Hjem Hjerte og blod Hjerteproblemer

Forhøjet blodtryk dræber

Redigeret 17 oktober, 2008, 03:24 i Hjerteproblemer
Kære debattører

Har I læst den seneste nyhed om forhøjet blodtryk, der nu er den største dræber i Danmark? Mange tager deres medicin forkert eller slet ikke, og dette øger risikoen for at dø af blodpropper og hjertetilfælde.

Læs nyheden her:
http://premium.netdoktor.com/dk/portal/ ... M=9&Y=2008

Med venlig hilsen
Redaktionen
Netdoktor
«1

Kommentarer

 • Redigeret 13 oktober, 2008, 02:32
  Ja, mange tak, jeg har læst det. Jeg bliver angst af at læse den slags, for hvad skal jeg gøre. Jeg vil gerne tage mere medicin, men jeg bliver syg af alt det jeg har prøvet. Lige i øjeblikket kan jeg slet ikke overskue det.
  Min flinke specialist havde da heldigvis forståelse for, at jeg ikke skal være så dårlig tilpas af det.
  Men I gør mig bange.

  Bivirkninger fra medicin er den syvende største dræber i Sverige.
 • Kære debatven !

  Jeg er selv så bange for bivirkninger,at jeg
  da jeg blev sat i blodtryksbehandling for ca. et år siden...ikke tog pillerne...af angst for bivirkninger

  hvilket resulterede i en akut indlæggelse for nyelig.
  hvor jeg havde det så skidt at jeg sagde til lægerne...giv mig den medicin i mener er nødvendig...jeg skal bare have det bedre ...og det kan kun gå for langsomt.Jeg troede hvirkelig at nu døde jeg...så jeg tog med kyshånd imod medicinen.

  Jeg er stadig ikke stolt af at skulle tage det,men tør ikke lade være.

  Har du prøvet med rødbedesaft ??

  Jeg tror vi er mange i samme båd...med hensyn til angst...det kan man også læse i avisen.

  Mange hilsner fra Rigmor.
 • Kære Rigmor
  Jeg ved for højt blodtryk er farligt, derfor tager jeg også medicin.
  Min daværende læge målte ikke mit blodtryk, så jeg nåede at blive rigtig dårlig. Først da jeg kom til en anden læge blev der gjort noget. I mange år tog jeg blodtryksmedicin med hævede ben og muskelsmerter , som bivirkning. Denne bivirkning blev jeg nødt til at finde mig i, da jeg blev mere syg af blodtryksforhøjelsen.
  Først da jeg skulle have mere medicin gik det rigtig galt.
  Min blære og nyrerne kunne ikke tåle det. Jeg fik mange smerter og spor af blod i urinen.
  Jeg er blevet meget følsom over for medicin. Om det er medicinens skyld eller måske, fordi jeg er blevet ældre, jeg ved det ikke.
  En ting er sikkert, jeg bliver meget syg af at få mere medicin. Derfor prøver jeg med hvidløg og rødbedesaft, som har en positiv virkning.

  Jeg har bestemt ikke noget imod oplysning om forskellige lidelser, men når ligefrem der skrives om "skjult dræber" og man skal tage medicin, fordi generne intet er ved siden af gevinsten, så er det en skrækkampagne, der ikke tjener andet formål end gøre mennesker meget bange.
  Det kan kun gøre tingene værre. I stedet burde man lytte til de mennesker, der klager over bivirkninger og tage dem alvorligt. Heldigvis er det ikke alle læger, der er så uforstående, nogle er begyndt at stå frem. Der bliver talt om bivirkninger nu.
  De læger der "præker og truer" er jeg bange for har økonomiske interesser.
  De får fine rejser med alt betalt og store beløb til deres "forskning".

  PS
  Min mening er at jo ældre man bliver jo vanskeligere er det for organerne at klare medicin. Der er ingen tvivl om, at medicin ikke kan undværes, men i nogle tilfælde gør den mere skade end gavn.
  Nøjagtig, som man har fundet ud af, at sorte, hvide og asiater ikke altid skal have samme slags medicin.
  Sådan tror jeg det er, når man bliver ældre.
  Børn skal jo heller ikke have samme dosis som voksne.
 • Kære Billedgalleri1 !

  Ja...det er ikke...hvad helbreddet angår...helt så sjovt at blive ældre..vi får altså noget at slås med
  hvis ikke det ene så det andet.I gamle dage så døde folk når de blev ældre,hvis ikke de kunne behandles...og det var dengang ofte svært,nu kan lægerne da holde os i live i mange år.

  Nu er jeg så heldig stillet at jeg tåler mit medicin mod blodtrykket ret godt,men jeg har da også drukket rødbedesaft i nogle dage og det vil jeg nok gøre igen
  jeg ved ikke om det var det der var med til at få mit tryk ned...men troen ..siger man flytter bjerge
  så hvorfor skal man så ikke få de bjerge flyttet...
  når man blot fortsætter med at tage sin medicin...så skader det jo ikke at drikke noget rødbedesaft...vi skal jo spise grøntsager..det siger de jo på sygehuset...så godt med rødbeder er ikke af vejen.

  Jeg synes også at det er rigtig godt at vi har denne service,at vi kan skrive her på Netdoktor og støtte hinanden...det gavner også en hel del.

  Mange hilsner fra
  Rigmor.
 • Hej Rigmor

  Ja, absolut. Efter alt hvad jeg har skrevet, ser det også ud til, at jeg er glad for at kunne udtrykke mig. Jeg har bare, i den sidste tid, ikke læst netdoktors forskellige nyheder. Jeg skal lige komme mig over den "skræk", som "den skjulte dræber" blev skyld i.
  Aldrig i mit liv havde jeg drømt om en opfindelse, som gjorde man på denne måde kunne skrive noget, som hele verden kan læse. Det ville være lige så umuligt, som at komme til månen,som man sagde før i tiden. Nu tror jeg alt bliver muligt, hvis man venter længe nok.

  Nå, men jeg blev nysgerrig. Har du målt dit blodtryk og set resultater med rødbedesaften. ???? ???

  Hvor er du forresten heldig, at kunne tåle medicinen. Bare det var mig. Men, hvad, mit blodtryk er trods alt ikke så højt.
  Min mor gik med uopdaget højt blodtryk og fik hjerneblødning. Derfor kan jeg blive lidt nervøs. Men mine gener af mere blodtryksmedicin er så store, at de ikke er til at leve med. Så kan den specialist, som skrev om "den skjulte dræber", sige hvad han vil.
  Jeg kan godt blive lidt ond og ønske han selv skulle prøve det. Så vidste han, hvad han talte om.
 • Kære Billedgalleri1 !

  Ja jeg har prøvet rødbedesaft i næsten en uge...og med et rigtig godt resultat...tror næsten at det er den som giver det gode udslag.Jeg har bestilt fire flasker så har jeg til ca. to uger.jeg tager kun to små kaffekopperfulde om dagen det er nok til mig.Jeg får trodsalt min medicin...så troe ikke man skal tage ret meget når man også får blodtryksmedicin.Jo læger kan godt være lidt barske i deres udtalelser,men det bliver nok en vane for dem...de skal jo kalde tingene ved rette navn..og kan ikke som os andre ...pakke det lidt ind...da der så kan opstå misforståelser...og så får de jo også på hattepudlen...læger skal jo kalde en skovl for en skovl...det skal du ikke tage så tungt. :-)

  Jeg er også glad for at jeg tåler min medicin så godt,men jeg synes nu alligevel at der er sket enforandring med mig efter at jeg fik den omgang med Atrieflimmer...jeg kan ikke rigtig finde mig selvog er træt og uden enrgi..og det svimler for mig ..når jeg har bugget mig ned og vil rejse mig igen...det forstår jeg ikke...synes mit lave tryk er lige vel lavt...det er for det meste fra 64 til 74...og det høje / øverste..ligger for det meste på 133 til 138.Ved snart ikke om jeg tør tage m,ere rødbedesaft,men synes jeg får det så godt lige efter jeg har drukket det.
  Hvad med dig...mærker du nogen forandring ??

  Mange hilsner fra Rigmor.
 • Hej Rigmor
  Jeg har ikke haft noget rødbedesaft de sidste dage. Jeg skal først ind til byen. Men ja, jeg får det også godt, når jeg drikker det. Det giver velbefindende.
  Jeg får jo som sagt også medicin. Og rødbedesaften sænker trykket yderligere.
  Dit blodtryk er måske ved at være lidt lavt. Det er ikke farligt, men kan være skyld i din svimmelhed.
  Du skulle tale med lægen om du måske kan nøjes med lidt mindre medicin. Hellere rødbedesaften, syntes jeg.
  Hilsen, fra mig.
 • Jeg tror, jeg vil korrigere mig selv. Dit blodtryk er rigtig flot.
  Bare mit lå der. Men jeg er ellers blevet rolig igen. Der skrives så mange ting, så skulle man rette sig efter det hele kunne man ikke bestille andet.

  Det sidste er, at vækkeuret ikke må ringe et par gange inden man står op. Man skal stå op, når det ringer første gang. Da jeg måtte rette mig efter vækkeur nød jeg at kunne ligge et kvarter til og vågne op. Det er jo helt sindssygt man ikke bare skal gøre, som det føles bedst.
  Jeg ville aldrig i livet rette mig efter "det gode råd". Fagre nye verden. Her bliver ikke til at være.
 • Jeg har været ved at dø af blodtryksmedicin. Jeg lå en uge på sygehuset. Det er flere år siden nu. Min læge er desværre holdt op og min nye læge overtalte mig til at prøve Losartan, en lille dosis oven i den medicin jeg fik. Jeg har jo haft det godt i flere år, så jeg havde næsten glemt hvor syg jeg kan blive.
  Først gik det godt og blodtrykket faldt. Jeg sagde til mig selv at nu måtte jeg være opmærksom, hvis jeg skulle føle mig dårlig. Men det kommer så langsomt at man ikke opdager det. Først når det går galt lægge man mærke til det.
  Jeg begyndte at hoste og så begyndte smerterne i brystkassen. Dem kender jeg fra før i tiden, hvor jeg til sidst blødte ud af munden. Jeg blev svimmel og "underlig" i hovedet, kvalme, anklerne hævede, halsen hævede, hukommelsen blev "underlig", vægten steg og det samme gjorde blodtrykket.
  Så stoppede jeg. Nu mangler jeg blot at kontakte min læge og sige, jeg er stoppet. På den måde gider jeg ikke at leve.

 • Min mand, regulerer sit blodtryk, ved hjælp af Kalium. Han tager selv blodtryk, og det må ikke komme, over 140, da han gik for længe med kaliummangel ( højt blodtryk ) og han fik en udposning - på hans hovedpulsåre. Han er aldrig blevet tilbudt blodtryks medicin.
  Er hans blodtryk for højt, tager han en Kalium, og i løbet af en halv time, er blodtrykket nede igen.
  Jeg kan ved stress - få hjertebanken, når jeg lægger mig til, at sove, så hjælper en Kalium også.

Log in eller Registrér for at kommentere.