Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Lungefibrose Bente

2»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Bente og mor.
    Jeg er en gammel gut på 64 år,jeg kommer fra vestjylland, har haft sygdommen siden 2003,i 2004 startede jeg med ilt på 4L i dag får jeg 20-24L pr min.Som man så kan se er det jo ikke blevet bedre,tværtimod,men det har jeg vist også sagt til dig også med hensyn til din mor.Jeg har lige være 14 dage på sygehuset,de kunne så ikke hjælpe mig mere,jeg er blevet ringere er afhængig af megen hjælp jeg har ingen kræfter,sygehuset instillede mig til hospice,så der er jeg, sygehuset sagde at jeg skulle gen optrænes med henblik på at komme hjem,så det håber jeg på der passer.men ellers vil jeg sige dig tak for mange hyggelige skrivestunder,det har været dejligt at snakke med nogen som også har fibroce.Jeg skal hilse fra min kone,hun bor ved mig på hospice.Kan i have det rigtig godt,hils din mor mange gange og giv hende et kram fra mig,og sig >newer give up<.De kærligste hilsner fra Ib Og Sonja.
  • Indstillinger
    Kære Ib
    Lige en lille hilsen fra min mor og mig.Jeg er ked af at høre at du har det så dårligt , og at sygehuset siger de ikke kan gøre mere.Den forbandede(undskyld udtrykket) sygdom. Det er utroligt stærkt af dig at du ikke mister modet og stadigvæk er positiv. Jeg vil selvfølgelig også sige dig tak for, at du altid har svaret tilbage, det har været til stor hjælp, ikke mindst for min mor,at høre fra en der er så positiv og som også har lungefibrose. Jeg håber du får kræfter, så du kan kommer hjem til din kone igen. Du må hilse din kære kone, hun må bestemt være stolt af dig. Ha det godt.mange kærlige knus og tanker fra Bente og mor
  • Indstillinger
    Hej Bente og mor

    Jeg skriver på vegne af min mand Ib Flodager Mouritzen som stille sov ind man. d. 23/2 2009 på hospice Limfjord i skive.
    Han var lige til det sidste afklaret med sin situation. Jeg vil gerne takke jer for at have haft kontakt til ham, det var en dejlig afbræk i hans daglig dag.Det værdsatte han meget.

    mvh. hans kone Sonja Mouritzen
  • Indstillinger
    Hej Sonja
    Ved ikke om du læser dette, men nu fik jeg endelig taget mig sammen til at skrive til dig(det gjorde bare så ondt). Jeg er meget ked af at Ib ikke er iblandt os mere. Jeg savner ham meget . Han var utrolig dejlig at skrive sammen med og det gav mig tryghed i forhold til min mors sygdom. Jeg savner hans positive livssyn,og hans gode til råd til min mor, som bla. "never give up. Jeg er glad for, at Ib var afklaret med sin situation indtil det sidste, men det var jeg slet ikke i tvivl om han ville være. Igennem den tid jeg har skrevet med Ib, synes jeg allerede jeg havde kendt ham hele livet. Selvom jeg aldrig har set ham. Jeg ville gerne have lært ham og dig at kende.Ib lagde ikke skjul på at han havde en dejlig kone, der hjalp ham meget.Han var meget glad for at du boede sammen med ham på hospice. Jeg skriver på egne vegne, det simpelthen for svært at fortælle min mor lige nu ,at Ib ikke er mere, hun er meget syg lige nu og hun er ikke så afklaret med sin sygdom, som Ib var. Jeg håber du læser dette Sonja. Jeg takker mange gange for at du har skrevet til mig Sonja.Jeg tænker på dig og fremtiden uden Ib.Jeg ønsker og håber du lever livet forsat, jeg sikker på det var også Ib`s ønske. Ib vil være i mine tanker ofte, og jeg vil mindes ham med glæde.
    Jeg ønsker dig og din familie alt godt fremover.
    Mange kærlige hilsner fra Bente Pedersen



    mange kærlige hilsner fra Bente
  • Indstillinger
    Kære Bente

    håber din mor har det "godt" jeg har nemlig siddet og læst hele den debat og blev så ked af at høre Ib ikke er her længere, min min svigermor er desværre i samme situation, har den dumme og irriterende lungefibrose som kun er blevet være, hun startede på ilt i juni måned på 3 l/m og her ca 4 måneder senere er hun nu på 15 l/m det er gået meget hurtigt ned af bakke med hende og det er virkelig hårdt at se hende lide, hun er konstant træt og er konstant sengeliggende. Hun var til forundersøgelser til udredelse af en lungetransplantation, og da fandt vi så ud af at hun ikke kunne få nye lunger da hendes mellemgulv er lammet og hvis hun får en lungetranplantation ville hun stadig ikke kunne få vejret. Hun er nu erklæret terminal patient og er kommet hjem, og bor hjemme hos mig, så det er virkelig hårdt, hun havde muligheden for at komme på hospice men desværre har vi valgt ikke at fortælle hende det hele da hun er fuldstændig psykisk nedkørt. Hun er en ung kvinde på kun 49 år og har haft sygdommen i ca 6 år.

    hvordan har din mor det? hvad får hun af medicin?
    min svigermor får prednisolon, imurel, mucomyst, blodfortyndende injektion, centyl, kodein.

    håber på at høre fra dig så hurtigt som muligt,

    Hilsen Sadia
  • Indstillinger
    Hej sadia
    Fint du har fulgt med i Ib`s og min debat om sygdommen. Jeg savner meget at skrive med ham, for det har været en stor hjælp og trøst at skrive med en der kendte så godt til sygdommen og som var så positiv.Jeg synes også ligesom dig det er en forfærdelig sygdom og er ked af at høre at din svigermor er så dårlig.Kan de ikke gøre mere for hende på sygehuset ?min mor har det også rigtig dårligt, det er 2 år siden hendes sygdom blev opdaget,og lige siden er den blevet forværret. Hun har også prøvet en masse medicin bla. viagra,imurel ,prednisolon. Hun får ilt 24 timer i døgnet.Hun er oppe på 6 l pr. minut. Hun er også meget træt og hun kan ingenting.På nuværende tidspunkt får hun prednisolon 15mg dagligt samt noget vandrivende og noget der hedder nexium,som er for maven.Hun tager også brusetabeletter "mucomyst" 3 gange dagligt for at hun bedre kan hoste det seje slim op hun har i lungerne. Det er meget trist med din svigermor, at hun ikke kan få en ny lunge grundet hendes lammelse.Hvad er det for en lammelse er det også noget lungefibrosen er skyld i?Du må gerne skrive igen, det er svært som pårørende hele tiden at holde modet oppe og ligesom bare se på det bliver ringere og ringere. Men som Ib skrev "never give up" mange hilsner og tanker fra bente
  • Indstillinger
    Hej sadia
    jeg har lige mistet min mor. Hun døde på Åbenrå sygehus mandag den 19 oktober. Hun blev indlagt med vejrtrækningsbesvær på insentiv afdeling, hvor de prøvede at give hende niv behandling, det kunne hun ikke lide det var meget ubehageligt med denne maske hun skulle have på.Vi besøgte hende og hun havde det "nogenlunde" om aftenen, hendes feber var faldet og iltmætningen lå på 87 . Hun blev kørt ned på medicinsk afdeling efter vi var kørt hjem,for hun kunne ikke blive på intensiv, hvis hun ikke ville have denne niv behandling.Hun var glad for at komme på den anden afdeling , for da kunne hun kende noget af personalet fra sidste gang hun var indlagt. Kort tid efter døde hun af hjertestop.Vi fik meddelsen over telefon. Det piner mig at vi ikke kunne være hos hende, men der var ingen der fortalte eller råede os til det.Så vi troede at hun nok skulle komme med hjem igen. Det utrolig hårdt og et kæmpe savn. Jeg håber din svigermor har det bedre,men ellers ved jeg hvad i gennemgår og føler med jer. mange tanker fra Bente
Log in eller Registrér for at kommentere.