Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Lavt stofskifte og motion

Erfaring med for lavt stofskifte og motion.
Har nogen erfaring med løb, udholdenhed, tempo og dosering af Eltroxin - evt. erfaring med løb før og efter for lavt stofskifte.
«1

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Kirsten66 og alle i andre.
    Mærkeligt du lige spørger om det, jeg havde tænkt at spørge om det samme..
    Før jeg fik konstateret lavt stofskifte løb jeg(til sidst var det meget langsomt),jeg fik læg kramper og meget ondt i lænden. Jeg gik til ridning og badminton. Nu kan jeg knap nok gå 15 min med min hund, inden jeg får ondt i musklerne, det minder om dengang jeg var gravid og fik plukke veer.
    Så jeg spørger ligsom Kirsten
    Er der nogen der har erfaring og ved, hvordan man igen skal begynde at dyrke motion?
    Hilsen Helle63
  • Indstillinger
    Inden jeg fik for lavt stofskifte var jeg fit for fight med spinning 3 x om ugen,samt styrketræning-efter har jeg simpelthen ingen energi og har været på stand by,men så tog jeg mig sammen til lidt kondi og styrketræning,men mit hjerte hamrede afsted på trods af træningen var stille og rolig ,men hjertet bankede på en helt anden og ubehagelig måde end før jeg blev syg blev lidt forskrækket over så voldsom en reaktion fra hjertet ,så det ville være dejligt,at høre hvad andre oplever -selvom energien efter sygdommen er lig nul savner jeg meget dengang jeg var fit for fight og havde masser af energi og motion inde i mit liv ,nu er det en cykel eller gå tur og efterfgl muskel smerter som havde man løbet en ½ maraton-
  • Indstillinger
    Da jeg efter min løbetur i går tog min puls, var den på 118 slag/minut. Jeg er ca 32 minutter om 6 km. Jeg kunne ikke have ydet mere og det er da bestemt ikke en høj puls. Hvad er det der gør, at jeg ikke kan løbe hurtigere?
  • Indstillinger
    Jeg tror det er sygdommen ,der har sat os tilbage-Jeg kan SLET ikke det jeg kunne for et år siden -Jeg var virkelig fit for fight -og nu kan en cykel tur nærmest tage livet af mig ,med hjerte banken og næste dag ondt i musklerne-Jeg håber og venter på ,at det med tiden blir' bedre -og ellers må jeg glæde mig over det jeg kan idag -hovedsagen er at man er i bedring og lever et nogenlunde tåleligt liv, jeg tror man skal gøre det kroppen sir' man kan og LYTTE til den ...
  • Indstillinger
    Jeg har nu i knap 5 år haft for lavt stofskifte. Jeg bøvler stadig med at blive indstillet rigtig i min medicin. Er lige gået fra 175 mg/dgl til 150 mg/dgl, da jeg konstant havde ondt i mine led og muskler. Jeg løber 4-5 gange om ugen, og turen er fra 5-7 km. Jeg har dagligt ondt i led og muskler, og håber nu, ved at få en lavere dosis at det vil give en mærkbar forandring. Specialisten, jeg går hos, kunne nemlig fortælle, at hvis man fik en højere dosis end man havde behov for kunne det være årsagen til smerterne.
    Så til dig der næsten ikke kan trække dig afsted kan jeg kun sige; prøv om du ikke kan komme ud og gå/løbe, selvom det er svært, sæt dig et mål f.eks. at du i den første tid skal gå/løbe i 15 min. og lige pludselig finder du ud af, at motion er en rigtig god "medicin". Ønsker det bedste for alle jer, der som mig, har problemer med for lavt stofskifte.
  • Indstillinger
    Mit problem er ikke at komme afsted ud at løbe, men derimod at øge hastigheden altså intensiteten. Det er ikke smerter, der stopper mig. Jeg tænker på puls contra Eltroxin-dosis. Men der forskes desværre ikke meget i denne sygdom, så jeg er bange for, at der ikke kan gives et svar.
  • Indstillinger
    Hej med jer alle.
    Jeg er en af dem der gerne vil bruge min krop, men min krop er tung som et ondt år, mine muskler er ømme og hårde.
    Jeg kan høre at I dyrker motion, også selvom det gør ondt. Tænker I her at det ikke gør noget, og at musklerne/kroppen ikke tager skade?
    Jeg ved at jeg rent humør mæssigt har brug for at komme ud hver dag, men har meget svært ved at tage mig sammen, da energien ikke er i top form og musklerne gør ondt.
    Hilsen Helle 63 (1963)
  • Indstillinger
    Jeg har i over 17 år haft struma og lavt stofskifte, som bliver afhjulpet med eltroxin. de sidste 3 år har jeg gået til fitness og syntes det er det fedeste for min krop bortset fra at jeg kan blive MEGET træt efter træning. Her i sommerperioden spare jeg pengene fra fitness og er ude og løbe i naturen.
    Jeg har aldrig haft problemer med rette dosis af medicin, men begyndte for et par mdr siden at blive usædvanelig træt af ingenting, slog det hen med at det nok var pga vinteren. Nu viser det sig at mine tal som normalt ligger mellem 1 og 4-5 stk er helt oppe på 52 hvortil min læge spørger om jeg har taget mine piller som jeg skulle......og det har jeg altid gjort. mit nuværende største problem er at der skal ingenting til hvad enten det er bevægelse eller mad så føles det som om jeg skal kaste op puha. Er der andre med tilsvarende erfaring. jeg var 22 år da jeg fik det oger idag 39 år.
  • Indstillinger
    Jeg har haft lavt stofskifte siden 2009. Dog tror jeg at jeg har gået rundt med en grad af lavt stofskifte i mange år. Dels fordi jeg aldrig har kunne blive gravid og lægerne ikke kan give en forklaring efter 10 forsøg med kunstigbefrugtning, samt at jeg siden mine teenage år har haft lange perioder med unormal træthed og manglende energi som lægerne bare slog hen. Tunge og ømme ben, rysten/uro i kroppen havde jeg også i perioder. Alt sammen symptomer som i beskriver her inde.

    I dag får jeg eltroxin og har det efter 2 år endelig godt. Sidst jeg fik taget mine tal lå de på 0,58 efter jeg er blevet sat lidt op i dosis. Tidliger lå jeg mellem 2 -3 uden egentlig at have det helt godt. Efter dosis blev øget syntes jeg at jeg kan mærke en klar forbedring af bla min konsentrations evne og energi niveau.

    Jeg har hele tiden redet min hest dagligt uden problemer. Ind imellen gået lange vandreture og har faktisk ikke haft det så slemt som i beskriver. Og siden sidste år i februar rider jeg 2 heste en time 5 - 6 gange ugentligt uden problemer. Min Største problem har været kosten og at jeg blev dårlig når jeg havde spist-
  • Indstillinger
    Det var forhåbenligt ikke pga af lavt stofskifte eller eltroxinen du ikke kunne blive gravid?
Log in eller Registrér for at kommentere.