Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

pressemeddelse fra Mentiqa Østjylland

Redigeret 12 august, 2008, 07:23 i Særligt begavede børn
Jeg har fået denne tilsendt, derfor lægger jeg den også her, for forældre til bmsf.

Pressemeddelelse

Mentiqa Østjylland står styrket til en ny sæson og har nu plads til flere elever:

Bedre lokaler og flere lærekræfter
Mentiqa Østjylland er klar til start på det nye skoleår med nye bedre lokaler og nye friske lærerkræfter.
Vi har lejet yderligere lokaler og skolen har nu fået nogle rigtig gode fysiske rammer.
Der er ansat 6 nye lærere til start på det nye skoleår, og eleverne vil møde en stab af engagerede lærere, som kan sikre trivsel og stimulerende undervisning.

Et stormfuld første år
Mentiqa Østjylland har været gennem et stormfuldt første år, hvor en række forhold har presset den nyetablerede skole på flere fronter. Der har været flere forhold, som ikke har fungeret optimalt, hvilket har ført til usikkerhed for børn, forældre og ansatte. Uroen har ført til, at Undervisningsministeriet har indledt en undersøgelse af skolens overholdelse af friskoleloven.
Skolens bestyrelse har valgt at benytte Undervisningsministeriets undersøgelse som en støtte til at sikre, at skolens forhold er i overensstemmelse med gældende regler og dermed en bidrag til at sikre skolens fremtid.

Ny skoleleder sikrer effektiv daglig ledelse
Mentiqa Østjylland har ansat en ny skoleleder. Med valget af den erfarne skoleleder Carl Salling Mogensen er det nu sikret, at skolen kan løfte de ledelsesmæssige opgaver som driften af en friskole giver. Carl Salling Mogensen har 10 år erfaring som skoleleder og vil derfor kunne bidrage den nyetablerede skole den nødvendige stabilitet.
Der er således skabt en stærk daglig ledelse som sammen med de kompetente lærerkræfter og de bedre fysiske rammer vil sikre en inspirerende og stabil dagligdag for børnene.

Bestyrelseskonstruktion under kritik
Mentiqa Østjylland har været kritiseret for manglende forældre indflydelse på valget af bestyrelsesmedlemmer. Det fremgår nu tydeligt af skolens ændrede vedtægter, at kun forældre til børn på skolen kan have plads i bestyrelsen, samt at alle bestyrelsesmedlemmer vælges af forældrene. Forældrenes indflydelse på skolen vil det kommende år blive styrket gennem en række forældreudvalg.

Plads til flere elever
Mentiqa Østjylland startede i august sidste år med 3 hold fra 0 til 7ende klassetrin. For det kommende år vil skolen have 7 hold fra 0 til 8ende klassetrin.
Det er plads til optagelse af nye elever, og interesserede forældre opfordres til at møde op på det kommende informationsmøde, som afholdes søndag d. 24/8 kl 15.00 på skolen. Alternativt kan man kontakte skolen på telefon 8629 1911 for yderligere information og for en optagelsessamtale


Bente
Log in eller Registrér for at kommentere.