Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Ny i gruppen m/lavt stofskifte og højt blodtryk

Hej

Jeg har læst mig gennem en del at alle debatterne, men er ikke stødt på nogen af jer der havde forhøjet blodtryk, da I fik konstateret lavt stofskifte.
Jeg fik konstateret lavt stofsk. i juni og er nu på en 100 mikrogram dosis Eltroxin om dagen. Har også i perioden fra juni haft hovedpine, snurren i hovedet, hjertebanken. Lige nu er TSH;P 6.3 miu/l, T4,frit;P 13.7 pmol/l Tilgængæld har jeg oplevet at mit hoved kører hurtigere (det var også ved at gå i stå før) jeg kan huske mere og har det bedre end før medicinen, er dog ikke på toppen. Har også fået en meget stor trang til at spise hele tiden, og har ikke tabt mig et gram nærmere det omvendte.
Jeg kunne godt tænke mig at høre fra jer, hvis I har nogen erfaringer med for højt blodtryk og om Eltroxin hjælper på dette.
Skal til lægen på torsdag og det ender nok med en henvisning til en specialist, da mit stofskifte ikke reagerer særligt godt på medicinen og blodtrykket er for højt.

Kommentarer

  • Indstillinger
    Jeg kan fortælle dig at jeg også havde begyndt at få for højt blodtryk, og min læge sagde at det nok var pga. stofskiftet var for lavt, og nu efter et halvt års behandling er mit blodtryk fint. Mærkeligt nok havde jeg meget lav puls, hvad jeg ellers aldrig har haft. Men det er jo nok tegn på at kroppen har været ved at gå helt i stå. Jeg har stadig dage hvor jeg ikke har det så godt, men de fleste dage har jeg det godt igen, jeg får skiftevis 100 og 150 eltroxin om dagen.Jeg har heller ikke tabt mig, for jeg har også en meget god appetit, men jeg har også stoppet med at ryge for godt et år siden.
    Jeg håber du snart får det godt.
    kh.
  • Indstillinger
    Hej til dig og velkommen på debatten
    Nu skriver du ikke, hvor højt dit blodtryk er,men det er normalt ,at der følger for højt BT med når man får for lavt stofskifte ,ligesom kolestol tal stiger pga fedtet hober sig op ,alt dette falder igen når eltroxinen har virket i LANG tid og det er måneder vi taler om-Mit BT var også højt ift ,hvad det plejer-ikke meget højt men 145/90 (normalt 100-110 /70)
    Dine symptomer med du ikke har det godt ,de følger desværre med og som du kan læse har mange af os beskrevet det-vi er "mærkelige" i hovedet nogle dage mere end andre ,hovedpine osv-Jeg tror personligt hovedpinen skyldes ,at affalds stofferne hober sig op pga lav forbrænding -syntes det hjælper, at motionere og gå i sauna og få svedt ud-men jeg ved også, at man skal have energien til at motionere-Jeg var sygemeldt 5 mdr og er deltids sygemeldt nu,så det er en langvarig affære...
    Jeg oplever til gengæld jeg har fået dårlig smag og ånde af eltroxinen-og det ku' jeg godt tænke mig at høre om andre fornemmer-
    God bedring til dig og er dit BT meget højt ,så hellere forebyg det fremfor ,at blive syg af noget andet !!
    Hilsen Kirsten
  • Indstillinger
    Jeg havde som Annika meget lav puls ca 50 troede i første omgang ,at det var fordi jeg var fit for fight og så har man jo en flot hvilepuls -Ja man har vel lov at være naiv :-)-det var inden jeg blev syg ,men da jeg så blev syg fandt jeg jo ud af det var et symptom ,og rigtig nok som Annika siger er det pga kroppen går helt ned på lavt blus ja nærmest helt i stå-og derfor kan man jo så undre sig BT stiger,men sådan hænger tingene sammen .Alt går på lavt blus i de indre organer-man kan miste håret-øjenbryn - ja det er utroligt så syg man kan blive af de små livsvigtige hormoner-og TRÆT-jeg sov i tre mdr 22 timer i døgnet-ku slet ikke sove mig fra den træthed der fulgte med sygdommen...
  • Indstillinger
    hej voers1.

    Jeg håber du har en god læge, du kan få en henvisning af. dine symptomer med snurren i hovedet oplever jeg også, det gør ikke ondt men føles som en ringen,sussen snurre og nogen gange svimlende fornemmelse.
    Held og lykke.
  • Indstillinger
    Kender en med lavt stofskifte og et BT på 200/120.
    Personen blev indlagt og fik Blodtryksmedicin og vanddrivende.
Log in eller Registrér for at kommentere.