Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

besøg hos endokrinologen

Redigeret 18 december, 2008, 17:56 i Forstyrrelser i stofskiftet
Så kom den dagen, hvor jeg endelig skulle til specialisterne - efter et halvt år med mange symptomer og bivirkninger - ja almen dårligdom.
Jeg mødte en overlæge som virkelig var dygtig og utrolig menneskelig. Hun kiggede på min TSH - som lå på 0,3 og mit T4 som var noget i den høje ende, dog inde for normalen. Hun satte mig straks ned i dosis, så jeg i stedet for at tage 100 mikrogram om ugen - nu skal tage det samme - dog kun 50 mikrogram èn gang om ugen. Dette er for at finjustere.
Hun spurgte til min psyke - som har det rigtig godt - men har været dårlig. Hun lyttede og svarede på alle mine spørgsmål. Endelig har jeg mødt en specialist, som siger at alle de forfærdelige bivirkninger jeg har haft - er fuldstændig normalt (hos nogle - andre mærker intet).
Jeg er ved utrolig godt mod. Jeg ved ikke om jeg en dag kan trappe ud af medicin og komme helt fri fra diagnosen "lavt stofskifte" - men egentlig har jeg det fint med det - da jeg virkelig har det godt nu både fysisk og psykisk. Men det tog mig altså også et halvt år - at nå hertil.
Jeg skal møde til nye blodprøver og kontrol om 1 mdr - føler virkelig jeg er i gode hænder.

SÅ til alle her på siden - vi skal nok blive os selv igen, som før vi fik diagnosen. Vi skal bare have tålmodighed og den rette behandling. Hvis man ikke føler ens egen læge er tilstrække - så er det bare med at få en henvisning til endokrinologerne.
Rigtig god weekend til jer alle
Hilsen Husker1
«1

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej husker1
    det må være en god fornemmelse, at være kommet så langt og være i "gode" hænder.
    Jeg har også fået svar fra mine blodprøver, og de ligger næsten ligesom dine TSH 0.38.- T3 2.3 -
    T4 154. Jeg blev også sat ned i doseringen fra 150 til 125 mg.
    Du er også ved at blive finjusteret, men får den samme dosering? bare fordelt anderledes? eller hvordan skulle det forståes.
    Du skrev om din psyke ikke altid har været god, vil du beskrive det? hvordan mærkede du det?
    Kan du mærke nogle bivirkninger ved at blive sat ned i doseringen.
    Mange spørgsmål fra mig, som jeg håber du får tid til at svare på, på et tidspunkt.
    hilsen helle63
  • Indstillinger
    Hej Helle63
    Jeg fik før jeg kom hos endokrinologen 100 mikrogram om dagen. Nu får jeg det samme - pånær en dag om ugen, hvor jeg kun tager 50 mikrogram. Så det er virkelig en lille ændring.
    Hvis jeg virkelig mærker efter, har jeg ikke hjertebanken længere og jeg har mere væske i kroppen (særligt hænder og fødder) - måske en lille tendens til svimmelhed om aftenen og så tilsidst vil jeg lige nævne migræne og spændingshovedpine. MEN jeg ved det blot er en periode...
    Ja - min psyke har virkelig ændret sig med denne sygdom, men jeg kan mærke jeg er ved at blive mig selv igen. Mit selvværd har været lig nul, jeg havde let til gråd, var ekstrem dårlig humør, orkede ingen ting, satte ikke pris på særlig meget, følte mig svag og usikker, havde ingen styrke, følte mig "dum" og uinteressant m.m.
    Ja, det lyder virkelig forfærdeligt, men sygdommen rammer jo også hjernen - og der er jo en grund til at mange patienter med lavt stofskifte kommer i behandling for en depression.....
    Hvad med dig - har du det bedre fortiden? Døjer du stadig med diverse symptomer/bivirkninger
    Hilsen Husker1
  • Indstillinger
    Hej Husker1
    tak for din tilbagemelding. Hvor er jeg glad på dine vegne at du er kommet så langt i dit forløb, og næsten blevet dig selv igen, men jeg er også lidt misundelig.
    Jeg har nu haft lavt stofskifte i 12 uger. Og ja det er gået fremaf, jeg har stadig en masse symptomer "grus" i øjnene, summen i hovedet, ondt i ørene, træt som om jeg har en blykappe på. Men det jeg er mest træt af er min psyke.
    Jeg er aldrig glad, griner ikke, kan ikke overkomme noget og kan begynde at græde over ingenting. Jeg kan læse at det også var sådan du har haft det.
    Er det først nu din psyke er ved at være i orden?
    Jeg er bare så bange for at det er en depression?

    Jeg følger spændt på dabatten, hvor det bliver skrevet om Liothyronin, måske det kan hjælpe mig.
    mange hilsner Helle63
  • Indstillinger
    Kære Helle
    Jeg har det fuldstændig som dig ,du beskriver din psyke som var det min du beskrev-fra at have været en livsglad -smilende og morsom pige,mor hustru er jeg alvorlig -trist -græder i hele dage ,griner aldrig mere syntes livet er blevet trist og bare kører ud af en landevej-ingen op ture ,men flere nedture har vi nok af-jeg håber virkelig snart det vender -ville ønske jeg havde muligheden for, at få Armour eller Liothyronin det skulle virke så godt-nu er der gået ½ år på eltroxin uden grineflip-vægttab-glæde og lykkefølelse
    på den måde er det en trist sygdom at få indenfor i sit liv ,så hellere en brækket arm det ved man da hvad er !!
    Hilsen Kirsten
  • Indstillinger
    Hej Helle mfl.
    Jeg kan helt klart nikke genkendende til dage hvor jeg ikke kunne overkomme noget og græd over ingenting m.m. MEN jeg havde også dage hvor jeg følte jeg havde det ok. Det gik meget op og ned. Jeg synes først det et her efter et halvt års behandling, at jeg rigtig er ved at få det godt psykisk og kan grine og føle mig lykkelig over små ting - og føle at endophinerne strømmer i min krop.
    MEN min endokrinolog sagde også - at man skal være opmærksom, for der er en del som har brug for lykkepiller efter en periode med lavt stofskifte.
    Hvis du føler - eller er bange for du er deprimeret, så gå til din læge med det. Jeg overvejdede det svagt et par gange, men så begyndte det at gå fremad.
    Jeg ønsker dig virkelig god bedring.
    Hilsen Husker1
  • Indstillinger
    Idag blev det endelig min tur til et besøg hos endokrinologen.Jeg har ventet ½ år på dette-Jeg fortalte ham om alle de symptomer jeg stadig har ,på trods af eltroxin-Jeg skal nu prøve liothyronin og se om det hjælper -han forklarede mig om T4 der ikke altid omdanner nok T 3 og derfor har patienten ikke den fulde effekt af eltroxin-men ved at tilføre liothyronin kan man øge stofskiftet-
    Håber virkelig det vil hjælpe mig igennem den lange og seje kamp jeg har kæmpet,han fortalte også ,at man som skrevet her tidligere på siden, kan få en depression som man er nødt til at have hjælp for ,at komme ud af-
    Skal nok berette om pillerne har den virkning ,jeg tror de skal have...
  • Indstillinger
    Hej Kirsten.
    Jeg troede at liothyronin kunne af hjælpe tristhed/ked af det hed.
    Men som jeg forstår på dig er medicinen til de patienter der ikke får den fulde effekt af eltroxin som så ved at tilføre liothyronin øger stofskiftet. Er det rigtig forsået?.
    og at man måske skal have antidepprisivt medicin ved siden af eltroxinen.
    Spurgte du omkring det at dyrke motion og muskelsmerter hos endokrinologen?.
    Ja, jeg høster godt nok lidt af din viden, jeg håber det er iorden...
    Hilsen Helle
  • Indstillinger
    Hej Kirsten.
    Det lyder enormt spændende.
    Jeg vil også meget gerne følge med både hvad angår
    psyke, fysik og vægt.
    Jeg krydser fingre for dig.
    Hilsen Inge
  • Indstillinger
    Tak Helle og Inge-
    I er velkommen til at spørge og være "nysgerrige" det er jo på den måde vi lærer af hinanden i en "svær" tid.
    Når man er trist og ked af det og fortsat har symptomer som jeg har, kan man forsøge med liothyronin,sammen med eltroxin, man blir dog ned justeret i eltroxin, når man opstarter med liothyronin -jeg er nu på 100 mikrogram eltroxin fra idag fra tidligere 150 mikrogr og så fra idag 20 mikrogr.thyronin stigende til 40 mikrogr ,hvis jeg ingen virkning mærker efter 14 dage -hos nogle patienter hjælper det og hos andre ikke -Det kan hjælpe på mange af symptomerne og bruges meget i udlandet- jeg har været inde på foreningens hj.side. Gå ind under møder forneden og derefter på referater år 2005 og klikker man så på d.16 marts eller 3 marts står der langt nede på siden om Liothyronin,meget interessant læsning -Man skal huske at når man får Liothyronin må man ikke tage calcium samtidig ,der skal gå 4 timer imellem-og igen idag fik jeg beskeden at eltroxin og lio skal tages så sent på aftenen som muligt a-pro-po tidligere debat :-)

    Jeg håber ihvertfald jeg får glæde af kombinationen -Det skulle også gavne på vægten står der i referatet jeg håber muskel og led smerter forsvinder ,det hører jo med til sygdommen -man får sagde en læge i starten af min sygdom en slags bindevævs sygdom og derfor er nogle blodprøver skæve ,som de i mit tilfælde var samt kolesterol tallet som også stiger meget-Mit var fra start 9.1 og er nu 4 aug nede på 6.1 stadig for højt ift før jeg blev syg ,da var det 4.2

    -Man skal gøre det motion ,som man selv magter og føler man kan holde til ,men ingen tvivl om ,at der i hjernen sker en biokemisk proces, når man får rørt sig og sveder,man har det dejligt bagefter og er stolt af sig selv ,at man tog i fitness eller cyklede en tur og trodsede energi niveuet som var alt for lavt inden ...
    Hilsen Kirsten
Log in eller Registrér for at kommentere.