Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Karpaltunnel syndrom

Redigeret 26 januar, 2016, 11:52 i Håndskader og musearm
Hej

For 3 år siden blev jeg opereret for Karpaltunnel syndrom, i højre håndled, to gange. Jeg har siden da haft mange og svære smerter i hånden, og har derfor haft en konsultation hos overlægen på afd. Jeg fik scannet håndleddet, og fik at vide der har dannet sig for meget væske ved senerne, som gør at jeg har ondt hele tiden. Han sagde der foruden at det er kronisk og vil ikke operere igen. Pt er jeg i arbejdsprøvning, men 5 timer pr dag er for meget. Så jeg vil meget gerne høre om nogen alternative løsninger, eller noget der kan dæmpe smerterne.

På forhånd tak
Vibbe77

Kommentarer

  • Indstillinger
    Jeg har karpaltunnelsyndrom, men er aldrig blevet opereret. Når jeg har smerter i hænderne hjælper det at bruge en skinne på håndleddet. Man kan købe nogen der er beregnet til formålet (vistnok hos MATAS), men den jeg bruger, er en af de håndledsbeskyttere man bruger når man kører på rulleskøjter.
    Den holder hånden i en stilling, så det ikke gør ondt.
    Om det kan hjælpe i din situation tør jeg selvfølgelig ikke sige noget om.
  • Indstillinger
    Tak for din respons.
    Jeg fik at vide af håndspecialisten af jeg også sku gå med sådan en skinne, som når man løber på rulleskøjter, men den hjalp ikke noget, så jeg købte en nede fra Matas. Den støtter bedre, men kun så jeg ikke kommer ud i de dumme stillinger. Jeg har konstant ondt i min hånd, og der kan ikke, eller de vil ikke gøre mere. Jeg kan få en blokade, men hvor meget hjælper den i længden...

    Knus
  • Indstillinger
    Jeg blev operet i begge arme for karpaltunnelsyndrom for snart 10 år siden. Det gjorde selvfølgelig meget ondt de første 2-3 dage, men derefter var det til at holde ud. Der gik ca. 14 dage før jeg var på arbejde igen og ca. 5 uger før jeg følte at nu kunne jeg næsten det hele...
    Jeg er køkkenleder på en skole og på det tidspunkt lavede jeg mad, bagte og lavede smørrebrødsanretninger. Det første ½ år havde jeg ondt når jeg lagde håndfladen i bordet og brugte kræfter, men efter det halve år og siden har der ikke været problemer.
    Jeg er superglad og tilfreds med operationen og har ikke mærke noget til smerterne siden da. Før op. var jeg vågen flere gange om natten og om dagen måtte jeg flere gange "slå" hånden eller hænderne til "live".
    Hvad er dit erhverv eller hvad laver du???
    Hilsen Aase
  • Indstillinger
    Hej

    - Hvordan går det med din hånd i dag. - Jeg er blevet opereret for Canal Tunnel Syndrom i højre hånd 17 december 2009... Og har stadigvæk smerter. Kan ikke finde patient historier.. Derfor vil jeg gerne i kontakt med dig.

    Mvh. Sanne :)
  • Indstillinger
    Jeg har Karpaltunnel Syndrom og lægen mener at jeg skal opereres. Jeg går lige nu på krykker pga. en brækket hofte og tænker at det ville være smart at få operationen for Karpaltunnel overstået ved samme sygemelding - så jeg ikke skal sygemeldes igen. Jer der har prøvet operationen, kan man overhovedet bruge krykker lige efter operationen, man trykker jo en del med hånden for at aflaste benet/hoften. På forhånd tak for svar.
Log in eller Registrér for at kommentere.