Hjem Familieliv Førskole- og små skolebørn

Min søn har synsforstyrrelser

Jeg har en dreng på 5 år, som her de sidste fire dage har haft synsforstyrrelser på begge øjne. Han siger, at han ind i mellem ser os: "som om vi er langt langt væk" og han synes samtidig, at tingene "danser" lidt. Det hele ser underligt ud, synes han. Hans synsforstyrrelser varer 5-10 min. og i går havde han det sådan seks gange. Vi har været ved øjenlæge, som blot kunne konstatere, at der intet er galt med hans øjne. Øjenlægen synes, at vi bare skal tage det roligt, da synsforstyrrelserne sikkert hænger sammen med en general utilpashed, som min dreng har haft i denne uge. Han har haft feber, og får nu penicillin for en let halsbetændelse. Feberen er væk nu, og jeg kan derfor ikke rigtig forstå, at synsforstyrrelserne stadig er der, og jeg er faktisk ret bekymret! Synsforstyrrelserne begyndte godt nok, da han fik feber . . meen - kender nogen af jer til lignende tilfælde? Har jeres børn haft synsforstyrrelser?
«1

Kommentarer

 • Anni, du bør søge læge til din søn.

  Og måske også prøve en ny øjenspecialist.

  Det lyder for alvorligt til blot at lade tiden råde.
 • Jeg vil lige fortælle, at min dreng heldigvis ikke har haft synsforstyrrelser i denne uge. Jeg er meget glad for, at det nu forhåbentlig er ovre, og håber meget på, at det ikke kommer tilbage igen. Jeg synes nu stadigvæk, at det var mærkeligt!!
 • Du skal selvfølgelig søge læge, hvis du er nervøs.

  Jeg står selv i en situation, hvor en læge har undervurderet min søns symptomer (har ikke noget med synsforstyrrelser at gøre). Nu venter vi på at få stillet en diagnose for noget, der måske ikke er helt ufarligt. Min tillid til læger er pt. ikke stor. Så følg dit hjerte. Så får du ro. Kender bekymringen, som kan tære en op.
 • Hej Anni
  Hvis du stadig kommer på denne side, vil jeg gerne kontaktes af dig, da min datter på 7 klager over akkurat samme symptomer som din søn.
  Jeg vil meget gerne høre, om din søn har haft dem igen - og I fandt ud af, hvad der er grunden.
  Jeg er vældig bekymret.
  Hvis du svarer her, kan du få min e-mail.
  Hilsen Lone
 • Kære Lone,

  Man kan ikke på et debatforum finde ud af om dit barns øjne fejler nøjagtigt det sammen som Annis barns, selv om symptomerne lyder ens.

  Du skal hurtigst muligt have dit barn undersøgt af en øjenlæge. Der er lang ventetid på tid hos øjenlægen, men når man kontakter og fortæller, at det drejer sig om et barn, der pludseligt har fået synsforstyrrelser, så får man gerne en tid meget hurtigt, så kontakt øjenlæge straks i morgen formiddag.
 • Hej
  ved godt indlægget er en del år gammel, men har en søn på syv med samme symptomer, så vil høre om andre har oplevet dette og fået en diagnose.

  startede efter en feberkrampe. var meget ked af det første gang det skete "jeres hoveder er mindre" sagde han. får det af og til.

  på forhånd tak for input
 • Hej, nysgerrig på om det er gået over eller om I blev klogere på, hvad det var?

  Har en dreng på 5 år som i løbet af og nu også lidt efter (alt i alt en uges forløb) har sagt at han ser vores hoveder mindre - eller større.

  Har søgt på nettet og ser at Alice in Wonderland Syndrom kan være det, der optræder.

  Venter og ser om det går væk af sig selv men det lyder meget som det.
 • Og får ham tjekket hos læge og øjenlæge om to dage
 • hej rhoffman1

  vores søn er netop blevet ni og får ikke længere disse synsforstyrrelser. Vi fik ham den gang tjekket for epilepsi (elektroder på hovedet), øjne m.v. Der var ingenting. Han har ingen problemer med syn eller andet i dag.

  Jeg vil tro han havde symptomet et års tid. det blev sjældnere og sjældnere og nu er det helt væk.

  Det er min vurdering, at han kun fik det når han var meget træt. Jeg tror det har været noget udvikling af hjerne/kroppen.

  Håber din søn kommer fint over det.
 • Tusind tak for det

  Ja, må lige have ham til lægen igen - sådan set ikke bekymret. Han har det fint ellers og det generer ham ikke. Det er bare så usædvanlig en oplevelse, som er svær at få ud af hovedet.

  Mvh
Log in eller Registrér for at kommentere.