgelser, at langt de fleste får det bedre hvis TSH ligger lige omkring 1,0.
    Det er en hårfin balance at blive reguleret rigtigt, og det kan I kun blive i samarbejde med professionelle.
    Så kridt skoene og afsted til ambulatoriet for jeres egen skyld.
    God søndag.
    Hilsen Inge
  • Indstillinger
    Hej!

    Inge hvor er det rart at høre, at min dosis lyder underlig.. med en pille hveranden dag. så kan det være der er håb forude, at jeg kan reguleres op, når jeg kommer ud til specialisterne.
    Og til alle jer andre, hvor er det rart at høre at jeg ikke er blevet helt skør og ikke er den eneste der, må bakse med systemet. Tak for jeres råd og støtte.

    ps. min læge fik endelig sendt en henvisning afsted til endokrinologisk afdeling, hun havde en helvedes masse dårlige undskyldninger, og ville ikke engang have at jeg selv kunne tage ud og aflevere den på afdelingen. Nu stoler jeg ikke så meget på læger, jeg skal hvertfald overbevises.

    hilsen mickey
Log in eller Registrér for at kommentere.